Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa.

tygodniki opiniotwórcze - który najlepszy???

Polecane posty

Gość ciekawa.
do yagon--> no tak dla Ciebie one nie są opiniotwórcze, ale przyznasz chyba , że to właśnie one kreują postawy społeczeństwa i recepcje wielu bieżących zagadnień?? ciekawi mnie zatem co czytasz?? i co jest godne uwagi Twoim zdaniem? medialna propaganda - działa z powodzeniem od lat powojennych, zdaje sobie z tego sprawę jednak dla ogarnięcia otaczającej rzeczywistości czytam tą już wymienioną prze zemnie Politykę i nie uważam tego za najgorszy wybór chodź nie neguję, że może być lepszy - stąd też i ten topik..:P "Zamiast poddawac sie medialnej propagandzie urzywam wlasnego umyslu." - no tak ale czy aby wyrobić sobie własną opinię nie jest tak, że zamiast relacji w gazecie powinnam śledzić posiedzenie sejmu - co jest rzeczą nierealną?? Nie mówię o tym, że należy czytać i cytować bezwiednie, ale, że czytane teksty poddać własnej subiektywnej ocenie?? Czy nie uważacie, że świadomość państwowa/polityczna społeczeństwa jest czasami tak niska, że lepiej by było gdyby czytano cokolwiek na te tematy niż NIC???? to co piszesz o redaktorze Wprost jest dla mnie zaskakujące - gdyż wprost odrzuca mnie właśnie ze względu na skrajne p[opieranie prawicowych frakcji i wałkowanie tych tematów, które akurat przypasują rządowi najczęściej dla odwrócenia uwagi od innych (zazwyczaj ważniejszych)spraw. Taką zasłonką jest i lustracja, której właśnie nie traktuje sie w sposób poważny, a robi z niej narzędzie polityczne dla odwrócenia uwagi, łapanki i pokazania czego to sie nie robi dla kraju..... porównani polityki z trybuną niestety nie mogę dokonać gdyż wówczas dyskurs na te tematy z racji wieku nie intrygował mnie w taki stopniu jak dziś. Mimo to zdaję sobie sprawę z jakich kręgów wywodzi się ten tygodnik...

Gość do yagon
ty masz, jak zawsze, problemy z rozumieniem, bo wszystko rozumiesz po swojemu. To, ze cos jest "opiniotworcze", dotyczy wyrabianai opinii w spoleczenstwie. Nie ma znaczenia, ze akurat ty sobie nie wyrabiasz opinii na podstawie tych czasopism. Nie bierz tego wszystkiego tak do siebie :O do autorki - nie wypowiadam sie na temat, bo z dystansem podchodze do wszystkich 3, a raczej do wszystkich gazet na swiecie, wiec nie bede sie nad zadna zachwycac.

Gość antekkk
yagonek jak zwykle musiał wpisać coś debilnego. Tylko że on jest za głupi zeby to zrozumieć

Gość biegnę
Yagon, właśnie dlatego, że Ty urzywasz swojego mózgu, zamiast go używać, to wydajesz opinie o gazetach, których nie czytasz. Skoro, nigdy nie sięgnąłeś po NIE, z jakichś tam pobudek osobistych, to skąd wiesz, jaki klimat ma gazeta, albo o czym są artykkuły. Znam mnostwo takich ćwierćgłówków jak Ty, typu "nigdy nie czytałem tej gazety, ale ona jest be"

Gość do do yagon
ale kazdy ma prawo miec zdanie?Ty nie masz wlasnego?

Gość biegnę
Powinieneś się zapisać do PiSuaru, bo widzę, że Ci po drodze, tam pełno jest takich ludzi, jak Ty. Myślę, że się odnajdziesz w klimacie, gdzie ludzie uważają, że Woodstock, to zjazd satanistów i narkomanów, a Owsiak to guru sekty.

Gość to zabawne
a co myslicie o tego typu wypowiedziach? "biegnę Yagon, właśnie dlatego, że Ty urzywasz swojego mózgu, zamiast go używać, to wydajesz opinie o gazetach, których nie czytasz."

Gość to zabawne...
Poczytaj inne wypowiedzi yagona na innych topikach to zrozumiesz, że ten facet nie ma dobrze poukladane we lbie.

Gość 543210
do do yagon ale kazdy ma prawo miec zdanie?Ty nie masz wlasnego? Zapytaj yagona czy każdy ma prawo.

Gość do ciekawej
tez mam wrazenie ze tu na kafe trudno o oddzew w temacie prasy czy polityki.. moze znacie miejsce poza onetem czy gazeta gdzie mozna poczytac ciekawa prase zagraniczna?

Gość ciekawa.
do ciekawej ooo widzę chodź jeden głos zrozumienia......:), a już zaczynałam przypuszczać, że to ja przynudzam :P ja niestety poza wymienionymi nie znam portali gdzie byłyby pełne art, Forum przytacza tylko fragmenty... ale warto poszukać na portalach danych krajów... jeśli chodzi o Francję to: www.yahoo.fr www.voila.fr www.wanadoo.fr www.linternaute.com www.ifrance.com

Gość ciekawa.
no i strony zagranicznych tygodników:P

Gość ciekawa.
no ja też wlałabym przetłumaczone bo jednak moja znajomość języka nie jest do końca satysfakcjonująca no i czytanie w obcym języku mnie bardziej męczy - ja to tak zaglądam raczej dla pod szlifowania i nie zapomnienia języka:P ale na tej samej zasadzie możesz szukać włoskich portali i czasopism :0 zajrzałam na cafeBabel - pierwsze wrażenie super - zachwyciłam się kultura no i w ogóle wydaje sie ciekawy, że nie miałam pojęcia o jego istnieniu :O, jeśli masz jakieś namiary to podrzuć:) jak poczytam to się odezwę

Gość dlaczego tylko tygodniki
A co z dziennikami ? Co myślicie o GW zwanej przez niektórych Wybiórczą a przez niektórych GWnem , Rzepa tez ma zwolenników i przeciwników :)

Gość ciekawa.
zapytałam o tygodniki bo dzienniki właściwie rzadziej czytam, a jeśli to Dziennik Polski, czasem Dziennik, Wyborczą