Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość format

pomozcie mi, musze sformatowac kompa a jestem ciemna w te klocki

Polecane posty

Gość format

nie mam kogo poprosic o pomoc, czy ktos mi powie jak sformatowac kompa?? z gory dzieki

Gość normalnie musisz miec
plyte instalacyjna np windowsa ustawiasz w biosie boot na plytke cd i dalej zgodnie z wskazowkami instalatora

Gość onuca
ściągnij z netu dyskietkę bootowalną, bądż tzw, dyskietkę startową, najlepiej z windowsa 98...nie ma to znaczenia... wcześniej jesli masz parę partycji dysku to odinstaluj programy będąca na innej partycji niż ta systemowa...przez partycję systemową rozumiemy partycję na której masz windowsa....zgraj sobie poitrzebne pliki albo na płytki albo na inne partycje niż systemowa.....następnie zrób restart....i w czasie poczatku restartu jak jest czarny ekran prawdopodobnie musisz wcisnąć DELETE...albo popatrz na dół ekranu któy klawisz odpowiada u ciebie za wejście do BIOSU płyty głównej.. UWAGA wczesniej ściągniętą duskietkę systemową zapisujesz na normalnej pustej dyskietce...przegrywasz sciągnięte plili...teraz z poziomu BIOSU....ustawiasz jako firt booyable device : ustawiasz FLOPPY DISC...czyli dyskietkę...w biose będzie to prawdopodobnie druga opcja w okienku....poszukaj...nie pamiętam teraz tak dokoładnie...więc wychodząc z biosa wyjz i zapsz zmiany...teraz zrób restart... z włożoną dyskietką......komp powinienn zacząć od jej czytanai i wgra dyskietkę systemową...czyli masz możliwości używania komend takich jak kopiuj format itd.....więc po prostu w wierszu który wyskoczy wpisujesz FORMA C:......normalnymi literkami i powinien zacząć się format dsyku......chyba w czasie formatowania... pyta się o nazwę woluminu...wpisz jaka ci się podoba będzie to nazwa partycji/..... i chyba tyle...po tym wszystkim wkładasz płytę windowsa i yu już program objaśnia wgrywanie systemu jak dla małpy więc nia ma sasnu pisac..pozdrawiam

Gość dzieki wielkie za pomoc
:)

Gość onuca
kurwa pozjadałem literki... miało być FIRST BOOTABLE DEVICE FORMAT C: reszta jest chyba do rozczytania.... no można tez z płytki ale juz opisałem co i jak więc.....jeden pies

Gość onuca
aaa no wszystko ładnie pięknie...ale zapomniałem dopisac że jak zakończy się format to robisz restart i znów wchodzisz do biosu i zamiast dyskietki ustawiasz CD ROM......na a po zainstalowaniu systemu zminiasz na HDD DRIVE... sorry