Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

kathen28-trzymam kciuki zeby Ci sie udalo,przykro mi ale ja tez nie pamietam jak to bylo A papugi gdy bym ugotowala to sama tez byla bym ugotowana

Cześć dziewczyny :) kathreen28, objawy ciąży byłu u mnie silniejsze niż normalny PMS - zrobiłam się strasznie wredna i drażliwa a piersi bolały mocniej... ale jak suszone brzoskwinie mi nie smakowały to kupiłam już ten test :) Aniu, moja klacz nazywa się Huberta i też jest cudem chodzącym :) Karogniada, malutka, w typie małopolaka, ma 11lat, jest moim skarbem od ponad 9 lat. Rzeźnia Wilczyn koło Konina poleca swoje półprodukty ;). -1967-, może i hormony ale i tak super uczucie :). I spię już krócej niż do południa :). Pigi, mojej papudze pomagało zakrycie czymś klatki żeby miała \"sztuczną noc\" - a nóż twoje też będą spały.

Gość pikpik
kathreen28 ja mialam napiecie i nawet bylam pewna ze dostane okresu bo czulam sie tak jak zawsze przed miesiaczka.Jutro wybieram sie na szkole rodzenia pierwszy raz do szpitala w ktorym bede rodzila a puki co strasznie jestem ciekawa kto mieszka u mnie w brzuchu na usg ide dopiero za 3 tyg wiec zrobilam test:D http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

Pikpik:) Niezłe to:) Wyszło mi na 61% dziewczynka! Co prawda mam sceptyczne podejście do takich testów, ale poprawiło mi to humor:) A w czwartek, jak Dzidzia się ładnie ułoży do zdjęcia, może poznam wreszcie płeć:)

pik pik -u mnie wyszlo na 65%dziewczynka ale jutro moze sie dowiem dziewczyny trzymajcie kciuki jutro mam usg. sprawdzajace czy wszystko jest ok. boje sie stasznie o 15 prosze zacisnac piastki

Gość pikpik
tez mi wyszla dziewczynka na 60 procent:) mam do was pytanie bo od wczoraj czuje bol w podbrzuszu szczegolnie jak staje na jednej nodze takie lekkie skurcze to przypomina czytalam cos na temat powiekszania sie macicy,rozciagania wiazadel macie cos podobnego czy to normalne?

Gość malaaaaaa
Czesc dziewczyny jestem w 10 tc i mam problem. co to oznacza (wynik krwi) RDW - czyli rozkład objętości krwinek ja mam wynik 7.3 w nornie wegług mojej przychodni i badań jest 8.0-12.0 , a w necie norma to 11.5-14.5 nie wiem już o co biega. Jeśłi ta norma jest wyższa to cos tam z żelazem, a co jeśli moja jest poniżej normy? nigdzie nic nie napisano. Wiecie cos na ten temat ???

u mnie wyszło na 24% chłopak 74% dziewczynka:) a po wczorajszym usg wiemy na 100% że bedzie chłopczyk❤️ ja chyba po prostu jestem żywym przykładem na to że te wszystkie objawy raczej o niczym konkretnym nie świadczą:) Dopiero jem śniadanie bo musiałam dziś zrobić w końcu ta krzywa cukrową blehhhh...ale to obrzydliwe(w sumie to z wypiciem nie było problemu ale potem mdliło mnie pół godziny) dziewczyny Wam też pobierali krew po 1 godzinie i po 2 godzinach?? bo ja myślałam że tylko po 1 godzinie... Kathreen ja miałam wszystkie objawy jak przed okresem...ale w dzień okresu wiedziałam (nie wiem jak i skąd) że mam kupić test i że jestem w ciąży choć miałam niewielkie plamienie. Bylismy wczoraj na usg prenatalnym i nasz synuś jest zdrowiutki i rośnie jak na drożdzach:) pozdrawiam serdecznie🌻

pik pik - ja nie mam takiego bolu jak ty bo nie staje na jednej nodze:) ale nie nie mam OLA nie martw sie tak bardzo tym wszystkim jakos to bedzie jakos sie ulozy napewno czego Ci zycze z calego serca

