Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Magdziaa83

Dwie Kreski na teście - termin kwiecień 2008!

Polecane posty

hej ja tylko czekam az ktoras urodzi sn i opowie czy da sie przezyc:) ostatnia nadzieje z cesarka mialam z wada wzroku ale niestety musze rodzic naturalnie. Odebralam wyniki moczu i mam za duzo leukocytow na co lekarz spytal sie czy mam uplawy i przepisal mi jakies czopki dopochwowe normalna biala wydzieline tylko sporo jej nic mnie nie swedzi ani piecze wiec sama nie wiem czy mam uplawy bo ponoc w ciazy to normalne i czy sluznie mi przepisal ten lek czy ja zle mocz pobralam

nie mam pojecia pik pik Wiesz Agoosia nawet nie wiem dokladnie czy to jest ten z monitorem bo widzialam go tylko na polce w sklepie ale jak znajde to wysle linka ale napewno to bylo cos z chicco

a jesteś pewna że są? bo z tego co słyszałam to faktycznie na betakaroten trzeba uważać a witD jest na recepte(dzieciom sie daje stąd wiem od pediatry)może też chodzi o dawki, że np w zestawach są śladowe ilości a kupione osobno są w zbyt dużych??

Agoosia -teraz to nie wiem sama czy to byl ten monitor oddechu ale jak pytalam sie babki w sklepie to mowila ze to jest wlasnie ta niania ale ja wtedy nie przywiazalam az tak do tego uwagi bo kupowalismy wozek.Wy tez macie taka sucha skore bo ja okropnie a smaruje oliwka A gdzie sie podziala Ola ?czyzby rodzila bez naszej wiedzy:)

hm to ja już nie wiem, ale aż mi się wierzyć nie chce że taka różnica cenowa była, moze to po prostu niania z monitorem..czyli że masz obgląd na to co maluch robi...co do suchej skóry to jakoś nie narzekam...moze stosuj oliwke?

hej Ciężarówki! Czytam i czytam i aż mi się ciepło zrobilo na wasze opisy przepowiadajace porod. co do golenia- ja nie wyobrazalam sobie, ze mieliby mnie golic na sucho w szpitalu. na badanie poszlam podgolona, a ze okazalo sie, ze akcja w toku i w dodatku cc, to mnie ogolili,nawet sama nie wiem kiedy.. powiem Wam, ze nawet krostki czerwonej nie mam i nic nie swedzi;p pikpik- ja w sumie podczas porodu doszlam az do partych skurczow i powiem wprost- BOLI. mnie niektorzy mowili, ze da sie przezyc, ze potem sie zapomina.. fakt, jak mi Malutkiego podali to zapomnialam o bolu, ale jak w nocy slyszalam wrzaski z porodowki, to mi sie wszystko przypominalo i nie chce sciemniac, przygotujcie sie na bol. ja nastepny porod jak mialabym rodzic to tylko z zzo. Ale mnie pisana jest juz podobno tylko cesarka. Liliankas- gratuluje Pani mgr:) 3mam za Was kciuki!

