Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

zadziwiajace...

Polecane posty

czemu tak jest ze osoby ktore stosuja naturalne metody i maja np 3 czy 4 dzieci to sie zapieraja rekoma i nogami ze wszystkie byly planowane ( smiem watpic) a osoby ktore np uzywaja gumek czy tabletek i jak zdarzy sie wpadka, to nie mowia ze bylo to planowane czy cos tylkko ze po prostu dziecko urodzilo sie z wpadki ale jest kochane... czytalam ostatnio artykuly osob ktore stosuja naturalne metody i osob ktore np tabletki i wszedzie gdzie wypowiadaly sie osoby z nm bylo napisane - wszystkie dzieci jak najbardziej planowane .... noz kurde czemu tak jest? wydaje mi sie ze te osoby \'\'nie umieja\'\'powiedziec na glos ze te metody sa bardzo zawodne.... czy zauwazyliscie takie cos?

metoda jets taka jak jej uzytkwnik:) Kobiety zapominają tabsów lub ich nie robią i o dziwio nie przyznaja sie do tego tylko kłamia ze brały i wpadły:O naturlane metody sa krytykowane, ludzie sa osadzani o ciemnote, moze dlatego tak sie zapieraja ze dzieci mieli planowane,. Wiele osob stisujacyh naturalne metody nie zna swego organizmu a stosuje te metode albo nic nie stosuja a mowia innym ze stosuja naturalne:)

Gość heh..
nie wiem czemu tak jest, ale zgadzam się z tobą. mope wstydzą się po prostu przyzanwać do ciemnoty i naiwności. no i że antykoncepcja to grzech.. :O

tabsy sa najskuteczniejsze bo niweluja owulacje. A innne metody nie niwelują tylko odgraniczają jajko od plemnika np gumka, sprala- nie pozwala zagniezdzic sie jaju zapłodnionemu, unieruchamia pelmniki.. aby nie dotarły do jaja- bo owulacja jak ma siespirale jest. Jets owulacja jak uzywa sie gumek, globulek czy naturalnych metod. a jedynie tabsy albo plastry tak działaja na 3 organy przsadke mozgowa,i 2 jeszcze ktorych nie pamietam, i dzieki temu nie ma owulacji. sa przepisywane przez ginekologw jako skuteczne na gorace oce z kochankime, na romanse. Kto nie chce dzieci nie ma ich:)

ale nawet jesli kobieta pominie tabletke i wpadnie to mowi ze no kurde wpadla ale dziecko i tak jest kochane! a taka ktora stosuje niby naturalne ( no tak naturalne, stres i inny odczyt temperatury i sluzu i latwo sie pogubic i wpasc) uwaza ze ona nigdy nie wpadla, ze dzieci zawsze planowane sa ( nawet jak jest ich 5+) no sorry ale cos tu nie halo....

tamit masz racje tylko po co ta gadanina ze kazde dziecko jest jak najbardziej planowane?? czemu to niby taki wstyd przyznac sie ze sie wpadlo? bo co bo wtedy przyznamy ze jednak ta metoda nie jest super skuteczna?....

to prawda.. oni uwazaja ze anty to zło.. rozumiem, zło jak np usuwane jest zaplodnione jajo jak to jest w przyadku spirali..domacicznej nie załozyłabym jej nigdy ale inne metody anty/ sa ok. Odgradzaja jedynie jajo od plemnika aby nie doszło do zpalodnienia w przydaku gumki jets to scania lateksu;) w globulkach piana ktora unieruchamia pelmniki( nigdy w to nie wierzyłam, miałam racje to najmniejskutezne) tabsy co zatryzmuja owulacje. a zatem brak jaja, brak zapłodnienia. W macicy są tylko same plemniki( ale tabsy trzeba brac regularnie i uczucie. te co brały a były ich tysiace studentek dzieci nie miały:) jak chciały to potem mialy planowane. I chwala sobie do dzis skutecznosc tabsow. Sylwia tez brała tabsy, potem przeslzi na gumke. I maja palnowane 2 dzieci.:) Anty jest dla mądrych i uczuciwych:)

Gość heh..
bo to WSTYD przecież jest.. sex w ogóle to wstyd - takie jest ich myślenie. kopulacja ma służyć wyłącznie rozmnażaniu itp..

tu kolejny paradoks, jesli oni wspolzyja tylko zeby miec dzieci bo bo seks to wstyd i wogole to po co im jakiekolwiek mierzenie temperatuty czy obserwacja sluzu? po co skoro jak Bob da to bedzie dziecko a jak nie to nie? no kurde mozna sie tylko smiac... w takim razie po co im te metody...