Motka , Aniu gratuluje synków hmmm coraz więcej facecików oj będzie miała w czym przebierać moja córa :D Kathreen 28 niestety nie pomogę ci nigdy nie miałam PSM co anjwyżej straszny apetyt na słodkie :) ale na początku ciąży byłam strasznei wredna i o wszystko się czepiałam hihihi i w obu ciążach tak samo a ja w ciąży mogę chodzić stale czuje się super nic mnie nie boli a moja teściowa twierdzi, że jestem stworzona do rodzenia dzieci ale nie martw się uda się !!! dzisiaj mija 2 lata jak zaszłam w ciąże z pierwszym synkiem a lekarze nie dawali mi szans na dziecko KAŻDY twierdził, że nigdy nie zajde w ciąże a póki co (tfu,tfu) obydwie ciąże znosze super nie biore żadnych leków oprócz witamin także uszy do góry Ola31 🌻 wiem, że ci ciężko ale będzie dobrze nawet najgorsze problemy można rozwiązać i tobie też się to uda Isa no to mama zaszalała ja też stale mówie : tylko mu ( synkowi) NIC nie kupujcie a kończy się tak, że i tak kupią :) Pigi trzymam mocno kciuki a ty się nie stresuj wszystko będzie dobrze pikpik - mi nic takiego się nie robi ale może to właśnie wiązadła

Dziewczyny ja jeszcze raz o tych papugach wiem ze moze WAS nudze nimi ale nareszcie doszlismy do porozumienia i sprzedajemy je takze dzis wystawiamy na allegro wieczorem A moze ktoras z Was chce ale dwie odrazu:):)

minimisia: coś prawa statystyki niezbyt u nas działają--faktycznie dużo chłopców:) trzeba przecież jeszcze chanelce męskiego potomka wpisać..czyżby dla wyrównania proporcji szykowała mi się trzecia dziewczynka? :D śnił mi się chłopczyk z chorym gardłem czyli po odwróceniu--zdrowa dziewuszka... widzę,że wszystkie mamy jakieś pokręcone sny

Mi jakieś dwa tygodnie temu śniło się że \"urodziłam\" wielkie jajo i było tak kolorowe jak pisanka:) I w mojej świadomości było, że z tego jaja wykluje się moje dziecko:) Gdy sprawdziłam w senniku okazało się że może to oznaczać że dochowam się dobrego i zdrowego potomka:)

Ola: reklam Heya się naoglądałaś,oni z pisankami przed Boż.Nar. wyskoczyli:D:D

Mnie bardziej wyszła dziewczynka;) Isa22- ja chodze do przyszpitalnej szkoły rodzenia. Nic nie płacę za nią i tez ma podpisaną umowę z Pampersem. coś na serio mamy nienormalne te sny;/ chore dzieci się śnią wrr 1967- odczytując mój sen na odwrót to też wychodzi zdrowa dziewczynka ( z łądnymi nogami?:)) malaaa- nie znam się na tych wynikach. nie wiem czy nawet te badania mialam robione;/ najlepiej spytaj sie swojego ginekologa.

Olu..trzymaj sie, z upiorami czasami jest tak, ze jak sie je złapie za nogi to juz takie straszne nie są:) Co do snów to ja miewam często jakieś koszmary, i w ogóle złe sny mnie prześladują od początku ciąży, więc wierzę że będzie odwrotnie:) co do monitora oddechu to zastanawiam się czy to nie przesada...czy przez to nie stanę sie zupełna histeryczką..narazie myślę ze zostaniemy przy samej niani ale nie wiem jak przyjdzie co do czego, podobno są obowiązkowe przy wcześniakach i maluchach z problemami oddechowymi...ja zaraz zabieram się za smażenie racuszków..buziaki

Hej dziewczynki byłam dzisiaj u mojego ginekologa,znowu powiedział,że będzie chłopiec ,że jest bardzo duży bo już ma ok750gri mam się liczyćz tym że do porodu będzie duże dziecko.Już mam duży brzuch ,który uwiera mnie w żebra,a tu jeszcze 4 niecałe miesiące.Chodzicie do szkoły rodzenia same czy z tatusiami.Ja dzwoniłam to u nas jest 6 spotkań,tylko boję sie o pogodę bo muszę dojechać a to jest o 17.Życzę Wam miłego wieczorku pozdrowionka

