Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nicole 123

Leczenie przez wizualizacę

Polecane posty

Czy tą metodą można rzeczywiście skutecznie wpłynąć na stan swojego zdrowia. Wiem, że niektórzy będą się pukać w czoło, ale słyszałam, że ludzie wyszli nawet z raka pomagając sobie w ten sposób, (ale tylko słyszałam, nie znam nikogo osobiście) więc może jednak...kto stosował proszę o głos.

Gość prosisz i masz
moja koleżanka dzięki treningowi autogennemu, usunęła raka z jajnika. Lekarze zachodzili w głowę jak to możliwe, RTG było jednoznacze: ani śladu!!! Równolegle z odziaływaniem na podświadomość dzięki treningowi autogennemu musisz pielęgnować odpowiednio i ciało. Szczegóły na www.vademecum.zdrowia.prv.pl Gdybyś miała pytania, to adres e-mailowy jest na www. Pozdrawiam

Wielkie dzięki za odpowiedz, ale z tego co wiem to trenning autogenny jest tylko ćwiczeniem uspakajającym, chyba, że się mylę.

pomyśle nastawienie myśli też jest obroną, ale czy może całkowicie pomóc nie wiem, ja cały czas staram się.

Wielkie dzięki, na szczęście nie chodzi o raka, ale szukam ludzi, którzy mieli z tym do czynienia, żeby się przekonać czy to w ogóle możliwe czy takie oszukiwanie samego siebie i strata czasu.

Gość B.
ja uwazam ze to dziala i to skutecznie.tylko na pewno trzeba cierpliwosci.i wiary ze pomoze. mi sie wydaje ze w ten sposob pozbylam sie wkoncu glupiej choroby skory, ktora mialam chyba za 3 lata i stosowalam rozne masci antybiotyki i nic... no a jak zaczelam sobie wyobrazac ze mam piekna zdrowa skore... minelo. no ale na 100% nie dam sobie glowy uciac ze to to. moze to tylko przypadek;). teraz staram sie w ten sposob pomoc mojemu niemowlakowi ktory ma pewien uciazliwy problem, ale przy dziecku strasznie trudno znalezc czas na chwile medytacji, wiec ... ciezko idzie..najczescie zasypiam w trakcie zanim zaczne sobie jeszcze cokolwiek wyobrazac;))) dam znac jak pomoze;) pozdrawiam

Dzieki a na oczy to poczytaj o metodzie b.s.m. jeśli jeszcze o niej nie słyszałeś, nie wymaga wiele zachodu, może warto spróbować.

Gość a czy mozna wyleczyc sie
z fobii spolecznej dzieki wizualizacjii?

Gość Nicole123
Cóż nie jestem psychologiem,ale przy leczeniu fobii wykorzystywana jest terapia poznawczo-behawioralna, która posługuje się wizualizacją więc chyba jak najbardziej to możliwe.

Gość zdecydowanie tak
na pewno skuteczność takiej metody może być lepiej uzasadniona niż jakichś głupot typu bsm czy ssanie oleju.

Gość Nicole123
Qrde mi chodzi o konkrety, konkretne przypadki, jakby ktoś coś słyszał to plisssss

Gość To sa konkrety dziewczyno
wiadomym jest że psychika składa sie z naszej świadomosci ,podswiadomosci i nadświadomosci,zawsze warto jest zwracac uwage na to co sie mówi i co sie mysli.Nasze mysli i słowa kształtuja przyszłosc w kazdej dziedzinie życia.Podswiadomosc to taka głupia nasza samospełniajaca czesc mózgu,żeby zejsc do podswiadomosci musimy wejsc w poziom alfa i tak pozmieniac nasze kody lub wpisac nowe życzenia,ona jak komputer zanotuje i spełni nawet to co niespełnialne ,wiec do dzieła,Nazywa sie to autosugestia:)

Gość Nicole123
Dobrze wiem jak to się nazywa i czytałam już kilkanaście książek na ten temat, wiem kto to był Silva, co to poziom alfa itd. teorię znam zatem aż za dobrze, mi chodzi o konkrety a zatem o potwierdzenie, że to działa , że ktoś rzeczywiście się wyleczył tymi metodami, bo autorzy takich książek obiecują cuda,ale nie wiadomo na ile to się sprawdza i czy w ogóle...