ale nawet jesli kobieta pominie tabletke i wpadnie to mowi ze no kurde wpadla ale dziecko i tak jest kochane! -- ja tego nigdy nie negowałam, ze kochane:) pewnie ze tak:) kocha sie obce np ja Zosie:) a co dopiero swoje, ale nieplanowe. rozumiem Mysle, ze wstyd sie pzyznac ze sie nie stosowało anty prawidłowo.. i wtedy ludzie mowia a wpadliwsmy ja znałam takich co jak byli pijani wygadali sie ze zawsze slzi na spotnatn, zachcial im sie do sie kochali.. i nie leceli po gume;) no i zaszli.. to potem mowli innym ze niby gumka im pekla:) a robli to bez gumki i dlatego zaszła w ciaze. Ludzie boja sie wysmiania co tyle srodkow anty a wy bez noczego? albo ze nieumiejtnie stosuja anty i wola rzec ze wpadka a naturalne metody coz.. mysle ze mowia tak by zrbic reklame, ze to super antykoncepcja:) a to nieprawda. Od pewnej kobuety z poradni proorodzinnej wiem, ze po urodzeniu dziecka kobieta musi na nowo robic obserwacje bo wszytsko sie jej zmienia ona miała przed urodizneiem cykle 28 dni, a po urodzneiu dziecka 32 dni.. a zatem ilosc dni niepłodnych zwiekszyła sie jej na jej korzysc itp:)

Gość lalalalal
fajna madchen odpowiedź jest prosta, a zadawanie takich pytań świadczy o niewiedzy. Już wyjaśniam. Osoby decydujące się na naturalne metody to z reguły ludzie wierzący i wybierają je ze względu min. na przekonania. A dla takich osób macierzyństwo i rodzina jest sprawą najważniejszą dlatego mają tyle dzieci! Odpowiednio stosowane metody naturalne dają tyle samo procent skuteczności co tabletki, problem w trym , że nie każdy potrafi je stosować i nie jest to takie proste.

no ok, wpadli bo nie zabezpieczyli sie.. roznie bywa... ale oni nie pierdolili glupot ze nie wpadli tylko ze planowali dziecko! ze mieli je w planach, itp! o to mi chodzi powiedzieli ze guma pekla, no ok sklamali ale oni przyznali ze gumka moze byc zawodna - o to mi chodzi ze nie uwazaja ze ich metody maja 10000% skutecznosci i nie ma mowy o nieplanowanej ciazy.. a w przypadku osob ktore stosuna naturalne metody mowia ze ich metoda jest 100% skuteczna, ze oni planuja dzieci a nie wpadaja, itp... o to mi chodzi i dla mnie to jest zalosne

Gość lalalalal
A no i niestety nie zawsze można współżyć a to duży minus tych metod. Każdy ma prawo do wyboru metody i należy się odnosić do wyborów innych z szacunkiem

lalalla. a powiedz mi teraz co zrobisz jak dojdzie do tego stres z poprzedniego dnia? jak zacznie sie np u ciebie goraczka( choc jeszcze temperatury nie masz ale jakies oslabienie czy cos) pamietaj ze ta temperature musisz mierzyc codziennie, tak samo ze sluzem... poza tym temperature sie mierzy od razu po przebudzeniu i nie mozna stawac z lozka bo temp bedzie inna, no i jak kobitka zapomni to co wtedy? sluchaj zdarzaja sie przypadki ze kobieta zapomina wziac tabletke to mi nie mow ze kobiety ktore stosuja nm nigdy ale to nigdy nie zapominaja zmierzyc temperatury .... :O i ze ta metoda jest w 100% skuteczna bo niestety ale nie jest.... sluchaj i napisze to ejszcze raz, jesli sa wierzacy to powinni wiedziec ze dla kosciol seks jest tylko do stworzenia nowego czlowieka, itp to ja sie jeszcze raz pytam po co im te metody? po co skoro oni uprawiaja seks tak jak bog i kosciol chce czyli tylko po to aby miec dziecko? czyli jednak oni nie uprawiaja seksu tylko w celach nowego zycia, czyz nie?

Gość lalalalal
fajna madchen - zbyt uogólniasz. Pewnie takie przypadki o jakich piszesz się zdarzają, ale to nie jest jakaś reguła

Gość lalalalal
a czy ja napisałam że stosuję te metody?

ale czy ja gdzies powiedzialam ze takie metody sa do dupy? ja tylko napisalam to co zauwazylam i widze ze taka jest prawda.... a niech sobie uzywaja tych metod, kazdy sam wybiera tylko niech pozniej nie mowia ze 4.dziecko z kolei bylo jak najbardziej planowane....

