Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna z tłumu

KOBIETY ZOBACZCIE CO WAS CZEKA !!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zabojadka
jakiego upokorzenia co ty gadasz od wiek wiekow tak kobiety rodza to nie upokorzenie to fizjologia

Gość I właśnie dlatego będę miała
Dla mnie ta fizjologia jest upokarzająca. Nieludzki wysiłek, niekontrolowanie swoich zachowań i odruchów ciała, upokarzające leżenie z rozłożonymi nogami i wypychanie dziecka na świat itd. Kiedyś kobiety nie miały wyboru, teraz mają i ja wybieram cesarkę. Nikogo nie namawiam, ale proszę o to samo, nie interesują mnie umoralniające gadki matek-polek ;) W porodzie nie ma NIC pięknego.

Gość cesarka na życzenie
lekarze twierdzą ze to szok dla dziecka, jego płuca nie są przygotowane na takie nagłe "wynurzenie" i że kobiety nie zdają sobie z tego sprawy, myśląc tylko o sobie....

a co tu jest obslenego? ehh te delikatne panieneczki szkoda was, same w ten sposob wyszlyscie , to sama natura i nie ma sie co podniecac

zw. "sama natura" aż nazbyt często nie jest niczym cudownym :O Wolę inne formy kontaktu z naturą, niż przeżycie własnego porodu. Nigdy nie słyszałam, by coś dolegało dzieciom, które przyszły na świat z prawidłowo przeprowadzonych cesarek. Dziecko jest najważniejsze, ale ja też się liczę. Mój ból, strach, moja rozciągnięta pochwa itd. też są ważne. Nie mam zamiaru poddać się temu kultowi obowiązkowo naturalnego rodzenia. Na tym forum zbyt często popada się w przesadę w gloryfikowaniu "fasolek" i wszystkiego, co jest związane z nimi i ich przyjściem na świat. W krwi, pocie i łzach oczywiście. Obowiązkowo :O Nie, dziękuję.

Gość Buskowianka
I własnie dlatego nie będe miała: w 100% się z Tobą ZDADZAM

Gość anted22
jak kobieta dba o swoje ciało nie ma mowy o rozstępach, a pokazany poród , te nagie pozycje przed porodem nie zachodza podczas porodu w szpitalu, a pozostały właściwy poród, my tego nie widzimy tylko położnik, ty po ćierpieniu o którym szybko zapominasz masz radość i miłość, czujesz swoje dziecko, cud natury

Gość vauga
Buskowianka-czego nie bedziesz miala i z kim sie zgadzasz? bo nie rozumiem.

Gość kegielka
dla kogoś, kto nie rodził te zdjęcia moga rzeczywiście wydawać się straszne. ale ja je oglądam bez emocji, bo z tej drugiej strony to inaczej wygląda. więc przyszłę mamy - nie panikujcie, bo to jest wręcz śmieszne. jak macie okres, to też tak reagujecie? też wam się niedobrze robi? kobiety rodzą dzieci od zawsze i jest to jak najbardziej naturalne, a Wy z tego jakiś horror chcecie zrobić, jakąś tragedię... do autorki - rozumiem, że nie chcesz mieć dzieci i ok. w porzadkul. najważniejsze, to wiedzieć, czego się chce! ale po co pokazujesz to dziewczynom, które w ciązy są lub chcą być? chcesz je wystraszyć? zdołować? po co? bez sensu!!!

Ehhh.Dajcie spokoj z tymi rozstępami.Jedne mają,inne są gładkie jak aksamit.To zależy tylko od cech ciała i podatności na rozciąganie.Urodziłam 2 dzieci i nie mam.

Bezdzietne z tego topicu, jesteście bardziej żałosne niż ustawa przewiduje :) Szkoda sobie nawet język strzępić na wywody, że takie rozstępy prawie się nie zdarzają i trzeba mieć niesamowite predyspozycje, by się takich dorobić. Dawajcie więcej, głupota zawsze mile widziana, od razu człowiek widzi jaki sam jest inteligentny ;)

Gość o jaaaaaaaaaaaaa
Jestem szczupla, ale sklonnosci do rozstepow mam. Dorobiłam sie rozstepow na udach w okresie dojrzewania. Ale jakbym miala takie, to bym umarła chyba!

Gość kegielka
żałosne! po co to wszystko?? jakbym ja nie miała i nie chciała mieć dzieci, to bym nie przeglądała maniakalnie stron ze zdjęciami z porodów i rozstępów po ciąży, w ogóle bym się tym nie interesowałą. A tu widzę z wielkim zadowoleniem bezdzietne próbują dołować nas dzieciate i przyszłe mamy. PO CO ??? ja rozumiem, że kotś dzieci nie chce, ale skąd ta agresja wobec tych, które chcą czy mają?? KOMPLEKSY ?? ZAZDROŚĆ??

Gość klauducha
O BOŻE A TO CO !!!!!!!!!!!!!! TAK WYGLĄDA PORÓD >> TO JA DZIĘKUJE