Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa zła

Oferta OrangeGo!!!dlaczego taki drogi sms za granice???

Polecane posty

Gość aaa zła

Moze ktos wie dlaczego tak sie stało,ze gdy przeszłam na taryfe OrangeGo sms za granice kosztuje mnie 0,61 gr a wczesniej kosztował 0,20.Oferta mówi,ze smsy do wszystkich siecie maja kosztowac 0,18 gr.Prosze napiszcie co zrobic w takiej sytuacji,moze wybrac sie do salonu Orange???a moze ktos wie czemu tak sie stało???

Gość mnie się nie pytaj
nie wiem czy w czyms pomoge, ale dostalam wczoraj sms z sieci +GSM od 30.07 2007 zgodnie z regulacjami UE simplus ustala ceny polaczen roamingowych... wiec, chyba wytyczne przyszly odgornie :O

Gość odgórnie to moga byc tylko
ceny maksymalne:P

Gość też 1959
a co to znaczy, ze przeszłaś na taryfe Orange GO :O

Gość ale sms
do wszytskich, a do krajów poza Polska to chyba co innego wiec i cena jest inna.

Gość aaa zła
sprawdzałam na stronie Orange czy pisza cos o cenie sma-a za granice,ale nic nie znalazłam.Wczesniej kazdy sms do innego kraju kosztował mnie 0,20 gr i taka sama cena była do innych sieci w Polsce. Moze da sie zrezygnowac z tej oferty Go????

Gość mnie się nie pytaj
odgórnie to moga byc tylko ===> mialam na mysli, ze nie jest to rozporzadzenie wewnatrzsieciowe, tylko unijne schowaj tego jezora :D

Gość też 1959
no owszem- z oferty na kartę zawsze możesz zrezygnować - po prostu wygadaj to co załadowałoś i do widzenia :O

Gość dlaczegotak zdzieraja
dlaczego takie drogie mamy polaczenia w ogole-takie pytanie nalezaloby zadac . Ano dlatego,ze wlascicielami,lub udzialowcami w tych nazwijmy to firmach sa komunisci.Na przyklad w Plusie duze udzialy ma niejaki Kwasniewski(czy jak on tam sie nazywa).Wlascicielami innych sa tez jego kolesie z bylej PZPR.Zrobili prawo pod siebie,oraz pozorne instytucje broniace niby konsumenta(tez pod swoje firmy).Tak np.Urzad Antymonopolistyczny jakos nie moze sie doszukac zadnego MONOPOLISTY w Polsce,od ktorych az sie ROI !!! Fachowcy oceniaja,ze z konkurencja na rynku mamy do czynienia wtedy,gdy jest conajmniej siedmiu uslugodawcow tego samego rodzaju uslug !!!!Jezeli jest ich mniej-dogaduja sie po cichu,lub w najlepszym razie obserwuja jeden drugiego i pozornie ze soba konkuruja.Efekt takiej sytuacji obserwujemy wlasnie w Polsce,gdzie np.mamy TP.SA.oraz....?Kogo?Netie... W telefonii komorkowej na 40 mln ludzi mamy 4 operatorow.W Holandii na 12 mln ludzi jest 7 operatorow !!! Skutkiem takich wybitnie monopolistycznych praktyk sa m.in.ceny uslug,ale nie tylko.Takze i to iz reklamacje mozna pisac tak dajmy na to na... Marsa.Oto dlaczego jest tak drogo. W Holandii rozmowa ze stacjonarnego/stacjonarny kosztuje 24 grosze.W Polsce TP.SA zyczy sobie ...35 groszy...

Gość też 1959
fajnie, że na temat :O

Gość do 1959
przestan tu krytykowac!!!jak masz cos do powiedzenia na temat to napisz,a nie czepiaj sie..

Gość też 1959
no nie czepiam się - ale jak można normalnie odpowiedzieć na nienormalne pytanie?:O

Gość do 1959
a co jest nienormalnego w takim pytaniu???:O

Gość też 1959
ano to, że orange Go to oferta na kartę i tyle - więc nie ma czegos takiego jak taryfa Orange Go - autorka najwyraźniej nie wie co ma - stąd to jej głupawe pytanie :O

Gość do 1959
no cóż,zdaza sie,nikt nie jest nieomylny!!!moze nie siedzi w tej"branzy" i nie wie dokładnie co jak sie nazywa!!!ja w tym problemu nie widze i juz!

też 1959 ---> jest coś takiego jak taryfa \"Orange Go\". Aktualnie w Orange na kartę można mieć taryfę: Orange Go, Nowe Orange Go i POP. W każdej taryfie ceny za usługi są inne, inne są też promocje ;)

Gość burza mnie przeraza
glupoty wygadujesz i tyle. Sms za granice zawsze kosztowal 60groszy jesli piszesz na zagraniczny numer , jesli piszesz na polski numer do kogos kto jest za granica to wtedy placisz normalnie.

Widać nie macie telefonu na karte orange. Ja wlasnie tylko i wyłącznie dlatego, założyłam jeden telefon na kartę i mam smsy za granice po 20 gr! I to jest najprawdziwsza prawda. Mam telefon w Erze na abonament i płace 0,61 gr - ździercy. I dlatego ja nigdy nie zmienię swojego starego POP-a bo boję się że mi podrożeją smsy - jak widać słusznie się obawiam. Całe szczęście, że ten telefon mam tylko na smsy. Dotychczas można było wysyłać smsy za granicę darmowo z bramki orange ze swojego konta i skrzynki, ale jakiś miesiąc temu to zlikwidowali. CZyli jednak można i za darmo i za 0,20 gr! Więc dlaczego tak drogo jest w innych sieciach?