Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jabłkowa Wróżka

Dzidziuś po antykach

Polecane posty

Od jakiegoś czasu interesuje mnie tematyka dzidziusiowa po odstawieniu tabletek anty... 4 lata brałam Cilest. Odstawiłam niedawno i zaczęłam kopać w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie - kiedy? Mój doktorek stwierdził, że poczekać trochę nie zaszkodzi... Na forach opisujecie swoje przypadki - poczekać 3,4,5,itd. m-cy aby endo się odbudowało. Poczekać, aby nie było ciąży mnogiej, itd. Wczoraj znalazłam takie info \"Kiedy ciąża? Ryzyko ciąży pojawia się wtedy, gdy kobieta zapomina o połknięciu pigułki - nawet 24 - 32 godzinna przerwa sprawia, że do zakończenia cyklu zabezpieczenie przed ciążą nie jest całkowite. Uwaga! Podczas czterech kolejnych cykli miesiączkowych, po odstawieniu tabletek hormonalnych kobieta ma większą szansę na zajście w ciążę, niż później. Dlatego decydując się na odstawienie tabletek , ze względu na chęć posiadania dziecka o ciążę należy się starać właśnie w tym okresie (źródło http://www.dziecko-info.com/planowanie_ciazy/antykoncepcja.shtml) Zaciekawiło mnie to. Wychodzi na to, że zalecany przez różnych ginów okres 3-6 m-cy przed zajściem w ciążę jest czasem, kiedy można dzidziusia sobie \"zafundować\". Co Wy na to?

to jest indywidualne podejście ja brałam 3 lata tabletki i zpragneliśmy dziecka we wrześniu zaczełam o siebie bardziej dbac witaminy, kwas foliowy jadłam wszystko mąż witaminki, cynk w listopadzie odstwiłam tabletki dostałam miesiączke spróbowaliśmy i udało sie ciąża przebiega prawidłowo nic mi nie dolega dziecko też zdrowe niedługo rozwiązanie

Przygotowania do ciąży powinny trwać od 3 do 6 miesięcy przed planowanym poczeciem:-) Tak jak pisała myszka 24 ... witaminy plus skłądniki mineralne (szczególnie uwaga na kwas foliowy) i odpowiednia zdrowa dieta:-) Pomyśl także o badaniach w kierunku różyczki, toksoplazmozy i cytomegali.

mnie za to zainteresowało co tutaj znaczy słowo \"antyk\" kobiety, wasze słowotwórstwo mnie zabija :-O

nauzykaa - zapewne nic jeszcze Cię tak nie zbulwersowało jak używanie skrótów myślowych - ogólnie znanych i stosowanych. Skoro tak Cię to zabija, to... co tu robisz??? :) Dziewczyny ( których słówko antyk nie zabiło) - widzę, że jesteśmy zgodne - bobas tak szybko, jak szybko uwiniemy się z tym, z czym powinnyśmy. Ja biorę folik, staram się jeść regularnie, odwiedzam stomatologa i wymieniam wszystkie plombki, witaminki, no i staram się zrzucić kilka kg. Planuję urlopik za tydzień - mam wizytkę u gina (nauzykaa - ginekologa, jakbyś poszukiwał/a bardziej odpowiedniej nazwy:p), badania i... Duuuużo pracy:) Myszka24-gratuluję! Właściwe działania przed bobasem są mi znane, lecz najbardziej zastanawia mnie ta rozbieżność w opiniach fachowców-nie ma 2btakich samych opinii:/