Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tatarenkka

ZAKOPANE, co polecacie

Polecane posty

Gość Tatarenkka

Niebawem tzn w sierpniu wyjezdzam z chlopakiem do Zakopanego na 10 dni. Bedziemy mieszkac w hotelu na Jaszczurowce. I tu mam pytanie czy Jaszczurowka to jest dzielnica Zakopanego czy jak bo nie kumam :O A i co polecacie zebym poszla na jakie szczyty itp? Co polecacie osobiscie ?

Ja byłam w maju, wtedy zdobyłam Kasprowy, było jeszcze dużo śniegu, wtedy była jeszcze tam kolejka, ale i tak weszłam o własnych siłach, teraz kolejki nie ma i trzeba sie wdrapywać. Jęśli wolisz coś \"lżejszego\" to proponuję Dolinę Kościeliską - dobra na spacery, ale może być \"przeludniona\", podobnie Dolina Chochołowska - tam jeździ \"ciuchcia\" ( a w kościeliskiej bryczki). To wszytsko całkiem blisko od Zakopanego, wyprawy jednodniowe. Jeśli ma być bardziej ambitniej to moze Morskie Oko? (to już trochę dalej od Zakopca. O Jaszczurówce, czy jak jej tam, nie słyszałam

Gość jaszczorowka to dzielnica
jakby. a dlaczego tam? skad to wzielas? chyba bedziecie miec daleko do busow. a zeby isc w gory to sie busem podjezdza pod doline. jak na pierwszy raz to polecam doline koscieliska a w niej; jaskinia mrozna i staw smreczynski. na gubałówke mozecie wjechac i cale tatry pogladac z daleka. morskie oko, a za nim czarny staw pod rysami. dolina 5 stawow. jak macie buty w gory i w ogole wiecie jak sie chodzi po gorach (zeby miec plaszcz od deszczu itp nie wychodzic za pozno tylko z samego rana zeby zejsc na wieczor, no i mape, latarke...) to polecam rysy. moge ci wiele polecic ale to takie najwazniejsze. wjechac mozna jeszcze kolejka na kasprowy. jak chcecie latwiejsze gory to czerwone wierchy kolo giewontu sa.

o... na kasprowy juz nie mozna wjechac? ja nie wiem bo zawsze wchodze... w dolinie chochołowskiej mozne wypozyczyc rowery (przynajmniej kiedys mozna bylo) i pijezdzic rowerem. ale tam nie ma nic ladnego, nie ma ladnych widokow. a pieknie jest tez nad czarnym stawem gąsienicowym! ślicznie!

na kasprowy tez sie dosc łatwo wchodzi nie jest trudny szlak. z kasprowego mozna na swinice sobie pojsc. tez pieknie. planujcie wyprawy tak zeby najpozniej na 20 byc juz w zakopanem bo o 20 niedzwiedzie sie budza. chociaz ja spotkalam nawet juz o 19. ladnie tej jest w dolinie małej łaki na wielkiej polanie. jakbyscie szli na giwront to tamtedy jest chyba najłatwiejsze podejscie a pozniej zejscie albo strazyska lub do kuznic chyba łatwiej. ale sie rozpisalam... sorry... ale kocham tatry... ❤️

Gość jaszczurowka to
przedmiescie zakopanego, ale nie martw sie, bo busy jezdza stamtad co 10 minut do Krupowek. To nie jest wiocha, bo na rondzie sa knajpy, pizzeria, sklepy, wiec luz. Najbardziej polecam Giewont! Szlak jest tak piekny, że zapiera dech w piersiach i wcale nie jest taki trudny jak twierdza niektorzy. Wybralismy sie tam o 15 i to na ciężkim kacu i jakos dałam rade :P Jednak widoki ze szczytu sa niezapomniane, widac całe Zakopane i Tatry. Polecam :)

i absolutnie nie zbaczajcie ze szlaku!!! nawet jak sie wydaje ze mozna zejsc na skroty latwiej to nie robcie tego. kiedys moja znajoma z chlopakiem chccieli zejsc z giewontu na skroty. i nie udalo im sie. zgineli obydwoje.

chyba wiadomo ze to wyzej o zulostwoe to nie ja. pisz sobie podszywy jak ci ulzy. 🖐️

na giewont rzeczywiscie jest łatwo wejsc. nie wiem dlaczego niektorzy mowia ze trudno. ale ludzi pełno. tłok. w sierpniu jest najgorzej. przy szczycie trzeba stac w kolejsce zeby wejsc tam. a widoki piekne ale piekniejsze sa z rysow. widac okolo 100 szczytow i przy dobrej pogodzie widac ponoc krakow.

Gość jaszczurowka to
Jak to zginęli? Spali w przepasc? Którędy tam mozna isc na skróty, przeciez tam 1 droga jest :o

Gość tylko ze jak nie macie butow
odpowiednich to na rysy nie idzcie bo tam troche tez po sniegu sie idzie i w niektorych miejscach prawie pionowo i jest okolo 300 metrow łańcuchow.

Gość jaszczurowka to
rok temu chcialam wejsc na rysy, ale zaczelo tak padac, ze pod czarnym stawem zrezgonowalismy. Jeszcze jak schodzilam, to tak sie poslizgnelam na mokrej skale, ze stłukłam sobie kosc ogonowa :o

Gość tylko ze jak nie macie butow
podszywaczy ja jestem dziewczyną wiec gejem nie jestem. jak juz to less. :P spadli w przepasc. tam sa 3 drogi od kuznic od małej łąki i strążyskiej. oni chcieli na skróty do małej łąki zejsc. nie wiem jakim cudem chcieli bo tam sa przepascie. byli z innymi znajpomymi ktorzy zeszli normalnie szlakiem.

Prawie sąsiadowi kazania gdy ten ochrzania mnie że za głośno oglądam pielgrzymke w telewizji :classic_cool:

przebieram sie za esesmana i strasze kombatantow :classic_cool:

Gość jaszczurowka to
przerąbane :(

Rucham bezbronne znaki drogowe :classic_cool:

strzelam z procy do mrówek faraonek :classic_cool:

Gość tylko ze jak
w górach to zawsze lepiej zawrócic bo wszędzie nawet na najprostszym szlaku moze cos sie wydarzyc. znam przewodnika ktory opowiadal ze dziewczyna niedaleko morskiego oka (szla z 5 atawow do morskiego) i w normalnym lesie chciala na skroty zejsc i posliznela sie i spadla i zginela.

zjadam gofry posmarowane kupą :classic_cool:

Gość tylko ze jak
masz wyobraźnie podszywaczu. :D lubie takie podszywy. dawaj dalej.

na gg mam numer tylko do Lecha Wałęsy :o :classic_cool:

Gość tylko ze jak
no, oni mieli po 17 lat ci co zgineli.

Gość jaszczurowka to
dobre to z lechem walesa :D

mieszam bigos cyganom :classic_cool:

Gość jaszczurówka
to dzielnica zakopanego dosyć znana