Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abc abd

ile zarabia sie na stażu?

Polecane posty

Gość abc abd

i ile trwa przeciętnie staż?

Gość moj trwał 8 miesięcy
i zarabiałam 600zł :O

Gość abc abd
aż 600 zł?? (to i tak niedużo, ale słyszałam że zarabia się ok 400zł :o) a będę miała staż w urzedzie gminy...

Gość dokladnie
470 zl.

Gość moj trwał 8 miesięcy
jezzzu, 400zł :O to nawet na opłacenie studiow nie wystarczy. myslalam ze mniej niż ja mialam (w w-wskim sądzie rejonowym) już sie nie da.

Gość Dla mnieeee
480zl. na reke w tej chwili.

Gość zwykle połowę minimalnej
pensji za cały etat

Gość abc abd
ja idę na ten staż głownie ze wzgledu na to, ze po nim mam szanse juz zostac w tym urzedzie...ale 400 zeta za 8 godz pracy to porazka :o

Gość abc abd
a jest teraz wyznaczony jakis okres czasu, ile ma trwac staz? bo słyszałam sporo sie teraz odnosnie stazy pozmieniało, m.in ze mozna odbyc tylko 1 staz w ogóle, a kiedys mozna było kilka...

Gość Angela Forero
ja nie mam szans zeby zostac i musialam isc ze wzgledow finansowych, bo lepsze to niz nic:o

Gość Angela Forero
Jest tak jak bylo od dawna, staz trwa rok nie wiecej.

Staż może trwać maksymalnie 10 miesięcy i z tego co się orientuję na dzień dzisiejszy można go odbyć tylko raz. Ja odbyłam swój staż 4 lata temu - wtedy dostawałam za 8 godzin pracy 450 zł/m-cznie. I nie było tak dobrze jak teraz, że stażystom należał się urlop :P Przepracowałam dokładnie 10 miesięcy beż żadnego dnia wolnego! :o Mimo, iż uważam, że staże są wykorzystywaniem młodych ludzi przez różne instytucje i firmy, bo mają one darmową siłę roboczą (stażystom płaci UP) - to i tak bardzo miło wspominam tą moją pierwszą prawdziwą pracę :) Kwestia gdzie się trafi i z jakimi ludźmi będzie się pracować. Moje zdanie jest takie --- zawsze lepsze te parę groszy i kontakt z ludźmi niż siedzenie w domu i cofanie się w rozwoju ;)

Gość kermittt
staż może trwać do 12 m-cy, nie więcej i tylko raz można go odbywać. wynagrodzenie brutto wynosi ok. 510zł.

Gość Angela Forero
Wynagrodzenie brutto to 538,30zl. i trwac moze 12 miesiecy nie 10.

Gość Angela Forero
Netto 483,30zl. ale to zalezy czy jest sie ubezpieczonym przy rodzicach czy w UP. Jak w UP wtedy kwota jest odrobine mniejsza.

ok 470 zl to fakt malutko, ale jak ktos juz wspomnial to lepsze to niz nic. Na stazu przynajmniej pracodawcy zgadzaja sie na studentow bo normalna prace ciezko znalezc jak sie w szkole siedzi co drugi tydz piatek , sobota, niedziela. staz wynosi maksymalnie 12 miesiecy, a jak np pojde na staz potrzymam 6 miesiecy to moge na pozostale 6 miesiecy przeniesc sie na staz gdzie indziej czy jedyne wyjscie jakie mam, to sprobowac przedluzyc staz?

No to widocznie przepisy się pozmieniały - 4 lata temu mógł trwać maksymalnie 10 m-cy :P Płaca jak widać też \"znacznie\"wzrosła :D

Gość Angela Forero
Figaa nie przedluzasz po prostu z dana firmu stazu i wtedy przerywasz, szukas zinnego. Zapytaj jeszcze w UPie, bo to roznie jest, ja moge wiedziec inaczej i Ty. Wiadomo tu powiedza co innego i tam...

no a ja kiedys slyszalam ze staz mozna jedynie przerwac jesli sie znajdize w miedzy czasie prace na umowe w innym wypadku trzeba zwracac to co sie dotychczas zarobilo na stazu.

a czy w ogole ja mam jakis splywa na to ile mi stazu przyznaja? bo ja np moze bym chciala zeby mie przydzielili na staz na cale 12 miesiecy do jednej placowki albo tylko na trzy miesiace. To zalezy tylko i wylacznie od nich? Znaczu od UP

Gość Angela Forero
Figaa tak, ale przerwac w czasie kiedy umowa trwa nie mozesz, natomiast jesli masz umowe na 6 miesiecy i ona sie konczy pracodawca pyta czy chcesz ja przedluzyc. Mozesz odmowic.

Gość Angela Forero
Figaa UP nie moze przyznac odrazu tak dlugiego stazu, moze do 6 miesiecy, a potem przedluzac i przedluza hehe.

Gość ale zeby odbyc
staz trzeba cos konkretnego zrobic w urzedzie pracy czy cos ? czy poprostu podpisac umowe z szefem .. ?

idziesz do urzedu pracy pytasz jakie oferuja ci staze, ty sie zastanawiasz ktory ci pasuje idziesz do pracodawcy i on decyduje czy cie bierze czy nie. jesli tak znow do urzedu pracy idziesz i oni zozpatruja to i rzydzielaja ci staz na jakies czas.

Gość abc abd
ewentualnie można iść od razu do danej firmy,placówki, złożyć podanie o staż, i jeśli będą nas chcieli, to sami wystąpią do UP o przyznanie im konkretnego stażysty ja właśnie złozyłam podanie i teraz czekam :)

Gość abc abd
.....i mam nadzieję że szybko mnie nie będą chcieli :p bo marzą mi się wolne ostatnie wakacje :)

Gość Miałam staż w ZUSie w zeszłym
roku przez 6miesięcy na rękę 470zł i jakieś grosze.