Gość olcia00
Cześć dziewczynki laseczki moje !!!! ale dzis sie napisałyście ledwo dotarłam do końca czytania ;) Dziewczyny niektóre sprawy w ciąży wydają sie strasznie przygnębiajace z jednej strony są ale potęgują je nasze hormony więc wszystkie głowy do góry !!! wiem wiem łatwo pisać a sama wiem po sobie jak jest ... heh ale nie ma spraw nie do rozwiązania Olu :) Co do moich szleństw zakupowych Anniu_śl może i masz racje ale nie moge sie oprzeć ;) Alex super że u lekarza ok !!! Co do tego testu robiłam go przed USG i wyszło mi 50 dziewczynka 50 chłopiec i jest chłopiec !!!!!!! dziewczyny gdzie te nasze chłopaki żon będą szukać jak widze ze chłopcy przewazają w naszych brzuszkach hihihihih A jak tam brzuszki właśnie dziewczyny u mnie juz gigant mały niby 2,5 kilo na plusie ale chyba wszystko w nim bo jest naprawde duży jak sie położe na plecach to wystaje taka twarda kula ;) no i na plecach juz mi sie cieżej leży ja do lekarza ide w czwartek :) trzymac kciukasy !!! A i byłam dziś u fryzjera zrobiłam balejaż i juz jest niebo lepiej ;) no i znów mam krótkie włosy bo już sporo zapusciłam przez to leżenie Buźka kochane miłej nocy

olcia00: czy ja dobrze widzę,że nie widzę ciebie w tabelce?:) jak nie mam kłopotów ze wzrokiem to się dopisz... też idę we czwartek do lekarza i mam nadzieję ,że jest \"jak książka pisze\"

Gość olcia00
gosiek69........Gośka..........38.......20.........02.04 . .......+4kg Alex81...........Ola..............26......23.........02. 04........+2,5kg..N adamisia........Asia............26.......23.........03.0 4... ...+6,5 kg..CH ali-cja...........Ala.............36.......22.........04 .04...... ..+6,2kg..N Ola31............Ola.............31......22..........07. 04....... +5kg agoosiaa........Agnieszka....22.......23.........09.04.. ..... .+2kg CH Kaśka31.........Kasia..........31.......14........ 09.04.........-2kg Anna_śl..........Ania............29.......23........09.0 4.........+6kg CH Mysiczka30.....Ola.............30......21........ 10.04.........+2,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......18.........11.04. . .....+4kg chanel 5.........Marlena.......22.......18....... 13.04.........+2kg Motka...........Ania............28.......22....... 14.04.........+4kg..CH Renia905........Renata........26.......22....... 14.04.........+5kg CH rosar.............Ania...........26...... 12........16.04.........+0kg gregia...........Justyna.......25.......18....... 18.04.........+3kg 1967.............Iwona.........40 ......18.........18.04........+2kg mag26...........Magda..........27......18........19.04.. .......+2,5kg minimisia....... Agnieszka.....26.......19.......20.04.........+5kg DZ viki444...........Wiolka.........29.......19......20.04 ........+4kg to ja CC.........Anka...........25.......19.......22.04.........+/ - 0kg CH a2_el.............Magda.........20.......10.......23.04. ... . ...+2,5kg weryka..........Ania............30.......12.......23.04. .. ..... +3kg aniawd...........Ania............29......16....... 24.04.........+2 kg Bogdanka........Ania............26......10.......25.04.. .. . ...+1kg Isa22.............Ewa............29.......20 ....... 27.04.........+1 kg pikpik........Kinga...............23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona..........29........15.......30.04. .... .. .+4 kg polina80.........Ola..............27........18.......20 .04..........+5kg pigi15...........Dorota.......28........20.......22.04. .......+3kg marysia78......Justyna......29..........22......03.04....... ..+0kg olcia00...........Ola...........25..........20......23.04..........+2,5kg Już sie dopisałam ;)

ola00 - to w ktorym Ty jestes tygodniu/ ze Twoja dzidzia tyle wazy?

a juz widze to faktycznie duzy ,ja jutro sie dowiem ,juz nie moge sie doczekac i mam pietra

sorki zle przeczytalam myslalam ze Twoje malenstwo wazy juz 2,5kilo a to Ty tyle przytylas:)moj tez jest nawet duzy jutro wstawie poprawki w tabelce

