Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie zwykla dziewczyna

Dziewczyny mam problem z tabletkami, pomozcie!

Polecane posty

Otóż 2 tygodnie temu, w czasie wyjazdu zaginela moja kosmetyczka, w ktorej mialam tabletki anty - nie wiem kto wzial, cyz ukradl itd., ale to niewazne - chodzi o to, ze szybko poszlam do miejscowej apteki i uprosilam farmaceutke zeby dala mi tabletki bez recepty, zgodzila sie ale nie miala tych "moich" tylko inne, ale powiedziala, ze dawka hormonow jest identyczna jak w tych moich i , ze zadzialaja. Dokonczylam cykl 21 tabletek tymi z apteki (musialam to zrobic bo kochalam sie w nocy przez ta wymuszona zmiana tabletek w trakcie 1 cyklu). Krwawienie z odstawienia powinnam miec w srode - dzis sobota i NIC, co o tym myslicie... Ciaza to nie katastrofa ale zachwycona nie jestem

1. Jakie tabletki Ci ukradziono - a jakie wydano w aptece?2. Zakładam, że poszłaś do apteki jeszcze tego samego dnia, kiedy zniknęła Ci kosmetyczka i przyjęłaś tabletkę \"jak zwykle\". Jeśli jest inaczej - sprostuj.

Gość ojce dyrektore
no widzicie dziewczynki, a naturalnych metod antykoncepcji nikt nie ukradnie. Ale dalej upierajcie sie przy swoim

Nie ma czegoś takiego jak naturalne metody antykoncepcji, ojczulku, a raczej - ojczymku :-)

A jak niby wygląda naturalna antykoncepcja?? Niepłodność chyba bo innej nie znam to jest naturalne..

Ukradziono (czy tez zaginely...) mi tabletki Cyprest (oprocz antykoncepcji lecze problemy z nadmiernym owlosieniem) a farmaceutka wydala mi DIane 35 - sklad i dawka hormonow jest identyczna, tabletke przyjelam jakies 3-4 godziny pozniej niz zwykle bo troche trwalo zanim przeszukalam swoje rzeczy, dojechalam do apteki itd. Dzisiaj rano pojawilo sie krwawienie ale bardzo skape a jutro powinnam zaczac kolejne opakowanie, zanim to zrobie jednak zrobie pre-test, tak na wszelki wypadek :-O

nie ma prawa farmaceuta dać innych tabletek antkoncepcyjnych mimo że dawki hormonów są takie same taka zasada wsiem bo jestem farmaceutą można zrobić wyjątki ale tylko w skarajnych sytuacjach wycofania danego leku z recepty

myszko - mniejszo o to co moze farmaceuta, zastanawiam sie czy przez ta zmiane tabletek w czasie cyklu moglam zajsc w ciaze :-O

sytuacja byla taka, ze mialam noz na gardle - farmaceutka mi dala a ja wyslalam jej recepte kilka dni pozniej, po powrocie do domu chcialam tylko zapytac, czy taka sytuacja - wziecie 13 tabletek Cyprestu a potem 8 tabletek Diane 35 (sklad i ilosc hormonow identyczna) zabezpieczylo mnie przed ciaza

Gość 11111asia11111
tak spokojnie jestes zabezpieczona,kolezanka miala podobnie i pytala lekarza i ok

dziekuje za dobre slowo :-) mysle, ze jest OK, tylko ten okres taki strasznie skapy, ze troche schizuje...

Potwierdzam, skład taki sam. Krwawienie powinno wystąpić w ciągu siedmiu dni przerwy (i nie jest ważne, że wcześniej było inaczej, niż jest teraz). Czytam, że jednak krwawienie przyszło - czyli wszystko jest ok.

no wlasnie z tym krwawieniem cos jest nie tak - zawsze mialam obfite krwawienie, ze skrzepami i dosc bolesne a teraz 3 dni za pozno (dopiero 6. dnia po odstawieniu) i naprawde malutko (raczej plamienie niz krwawienie) jutro robie test, bo moj lekarz niestety jest na urlopie

tak zeby zamknac temat - moze kiedys ktos odgrzebie :-) zrobilam test - wynik ujemny :-D mialam sporo szczescia w tym calym zamieszaniu...