Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krystian

Czy masturbacja to grzech?

Polecane posty

Gość Krystian

Gość tak to grzech
Tak. Wiem to na pewno.

Gość hętny
Tak

Gość zgodnie z wiara ...
chrzescijnska to grzech ... co wydaje mi sie absurdem ... a co Bogowi do tego co ja robie ze swoim cialem, przeciez sie nie krzywdze :( Dlatego jestem ateistą :)

Co was dzisiaj tak na te kościelne tematy wzięło??? Czyżby za dużo się na sumieniu nazbierało, za te nie kończące się zjazdy pod jpg-i z neta. :P

Ja dzisiaj 1 raz mówie coś w tych tematach :)

Gość zgodnie z wiara ...
Niestety możesz uważać, że to nie jest grzech ... ale niestety jest ...

większość przyjemności to grzech :) wiec niech każdy z nich korzysta wg własnego uznania ;)

Gość jeśli jesteś katolikiem to
grzech ! jeśli jesteś ateistą to nie i możesz sie masturbować do woli

Nowy - jak przyjdze mój brat to sie wypowiadam ;)

przeczytaj moje pytanie a nie pisz mi regułek . Ok . Dla mnie jako katoliczki to jest grzech - dla Ciebie jako ateistki nie musi być to grzech , nawet gwał możesz powiedzieć , że nie jest grzechem :) Nowy - czy ja sie tam wypowiadałam ?

Gość gwałt to przestępstwo
:)

Gość boska grzesznica
to jest grzech ,a dokładnie chodzi o szacunek dla ciała wg religi katolickiej

\"jestem wierzaca lecz nie trzymam sie sztywno regułek koscielnych \" - super wybierasz to co jest dla Ciebie wygodne - też tak chce hahhah Bawi mnie twoja postawa - ale Twoja wola - Twoje zycie ;)

ilu znasz księży - i srodowisko katolickie ? W jakich akcjach brałaś udział ? W jaki sposób sie udzielałaś , ze tak dobrze znasz księży ? ps. Nie odpowiadaj - szkoda mi słów.

Gość boska grzesznica
czyli idąc twoim tokiem myślenia jeśli inni kradną i zdarza się im nie ponieść kary ja również będe ślepo naśladowała postawe grzeszników lepszym argumentem byłoby powiedzenie iż sprawia mi to przyjemność i nie mam ochoty sobie jej odmawiać aniżeli małpować po kaznodziejach

Bredzisz dziewczyno !- znam to środowisko i to ja moge powiedzieć o róznych sytuacjach ty co najwyżej mozesz poogladac informacje ! Nie znasz Bibli bo byś wiedziała co tam jest napisane !!! Nie masz prawa wrzycać wszystkich do jednego wora - to tak jakby ktoś powiedział , że wszystkie kobiety to dziwki !! Czy to by było sprawiedliwe ? ps. Chodzisz do koscioła dla Księży ?

Gość ja uwazam ze
to nie jest grzech ,chrzescijanin powinien zyc wg Biblii a tam nie ma nic o masturbacji a kosciol katolicki ...pff nawet nie wiecie ilu ksiezy z waszych parafii jezdzi do roznych agencjii sie ''zabawic'' sami sobie narzucaja zeclibat i do innych sie pruja w biblii nie ma nic o masturbacji wiec zaden gosc w sukience nie moze ci dyktowac zasad...rzadzi jeden Bog ja w niego wierze i chode do kosciola protestanckiego ps. samogwalt popatrzmy...gwalt-sytuacja gdy jedna ze stron wymusza bez zgody drugiej zblizenie samo- samno za siebie mowi ze robimi to sami (z wlasnej woli)nikogo nie zmuszamy i nie krzywdzimy...weic w czym problem??w tym ze goscie w sukienkach maja celibat to i katolicy musza...pff przepraszam jesli kogos urazilem ale to jest moje stanowisko wobec tematu pozdrawiam