Hej Mamusie:) Uaktualniam w tabelce kg, wczoraj się zważyłam na domowej wadze... Jutro skonfrontuję to z odczytem wagi u lekarza:) Już się nie mogę doczekać tej wizyty, ale jestem dziwnie spokojna... Wczoraj zrobiliśmy Mikołaja synkowi mojego męża, bo dziś ma przyjechać jego \"mamusia\"... Kuzynka przebrała się w strój Mikołaja, przyszła z workem prezentów, a mały był tak przejęty, ze z drżącym głosem opowiadał wierszyki:) Potem gdy Mikołaj Go spytał, czy będzie grzeczny, obiecywał ze tak, z bardzo poważną miną i bez mrugnięcia okiem:) Oczywiście o obietnicach szybko zapomniał;) Pisałyście o bólach brzucha, albo twardnieniu... ja nic takiego nie wyczuwam, mam za to czasem wrażnie, jakby brzuch na dole mi się \"załamywał\" i trochę ciągnie, jakby był za ciężki... choć wcale nie jest... Spytam jutro mojej ginki, czy to normalne... Oki, zmykam do pracy bo grudzień zaczyna mi się bardzo pracowity, buziaki dla Was wszystkich i dziękuję jeszcze raz za wszystkie ciepłe słowa🌻 gosiek69........Gośka..........38.......20.........02.04 . .......+4kg Alex81...........Ola..............26......23.........02. 04........+2,5kg..N adamisia........Asia............26.......23.........03.0 4... ...+6,5 kg..CH ali-cja...........Ala.............36.......22.........04 .04...... ..+6,2kg..N Ola31............Ola.............31......22..........07. 04....... +6kg agoosiaa........Agnieszka....22.......23.........09.04.. ..... .+2kg CH Kaśka31.........Kasia..........31.......14........ 09.04.........-2kg Anna_śl..........Ania............29.......23........09.0 4.........+6kg CH Mysiczka30.....Ola.............30......21........ 10.04.........+2,kgCH echo1978.......Aneta..........29.......18.........11.04. . .....+4kg chanel 5.........Marlena.......22.......18....... 13.04.........+2kg Motka...........Ania............28.......22....... 14.04.........+4kg..CH Renia905........Renata........26.......22....... 14.04.........+5kg CH rosar.............Ania...........26...... 12........16.04.........+0kg gregia...........Justyna.......25.......18....... 18.04.........+3kg 1967.............Iwona.........40 ......18.........18.04........+2kg mag26...........Magda..........27......18........19.04.. .......+2,5kg minimisia....... Agnieszka.....26.......19.......20.04.........+5kg DZ viki444...........Wiolka.........29.......19......20.04 ........+4kg to ja CC.........Anka...........25.......19.......22.04.........+/ - 0kg CH a2_el.............Magda.........20.......10.......23.04. ... . ...+2,5kg weryka..........Ania............30.......12.......23.04. .. ..... +3kg aniawd...........Ania............29......16....... 24.04.........+2 kg Bogdanka........Ania............26......10.......25.04.. .. . ...+1kg Isa22.............Ewa............29.......20 ....... 27.04.........+1 kg pikpik........Kinga...............23.......19 .......27. 04........+3kg Suzanke.........Iwona..........29........15.......30.04. .... .. .+4 kg polina80.........Ola..............27........18.......20 .04..........+5kg pigi15...........Dorota.......28........20.......22.04. .......+3kg marysia78......Justyna......29..........22......03.04....... ..+0kg olcia00...........Ola...........25..........20......23.0 4..........+2,5kg

czesc! wyobrazam sobie jaka mine musial miec jak zobaczyl mikolaja:) Ja dzis ide na usg. jestem tak zestresowana ze nie wiem w co mam rece wsadzic i w dodatku nie wiem czy dobrze zrozumialam lekarza co do godz. naszej wizyty czy umowilismy sie na 12 czy na 15 a glupio mi juz do niego dzwonic wiec pojade na 15.

Gość Jooolkaaaaaaaa
Dziewczyny prosze o radę. Czy wy byłyście szczepione przed ciążą na żołtaczkę??

Olu czy to oznacza ze \"mamusia\" zabiera synka? czy go odwiedza tylko... Pigi..nie denerwuj sie będzie dobrze, zdaj relacje! ja myślałam ze będę miała dziś te glukozę pic a okazało sie ze nie, tylko zwykły pobór krwi..ciekawe czy w ogóle będę miała to badanie robione. Joolkaa ja się szczepiłam jakoś na początku LO więc jakby nie było przed ciążą..

Agoosia, na dzisiejszy stan prawny - zabiera... wciąż czekamy na postanowienie z sądu o przekazaniu opieki ojcu na czas sprawy o dziecko i zmiany obowiązującego postanowienia... Sądy w Polsce są naprawdę opieszałe, a te rodzinne kompletnie niekompetentne... Szkoda tylko tych dzieci.....

Pigi, nic się nie martw... napewno wszystko będzie w porządku:) Trzymam kciuki!