Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katee

Pigułki dla początkujących...

Polecane posty

Gość Katee

Wiem, że ten temat pojawiał się na forum już nie raz, ale ze względu, na ciągłą jego aktualność chciałabym go jeszcze raz poruszyć...chciałabym się dowiedzieć wszystkiego o pigułkach...jakie są najlepsze dla tych początkujących i czy są wogóle takie które nie powodują żadnych skutków ubocznych?? To tyle na początek...proszę o jakieś rady...

każde powodują skutki uboczne, mniejsze lub większe czyli np. jedna ma lekki ból piersi, a druga żyga pod siebie i musi zmienić na inne, każdy organizm reaguje inaczej dla młodych kobiet zapisuje sie zazwyczaj takie z najniższą dawką hormonow jak harmonet, ale tabsy i tak dobiera lekarz wiec moze dla Ciebie bedą odpowiednie mocniejsze pigułki kto wie...

Gość upppppppppp
Ja odnosnie bólu piersi . Biore 4 opakowanie Rigevidonu i bolą mnie piersi >czy to normalne ?

nie to nienormalne masz źle dobrane pigułki.. A jeżeli chodzi o początkujących to nie ma takich tabletek \"dla początkującej\" są takie co mają mniej hormonów i mogą mniej skutków ubocznych powodować chociaż nie jest to regułą.. Ja miałam harmonet mają mniej hormonów a miałam strasznie męczące skutki uboczne.

teoretycznie powinno sie to unormowac podczas 3 pierwszych opakowan gdy organizm sie przyzwyczaja do hormonow, ale moze Twoj miał opóźnienie i teraz piersi zaczynaja Ci troche rosnąć po tabletkach ;> zaczekaj jeszcze, jak nie ustanie to powiedz lekarzowi

Gość upppppppppp
Ja nie chcę wiekszych piersi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem niskiego wzrostu .

to co mam Ci je spłaszczyć? nic nie zrobisz no, jak sie zgłosisz do lekarza i zmieni Ci tabsy to i tak przerzucisz sie na nie dopiero od nowego cyklu a nie tak z dnia na dzien, wiec to opakowanie tak czy siak musisz skonczyc

Gość Katee
Trochę boje się tych skutków ubocznych...może bardziej opłaca się stosować globułki dopochwowe??

globulki tylko razem z prezerwatywą, piugłki są na pewno bardziej komfortowe ale nie martw sie- dobrze dobrane pigułki nie wywołują dokuczliwych skutków ubocznych, ja na początku miewałam zawroty glowy a potem przeszło i teraz pamietam ze biore pigułki tylko wieczorem jak dzwoni przypomnienie w telefonie

Gość agnieszkas22
chcialabym sie spytac raz wzielam pigulkie o innej porze czy one nadal dzialaja

To zależy jaką pigułkę i o jak bardzo innej porze.Podaj nazwę tabletek praz napisz o której bierzesz zwykle - a o której wzięłaś w tym przypadku, o który pytasz.

Gość Katee...
czy pigułki zaczynają działać już od pierwszej tabletki, czy trzeba trochę brać, żeby można było mieć pewność??

jak weźmiesz w 1 dzien okresu to juz od samego początku działaja