Gość No pewnie ze sie sprawdza
mozna wszystko,tylko trzeba stosowac to sama sie przekonasz,a Ty pytasz innych???zapytaj siebie swojego wewnetrznego ja,napewno Ci wszystko powie,do dzieła:)

Gość Nicole123
Do prosisz i masz: bardzo bym chciała porozmawiać z Twoją koleżanką, czy to byłoby możliwe? Na stronie, którą mi podałaś nie mogę nic znaleźć o treningu autogennym, a może taka sierota ze mnie:)

Gość asdas
ale jak to zastosowac ta metde jelsi np. mam rane to o niej mysle czy mysle o tym miejscu jako o zdrwoym bo ja tak probowałam robic z hemoroidmai i guzik ciagle myslałm myslałm ze jetsem zdrowa itp . ale jakos mysli mi same schodzily na to co tam jest i ciagle myslałam o hemoroidach :O:O:O:O

Gość Onaaaaaaaaa
No wlasnie nie wolno o tych hemoroidach myslec, tylko ze sie jest calkowiecie zdrowym, bo inaczej lipa! Swietny temat topicu, ale niestety obawiam sie, ze odpowiedzi nie uslyszymy. Bo to pewnie tylko nieliczne jednostki stosuja. Przeciez trzeba to robic nawet kilka razy dziennie, a ludzie niestety nie sa systematyczni. I wola sie zajac pierdolami i topikami typu: ,,dlaczego mi smierdzi z tylka mimo podcierania,, zamiast czyms pozytecznym.

Gość garlic22
Nicole123!! Jeger to spamiarz, on chyba zajmuje sie sprzedawaniem tych ksiazek albo ma od tego jakis procent. Przy kazdym temacie reklamuje te swoje ksiazeczki g warte...

Gość Onaaaaaaaaaaaaa
Popieram. Lepiej zainwestowac w jakas porzadna ksiazke z ksiegarni, niz w takie byle co napisane przez niewiadomo kogo. Bujdy to kazdy moze wymyslac, opisac i sprzedawac. A watpie, zeby on te ksiazki kupowal i czytal!!! Juz sie rzygac chce, od tych jego cudownych ksiazek! Pelno tych reklam wszedzie. Szkoda, ze sam nie poszuka jakiejs normalnej pracy, tylko innym wciska ksiazki typu jak ja znalezc, buaahaaahaaaaaaaaaa

Gość Nicole123
asdas-z tego co wiem to masz myśleć o hemoroidach, ale następnie "widzieć", że ci się one goją i zabliżniają i że to miejsce staje się zupełnie zdrowe, czyli trzeba "zobaczyć" cały ten proces.A co do Jegera to dzięki, nie zorientowałam się.

Cóż, metoda dobra wyłącznie, gdy człowiek podatny na efekt placebo. Inaczej nic z tego nie wyjdzie. A że ludzie potrafią sobie wiele wmówić, to i własne komórki zaktywizują ;). Poza tym - sympatyczna forma relaksacji, nic więcej.

Gość mi się jednak zdaje że coś
więcej....

Gość Luzacki Letnik
Tak. Ta metoda DZIAŁA. W szczególności jak ktos ma odciety palec, rekę albo nawet głowę. Mysleć wystarczy tylko w kółko, ze odrasta Ci ręka i Ci odrośnie. Z głową to samo, były przypadki gdy po ścięciu np. gilotyną głowy, rodzina brała zwłoki i myślała intensywnie zeby mu głowa odrosła i głowa odrastała.

Gość Ale Ty
Luzacki Letnik ,głupi jestes,az mi Ciebie szkoda:(

Gość moim zdaniem to może działać
stosuję wizualizacje nie tylko dla zdrowia, ale w różnych dziedzinach życia, w osiąganiu sukcesów itp. itd. polecam. przecież człowiek wykorzystuje tylko 10% swojego mózgu, dlaczego nie wykorzystać więcej? to są fakty, że to działa.

Gość Nicole123
Może jeszcze ktoś coś wie?

Gość niektórzy nie wykorzystują
nawet tych 10% swojego mózgu:-o Przykładem jest tutaj Luzacki Letnik:-P