witam was:) czuję się dziś dużo lepiej. antybiotyk zaczął wreszcie działać! głowa też już nie boli. byliśmy z alunią w szpitalu na kontroli i wszystko jest ok. osiągnęła już wagę porodową:) pani doktor pochwaliła, że dużo je. 90ml mieszanki na jedno posiedzenie. a z obu piersi odciągam ok 130ml. ciekawe jest to, że z jednej mogę odciągnąć ok.70 - 80 a z drugiej ok 50ml. podobno to normalne. ale śmieszne.. mój luby dziś bujał alę od 4 rano do 6 ;) ale jest dziś nieprzytomny! teraz właśnie śpią oboje na łóżku, a ja sobie siedzę przy nich i buszuję po necie. pigi, moje podkrwawianie po badaniu skończyło się na stole operacyjnym w przeciągu godziny.. dobrze, że u ciebie ok. niech te wasze maluszki posiedzą sobie mniej więcej do wyznaczonego dnia porodu. wtedy nie będziecie mieć takich problemów jak ja. dziś spotkałam w poczekalni neonatologicznej dziewczynę ze szpitala. też przyszła do kontroli. ona urodziła 5 tyg przed czasem, w ten sam dzień co ja, ale wyszła ze szpitala dopiero w drugi dzień świąt. spędziła tam 13 dni. te same problemy z dzidziusiem miała co ja, a nawet trochę większe. bilirubina dłużej utrzymywała się za wysoka, no i ta nieszczęsna waga - też zamiast rosnąć to stała w miejscu albo spadała.. lilliankas, trzymam kciuki!! ola, czasem trafi się na kogoś takiego. niestety. ale jak sama piszesz, to ostatnia wizyta. przed tobą już tylko urodzenie oczekiwanego dzidziusia:) i już niedługo będziecie wszyscy w komplecie:) motka, dlaczego będziesz mieć cc? pewnie pisałaś, ale widocznie przeoczyłam.. aniu śl. , wiesz, jaką mam ogromną ochotę na truskawki? mam nadzieję, że w czerwcu będę mogła je jeść. w każdym razie spróbuję. może mała nie dostanie alergii.. jeśli mogę wam podpowiedzieć, co wziąć ze sobą do szpitala, to polecam te majtki siatkowe. wyglądają jak wyglądają, ale są bardzo wygodne i funkcjonalne. koszulę nocną zmieniałam codziennie. po porodzie bardzo się człowiek poci. dla dziecka trzeba było mieć tylko swoje pampersy i chusteczki . resztę szpital zapewniał. ale ja i tak na drugi dzień ubrałam szkraba w swoje ubranka.:) kremy i inne kosmetyki to masowo dostawałam próbki w szpitalu. i to różnych dobrych firm. tak, że cały czas teraz z nich korzystam. i jeszcze ważne są te ręczniki papierowe i duużo wody niegazowanej do picia. strasznie suszy przy laktacji! nie piszę całej listy, bo pigi wkleiła link, ale tylko chciałam wam zaznaczyć, co mi się bardzo przydało. brzuchata, nie wiem, czemu piszą o tych ciepłych skarpetkach. w szpitalu zwykle jest bardzo gorąco. ja nawet nie zakładałam szlafroka, bo bym się ugotowała! alex, napisz, jak sobie radzisz? mały grzeczny? je i śpi? czy trochę marudzi? no i jak rana po cc? już wygoiła się? ja już swojej nie czuję . mogę niemal ćwiczyć brzuszki! mogę normalnie kichać, kaszleć, śmiać się i t d. ... trzymajcie się dziewczyny. już niedługo. choć wiem, że te ostatnie dni są najbardziej uciążliwe.

aGOOSIA-ja stosuje oliwke od samego pocztaku a skora sucha ze szok dzis kupilam jeszcze dodatkowo oliwke do mycia z nivea zobaczymy czy to cos da

O monitorze też poważnie myślałam (takim z nianią od razu), bo może się naprawdę przydać. Pigi - za 189 to może tylko niania była, coś mi się za tanio wydaje, szukałam kiedyś tych monitorów, ale na chicco nie natrafiłam Poczekam z kupnem jednak aż Mała będzie w domu i zobaczę jak to będzie. Mojej koleżanki córka nie chciała na początku w ogóle spać w łóż- czeku, tylko albo w wózku, albo w łóżku i monitora praktycznie nie używała - więc zobaczę jak to u nas będzie Ja staram się bardzo pozytywnie nastawiać teraz do porodu - ponoć pozytywne podejście też choć troszkę pomaga ;) a z bólem staram się już pomału godzić (choć pewnie w tej chwili nie mam zielonego pojęcia o jego skali ....;) ) Gratuluję Pani mgr - BRAWO ! :)

