Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blueeyes22

izotek-a wymagana zgoda rodziców

Polecane posty

Gość blueeyes22

mam pytanie czy jest wymgana zgoda rodziców... chodzi mi o jakiś podpis czy cos wtym stylu..zamierzam brać izotek ... moi rodzic sie zgadadzaja ale jestem niepełnoletnia bo mam 17 lat i czy jak pojde bez rodzicow to wypisze mi pierwszą recepte czy rodzice muszą cos podpisać? ( juz mam porobione badania, stosuje miesiąc antykoncepcje )

Gość dowiesz sie od lekarza
poza tym 17 lat i antykoncepcja? o tym tez rodzice wiedza? :-D

Gość blueeyes22
hmmm... heheh antykoncepcja jest obowiązkowa podczas brania tego leku niezaleznie od wieku ( oczywiście u dziewczyn/kobiet)miesiąc przed kuracją , w trakcie i 1 miesiąc po .... wiem ze pacjent/ka muszą podpisywac zgodę przed wykupieniem pierszwej recepty gdyż jest to duża odpowiedzalnosć i chodzi mi o to czy jeśli jestem niepełnoletnia to jeden z opiekunów musi również taka zgodę podpisać ...nigdzie nie moge znaleźć czy jest to wymagane a nie chcę iść i czekać kolejny miesiąc na wizyte bo sie okaże że mui być ktoryś z rodziców :)

Wydaj mi się ,że zgoda rodizów moze byc konieczna. A nie możesz zadzwonić do gabinetu i zapytać?

Gość blueeyes22
hmmmm...w sumie mogę :) tylko , że recepcjonistki niechętnie przekazują słuchawkę lekarzom .. nieważne co to by było ... mam wizyte we wtorek i zalezy mi już na tym żeby brać ale spróbuje zadzwonić ale jakoś nie widzę tego, że się dowiem .

Gość blueeyes22
hmmmmmm.........czy ktoś się orientuje jescze w tym?

Gość blueeyes22
......... ?