Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ines***

chore nerki -powod do renty

Polecane posty

Mam pytanie wczoraj moj znajomy dowiedzial sie od lekarza rodzinnego ze ma 2 chore nerki i z tego wzgledu ma nadcisnienie(nie uskarzal sie) Z dniem wczorajszym zwolnil sie z pracy . Twierdzi ze teraz idzie na rente bo ja dostanie -Jakie sa szanse ,jesli na dzien dzisiejszy jest bez zadnego zatrudnienia Czy moze isc na chorobowe jesli nie jest juz zatrudniony? Zadaje moze glupie pytania ,ale ten znajomy tak mowi ? Prosze o sensowne odp

Gość ja tam bym w ogóle
na rentę nie liczyła, teraz orzecznicy nawet umarłego by ozdrowili :p Moja mama jest po bardzo ciężkim nowotworze, cała pocięta, nawet na strunie głosowej i mięśniu barkowym był naciek nowotworowy - więc lekarze musieli wyciąć razem z tymi częściami, oprócz tego ma zaawansowaną schizofrenię. Renty odmówiono, bo orzecznicy stwierdzili, że pacjentka jest częściowo zdolna do pracy :o Kiedy w kolejnym pozwie sądowym domagałam się na orzecznika lekarza psychiatry, podesłali ortopedę :D który orzekł na piśmie, że kontakt z pacjentką jest prawidłowy. Żeby dostać rentę, to naprawdę trzeba mieć zdrowie ;) i nerwy z żelaza, bo ja po 2 rozprawach sądowych darowałam już sobie pisanie trzeciego odwołania.