NIE dopisali tam ladowarki do telefonu takze dziewczyny przypominam o ladowarkach ja juz spakowalam bo mam dwie

ali-cja ja czuje sie tez super, nic mnie nie boli, ale jak kaszle to troszke blizne czuje! maly wstaje co 3 godziny, potem ok 1,5 godz karmienia+przebierania+usypiania i za 3 godziny to samo. mleko sie zwiekszylo wiec dzis pierwsza noc kiedy nie dokarmialam go butelka. ogolnie jest kochany. tak tak tak- majtki poporodowe sa super, uzywam ich do teraz na noc, bo dobrze trzymaja te podpaski belli. Gosia tez dalej tak mocno krwawisz? no i pojawily mi sie rozstepy na brzuchu:( a tak na niego dmuchalam i chuchalam ale mialam w ciazy ogromny brzuch teraz mam taki na 5 miesiac i jak wrocilam do domu to sie zwazylam i spadlo mi tylko 6kg:(

laski mi chyba jednak czop sluzowy odchodzi bo galareta lekko brazowa tak to wyglada?

Aluś, Alex - fajnie Was czytać:) Mi już naprawdę wszystko jedno, byle już być spowrotem w domu z Antosiem:) Jutro już przyjeżdża Jasiu, Antoś poczekał grzecznie w brzuszku (Jasiu jeszcze przed porwaniem miał obiecane, że jak Antoś się będzie rodził, będzie z tatusiem w szpitalu czekał na braciszka). A ja dziś po tej porannej awanturze w przychodni jakoś nienajlepiej się czuję, psychicznie totalna rozsypka... Normalnie byle g... wytrąca mnie z równowagi i doprowadza do łez. Ale pociesza mnie to, że taki stan jest przeważnie w ostatnich dniach przed porodem:) Któraś z Was pytała o te bąbelki... Ja od czasu do czasu czuję w którymś boku, wydaje mi się że to wody płodowe się przelewają... Nie przejmowałabym się tym specjalnie:) Alicja, z tymi koszulami do szpitala mnie załamałaś:) Skąd wezmę jedną koszulę na dzień?;) Pozdrawiam Was mamusie, jutro może z rana zajrzę, jak mąż pojedzie po Jaśka, ale potem pewnie odezwę się po weekendzie... Albo po rozpakowaniu:) Buźka dla wszystkich!

alex, już właściwie tylko takie tam brązowe plamienie. po odciąganiu pokarmu trochę więcej, ale ja urodziłam te parę dni wcześniej. za parę dni tobie też się wyrówna. brzuch też mam tak na 5 miesiąc.. ale to przecież zejdzie. też miałam piłkę z przodu i skóra badrzo się tu naciągnęła. ale nie pojawiły się rozstępy.... przynajmniej nowe... bo po starszej córce to cały brzuch jest nimi przyozdobiony.... pigi, masz jeszcze jakieś inne objawy? jak czop odejdzie to jeszcze można trochę pochodzić.

O ja pierncze... Pigi, lepiej zbieraj się do szpitala!

Aluś, czytałam, że można pochodzić jak czop jest czysty, a gdy podbarwiony natychmiast trzeba do szpitala.

ola, mam trzy koszule do karmienia. i po prostu przez te 9 dni pobytu mąż musiał wozić do domu i prać... fajnie, że to już jutro jaś wraca. doczekaliście się wreszcie:) super! słuchaj, olej to ciepłym moczem. było , minęło. a przed tobą cudowne chwile! myśl o maluszku, który już niebawem pojawi się na świecie... na śwecie, na którym jest wiele niesprawiedliwości, ale musimy się z wieloma rzeczami godzić i żyć.

tak czy siak, zadzwoniłabym do lekarza , co dalej robić. to już w końcu końcówka ciąży:) pigi, w razie czego trzymam kciuki!

