Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prostownica

Jak zrobić makjaż, co ja źle robię??

Polecane posty

Gość prostownica

Większość podkładow wgląda na mojej twarzy RÓŻOWO :( :( :( Jak już znajdę odpowiedni kolor to podkład do niczego. A ja potrzebuję krycia, do tej pory używam MF lasting performance - najbardziej odpowiada mi kolor 109 ale jest za ciemny, muszę go rozjaśniać inym podkładem. 105 różowy... myślałam, żeby zakupić najjaśniejszy (100) i mieszać z tym ciemnym - czy to dobry pomysł? POMÓŻCIE bo lato i w słońcu wygląda się okropnie, ciąża niestety mojej cerze nie służy a ja jakoś chce wygladać...

Gość hahahahahahaa
na lato odpusc sobie podklad!

Gość przy takim upale
i tak wszystko spłynie

Gość prostownica
Niestety nie mogę, mam pełno przebarwień po trądziku i wyprysków, w czasie ciaży nawet na plecach mi wyskakują choć zawsze miałam idealne :( Dermatolog odradziła cokolwiek stosować. Leczę olejkiem erbacianym - pomaga ale póki co muszę mieć podkład. Uwierz mi z taką buzią nie wyszłabyś też na moim miejscu do ludzi.

Gość prostownica
*herbacianym

Gość hahahahahahaa
no to sproboj pomieszac...zobacz co z tego wyjdzie

Gość prostownica
No właśnie zastanawiam sie czy ryzykować i kupić ten podkład taki jasny. W sklepach są dostępne odcienie dopiero od nr 102... nie mam gdzie sprawdzić 100 i 101 A moze ktoś mi poleci jakiś inny podkład beżowy, kryjący, podobno dermablend jest dobry?

Gość Blada twarz_
lepszy niż różowy, jest podkład w żółtawym odcieniu. On tylko tak się wdaje dziwny, ale własnie do twarzy bladej jest idealny Ja do tej pory uzywałam Lirene 11 ale cholera jasna wycofali ten numer (był najjaśniejszy) i teraz co mam kupić ? Moze i mnie ktoś poleci jakis jasny , wręcz blady podkład .Mam bladą cerę , której wcale nie da sie opalic. Wiec musze stosowac blady fluid. Najlepiej matowy, bo mam cerę mieszaną ze skłonnościa do Strefy T (dziewczyny wiedzą) Autorko, ja tez bez fluidu nie wyjde, mam ranki potradziku i przebarwienia przy nosie. Jednak przy nakładaniu fluidu , omijam czoło. Czemu? 1.Oszczednosc 2.Nie ma po co na czoło stosowac, bo i tak kazdemu najwiecej krost robi sie na policzkach :)

Gość prostownica
Balda twarz - ja musze smarować czolo i szyję na dodatek, ponieważ odcina mi sie kolor, mam tego serdecznie dość... MAM NADZIEJĘ ŻE KTOŚ DORADZI 🌼

Gość luuuuzik
mi bardzo fajnie krył jak było trzeba i matowił dream matt muse (w zimie do bladawej skóry odcień 021)

Gość puder w kamieniu jesli juz
musisz miec cos w taka pogode

tez tak mam jesli nie uzyje kremu pod podklad. Wtedy ladnie stapia sie z cera. A bez kremu to taki tepy :/ nie chce sie rozsmarowac, zasycha. Moze o to chodzi. Bz kremu podkladu nie nakladam.

Gość chodzi o kolor
podkładu - żeby nie był różowy na twarzy

Gość podklady mozesz
ze soba mieszac bez problemu jesli sa tej samej firmy i z tej samej seri (chodzi mi o konsystencje) :)

Gość Blada twarz_
Dream matte musse jest za ciemny dla mnie. Ja zawsze nakładam krem pod fluid (łatwiej "jeździ ) ogólnie lepiej rozprowadzic. Ale myslałam że wszyscy tak robią? No to maszs przekichane Autorko, skoro szyje musisz nacierać...:( a potem pewnie masz bluzki brudne na szyi?

Gość saffi
polecam oriflame odcień natural beige ma piekny zółto zloty odcień jasny naturalny polecam

Gość u mnie wyszlo takie dziecko
wiesz, ja tez mam pelno przebarwien i jestem zmuszona do uzywania podkladow. dermablend stanowczo odradzam,gdyz fakt,ze dobrze kryje,ale po pol godzinie sie swiecisz jak psu jajca. toleriane kryje nawet lepiej,ale nie natluszcza tak bardzo i sie nie swieci po nim skora.

Gość Vili
do twojej cery kup sobie unifiance marki la roche-posay, to jedyny naprawdę kryjący podkład jaki znam, do kupienia tylko w aptece, cena trochę powyżej 70 zł, ale warto.

fajny jest puder z AA matujący kolor kość słoniowa pasuje do każdej jasnej cery i ładnie tuszuje

też mam jasne pyszczysko :P i od kiedy wycofali MÓJ ODCIEŃ loreal true match, to po wielu naddziabniętych, znalazłam odpowiedni podkład kryjący i matujący :) \'revlon color stay\', ja mam odcień 110, ale są też jaśniejsze... tylko \'pani w sklepie\' powiedziała, że dla mojej cery odpowiedniejszy będzie właśnie ten... i jaśniejszy odradziła ;)