Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stań przede mną

Kosmetyki matujące, co polecacie?

Polecane posty

Gość stań przede mną

Dziewczyny, strasznie "się świecę":( I to bardzo szybko, bo po jakichś 3 -4 godzinach od nałożenia makijażu. Używam matujacego toniku, matującego podkładu, ale nic to nie pomaga:( Macie jakieś sposoby, aby sie tego pozbyć, albo chociaż trochę zakamuflować? Nie chcę co 2 godziny pudrowac twarzy, ani używac bibułek matujących, wolałabym coś, co pozwoli "sie nie świecić" przez kilka dobrych godzin. Przyznam od razu szczerze, że nie szukałam podobnych tematów, wole o tym pogadać na żywo;)

Gość stań przede mną
a moze coś pić, albo łykać? Moze herbatka z pokrzywy albo coś podobnego?Wszelkie sugestie wskazane;)

nie chcę cię rozczarować, ale żaden kosmetyk matujacy nie pomoże ci w 100%, zmatuje skóre, ale na pewno nie na cały dzień, jeśli masz skórę tłustą, wiem coś o tym, używała, wielu kremów matujących, od tańszych do tych z najwyższej półki, najlepszy był chyba hydrożel lacome, ale już go nie produkują, teraz chcę kupić Galenica, ale też nie wiem, czy warto, a bibułki matujące to podstawa! Polecam cynk na pszetłuszczającą się cerę, działa od środka

a i żadnych kosmetyków z alkoholem, to pogorszy sprawę

i podklad colostay revlon do skóry tłustej, jak dla mnie rewelacja

Gość stań przede mną
tego się własnie obawiałam...:( Kiedyś miałam trądzik, który skutecznie wyleczyłam, i nie mam teraz żadnego wyprysku, ale bardzo tłusta skóra została niestety. Siedzę w pracy i patrzę na koleżanki, które cały dzień, bez grama podkłady, i zero świecenia. Ja po około 3 godzinach(a w tym upale to znacznie szybciej) Wyglądam jak koszmarek:o Zastanawiam się, czy nie brać po prostu toniku do pracy i podkładu, i jak zaczne sie świecić to przemyć te miejsca i nałożyć nową warstewkę tapetki;) A co myślicie o jakichś tabletkach, ziołach? Znacie coś, co mogłoby pomóc? Może skrzyp...? Dzięki za odzew:)

Gość zdrowie i uroda_
a ile ten krem apteczny kosztuje?

Gość ona1985
krem specjalistyczny matujacy na pryszcze i wagry firmy eveline ok 11 zloty! jest the best!! matuje na 8 godzin!!!!

Gość ona1985
aha a podklad to lirene city matt jest rewelacyjny!!!

Gość plucia
ja wlaśnie kupiłam Vichy Normaderm, świece się straszliwie!!!miałam juz wszystkie kremy o których pisałyście, ale niestety nic nie pomagało!!zdecydowałam się na Vichy-niestety jest drogi!!ale czy skuteczny :)??

Krem Daxa jest fajny, rzeczywiście, ale mojej twarzy nic nie matuje na cały dzień, najlepiej sobie radzi podkład Revlon, słyszałam też coś o witaminie PP na łojotok :-) idę dzisiaj do apteki, zobaczymy..

Gość DAX
ma jeszcze jeden krem matujacy, w tubce, za ok 11 zł, Dax Cosmetics, Perfecta No Problem, Antytrądzikowy krem matujący redukujący blizny i przebarwienia skóry

Gość Dziewczęca
Kremy i podkłady nie pomogą, twoje skóra i tak będzie produkować tłuszcz, jedyny sposób to.. jego usuwanie. Kiedyś w serii Clean&Clear były bibułki matujące, ale je wycofano (moim zdaniem duży błąd). TEraz podobne bibułki ma Bielenda: http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6672 Polecam, wystarczy wytrzeć świecącą się buzię, lekko przypudrować nos i ma się na jakiś czas spokój.

Gość Dziewczęca
ups, na kafe piszą, że też je wycofano, ale jedna z dziewczyn pisze, że ten sam efekt daje wyciernaie świecącej się buzi pergaminem, więc może warto spróbować.

Gość mania4444
Dziewczyny najważniejsze żeby dobrze oczyszczać skórę nie przesuszając jej przy tym! W codziennej pielęgnacji stosuję serię Flosleka do cery tłustej z szałwią + bibułki matujące podczas dnia od czasu do czasu (zanim odkryłam flosleka używałam ich non-stop). Plus DOBRY lekki podkład do cery tłustej i jest ok :)