Ali-cja będę miec CC ze względu na rozejście spojenia łonowego ,ortopeda powiedział że jest spore ryzyko pekniecia przy porodzie SN.

boli mnie troche brzuch ale nie bardzo.Ale nie wiem ten czop to odchodzi caly czas czy raz na jakis czas ?ale on ma kolor wlasnie podbarwiony brazem?lekarz mi powiedzial ze jak nie ma czystej krwi to jest ok

Odejście czopa śluzowego. Może to nastąpić na kilka dni przed porodem. Najczęściej śluz jest lekko podbarwiony krwią (z szyjki macicy). Zazwyczaj odejście czopa śluzowego nie powoduje żadnych komplikacji i nie ma wpływu na końcówkę ciąży. Dziewczyny wklejam tu madrosc ktora wyczytalam

Pigi ja pytałam specjalnie moją lekarkę o to i czop moze być podbarwiony i nie ma co się tym niepokoić, co innego jak jest świeża krew wtedy absolutnie szpital ale tak to podobno on może i brązowawy być i wlasnie z odrobiną krwi...

dzieki Agoosia moj lekarz tez powiedzial ze jak nie ma krwi to ok.ale nie wiem mi odeszlo tylko kawaleczek jak bylam toalecie i zauwazylam na papierze(przepraszam ze pisze tak ale troszke jestem poddenerwowana)i z tego wszystkiego nie wiem boli mnie tak jak na okres ale idzie wytrzymac

Matko Bosaka :( napisałam sie jak głupia i..prad na chwile wyłaczyli ,poooszło w kosmos no to krótko:wyniki tak jak pisałam wczesniej wzorowe(hemoglobina 14 :D )..jednak natka pietruszki to potega i krwiotwórcza i moczopedna,bakterie wypłucze,do obrzeków nie dopuszcza :P malutka się obróciła nózkami do góry a brzuch opuscił..teraz tylko czekać pigi: jest tak jak piszesz,jeśli krew nie jest jasnoczerwona co mogłoby świadczyc o krwotoku,to spokojnie..poczekaj na skurcze,bo tylko się przejedziesz do szpitala i cię odeślą.... robi się u nas powoli gorąco :) więc idę zrobić zdjęcie i wrzucam na pocztę,bo to może być już ostatnie w tym stanie ciała i umysłu....

1967-super, cieszę się że wszystko dobrze!! Pigi z tym czopem to bez nerwów, czasem odchodzi cały na raz, czasem po kawałku, a często wcale tego nie zauważamy bo mamy po prostu więcej śluzu..ale coś objawy Ci się mnożą:) koniecznie daj znać jak będziesz jechać....będzie dobrze:)

Pigi - trzymam kciuki jakby co ..... powodzenia :) !

pigi: ja też się przyłączam do prośby dziewczyn--daj znać ze się zaczyna.. chyba zmobilizuję meża ,zeby skręcił łóżeczko :D agoosiaa:gdzie ja mam teraz prać psie koce i poduszki ??? :( masz pomysł?przecież nie wrzucę do prali tam gdzie malucha body...:O

dziewczyny spokojnie pewnie wy urodzicie a ja bede jeszcze czekala w kolejce nie chce sie wpychac bez kolejki ale jakby c to sorki.Dobrze ze chociaz zaslony dzis wyprasowakam

1967...hmm no a nie możesz ich wyprać po prostu osobno? pewnie i tak całą pralkę zajmą...wiesz..zawsze możesz psu nowe sprawić:) my dziś u wet byliśmy z naszym kocurem bo jakies paskudztwo go dopadło, ma całe czerwone uszy, strupki itd...lekarka sama nie wie, mówi że wygląda na alergie ale nic im nie zmieniałam...zobaczymy dostał krople, jakiś zastrzyk...i 80zł do tyłu...ale był biedaczkiem..taki grzeczny, ale się wtulał..biedactwo..