Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

upsi

Novinette a cilest - odzywajcie sie, ktore bierzecie ktores z tych pigulek

Polecane posty

Hej dziewczyny, przeczytajcie prosze tego posta - poswieccie mu chwile uwagi. W skrocie moja sytuacja wyglada tak, ze wyjechalam wlasnie z chlopakiem do dublina - jestesmy tu juz ponad 2 tygodnie i dopiero zorientowalam sie, ze bodajze na lotnisku z torby wyjeto nam całą apteczke [ i tu zaczyna sie sedno sprawy!] łacznie z zapasem CILESTU na pol roku ! Paczka z polski do IRlandii idzie ponad miesiac [ :O !!!! ] wiec napewno nie zdazylaby dojsc na moment kiedy bede miala rozpoczac kolejne opakowanie. A brac musze i dla systematycznosci i dla zabezpieczenia, oczywiscie ;) mam mozliwosc kupienia 4 opakowan NOVINETTE od kolezanki, ktora rowniez tu mieszka, jednak nie wiem czy sa duze roznice w obu tych pigulkach. Napiszcie mi prosze jak po nich sie czujecie, jak z waga itd - wszystkie standardowe pytania zwiazane z tabletkami. Z gory dziekuje, pozdrawiam :)

miedzy nimi jest spora różnica hormonow jesli zdecydowałabys sie zastąpic cilest novynette to musiałabyc zacząc brac te drugie bez przerwy po cilescie aby zachowac antykoncepcje, w irlandii nie sprzedaaja cilestu?

jesli nie zdobędziesz cilestu to mysle ze nie ma co samej sie decydowac na zmiane (bez konsultacji z lekarzem) zostaje odstawienie tabletek na jakis czas i stosowanie prezerwatyw

stezenie hormonow w obu pigulkach wyglada tak: Cilest® Skład Jedna tabletka zawiera: 0,25 mg Norgestimatum 0,03 mg Ethinyloestradiolum Novynette 0,15 mg dezogrestel [ inny hormon? ] 0,02 mb Ethin. co o tym myslisz?

ja powiem tylko tyle że mnie po novynette głowa boli prze - okropnie :( może lepiej czekaj na paczkę z Polski.

znam składy ja myśle ze bez konsultacji z lekarzem nie powinnaś zmieniać, albo postarac sie zdobyc cilest w irlandii, albo odstawic tabletki i stosowac inne zabezpieczenie, albo olać moje rady, zmienic tabletki i tyla..

Gość mozesz spokojnie
zaczac zazywac novynette byle by nie zmieniac za czesto.

a co z tym, co wiaze sie ze stezeniem hormonow? np biust ktory po cilescie [wprawdzie nieznacznie] ale urosl ;) ?

Gość moze Ci
troche opadnie :P

Gość kasiabbb123
ja brałąm novinette przez rok i nie jestem a ni w ciazy ani nie byłam. nie zastanawiaj sie i bierz novinette

Gość lili91
ja jestem z nich zadowolona