Gość lalalalal
według Kościaoła seks ani przyjemność nie jest grzechem.

Gość lalalalal
a sama trochę się w tym gubię, nie znam się zbytnio. Więc nie będę się wypowiadać na tematy wiary. Ale wierzę w skuteczność nm, tylko jak dla mnie zbyt dużo z tym zabawy.

z tego co czytalam to nawet seks w malzenstwie jest grzechem jesli nie prowadzi do poczecia wiec wiesz.... wiec moim zdaniem nawet te metody naturalne sa grzechem bo to jest dzialanie na niekorzysc plemnika i komorki czyli niedopuczczenie do poczecia, i oni uprawiaja seks tylko w dni nieplodne czyli jakby nie bylo tez popelniaja grzech

poza tym nm sa dla osob ktorzy zyja w spokoju i bez stresu... a w dzisiejszych czasach ciezko byc spokojnym i zyc bez stresu, no ale jak kto woli

tak madchen ale kazda metoda jak tez dobrze poznana i dobrze stosowana daje 100% tabsy, guma i naturalne z tym ze naturalne to idziesz na zywioł;) bo nie masz zadnej bariery tylko plemnik i jajo i twoja wiedza na temat twoejgo organizmu:) Ta opani z prorodiznnej o ktorej pisałam uczyła nas jak sie oblicza dni płodne niepłodne ale ona miała 32 lata i 5 letnie dziecko:) dziecko nie miała zaraz tylko 2 lata po slubie. I powiem ze była dla mnie przekonujaca, ale tylko ona. Zadna inna moze nie miec tyle rozumu aby stosowac naturalną. (----)--------------------(-------------------)\\(----------------)--------------------- 1 3 7 dni przed 14 7 dni 28 to cykl 28 dni kobiety:) na 14 przypada owulacja, ale trzeba wziaz 7 dni zapasu przed owulacja i po owulacji i odliczyc dni na miesiaczek. np 3 dni lub 5:0 ja wziełam 3:) Dni które masz bez nawiasów to są dni NIEPŁODNE PRZED I PO OKRESIE. I taki kalendarzyk powoduje, ze nie ma dzieci:) Jak ma 32 dni cyklu to to samo. dobrze jak kobieta ma stale taka sama ilosc dni na miesiaczke np miesiac w miesiac przez 2 lata obserwacji np ma 4 dni. I ma stały cykl 24 dni ip:) taka moze to stsowac, a te co maja raz 21 dni raz 24 raz miesiaczka 3 dni raz 5 dni. Niebardzo.:)

Gość lalalalal
Niestety maoja wiedza na ten temat jest ograniczona, ale skoro Kościół uczy na naukach przedmałżeńskich stosowania tych metod tzn. że są dozwolone.

Ja znałam tylu ksiezy i zadne tak nie mowil Mowil ze liczy sie intencja np nie mamy dzieci bo wiemy ze ur sie chore to ok a jak mowisz nie mam dzieci tych debili to juz nie ok. Kosciol uczy miłosci, aby sex był miłoscia a nie tylko froma wyzycia sie ciała, rzadzy. Jelsi mąz idzie z ona aby ja kochac, a nie tlyko sie wyzyc to ok. A jelsi idzie dac upust swoim rzadza to jednak tam jet tylko pozadanie.. to oto chodzi. sex sluzy dzieciom to uproszczenie. Kosciol nie rozidzlea sexu od dzieci. A zatem przyjemnosci id dzieci. A media tak roia dzieci osobno sex osobno. Kosciol łaczy sex z przyjemnoscia i dziecmi:) a media mowia uzywaj a dzieci na bok, usun, wyrzuc, liczy sie twoj orgamz, twoje wyzycie sie. Upawiaj sex nawet z taka sama płcia, z animals jak ci tak dobrze. długo pisac lae chyba widizmy roznice miłosci, porzadania, własnych żadz:)

Gość lalalalal
tamit: śą dni, które są zawsze pewne - 6 dni od pierwszego dnia cyklu, tylko niektórzy maja okres przez 6 dni więc średnio ciekawie. A jak okres jest nieregularny to trudno przewidzieć co dalej.

Gość zam osobe ktorej rodzice
jasno powiedzieli, ze jest wpadka i wcale sie z ty dobrze nie czuje. nie wiem po co cos takiego mowic dzecku.