Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziunia444

czy plastry na recepte?kto nosi plastry?

Polecane posty

Gość dziunia444

he dziewcyzny! ktora nosi plastry antykoncepcyjne..jestem mloda i jeszcze niektorych rzeczy nie wiem,wiec sie pyytam.czy plastry kupuje sie bez recepty? ile kosztuja? jakie sa najlepsze?ile procent pewnosci ze sie nie zajdzie?

oddaj się julkowi, tak jak ja, to nie zajdziesz, chyba że za 3 lata. wtedy chcę dzidziusia:p

Gość dziunia444
i co dziala?no wiecie troche sie boje..raczej mi sie nie usmiecha zajsc w ciaze...:):) hehe

Gość katarinkaaaaa
jak jestes mloda to pewnie nie masz za duzo kasy, a plastry to dosc drogi srodek antykoncepcyjny, ale za to bardzo skuteczny raczej sa na recepte ale roznie bywa tak jak z tabletkami

plastry sa na recepte o ile mi wiadomo, tak jak i tabletki anty... poczytaj w goole... tam sie wicej dowiesz:) a juz najlepiej pogadaj z lekarzem, wtedy bedziesz wiedziec co i jak:) pozdrawiam

na recepte, wybierz sie do ginekologa... a twierdzenie ze dzialaja na bezplkodnosc jest bezdpodstawne.

Gość gsdfgsdfgfddg
Temat: Czy dziewczyny wstydzicie się nosić na wierzchu plastry antykoncepcyjne? 19:19 Czy dziewczyny Bo to jakby przecież demonstracja i manifestacja tego, że uprawia sie sex? Nie wstydzicie sie manifestować publicznie tak intymnych spraw?

Gość katarinkaaaaa
czego sie wsytdzic? plasty sa tez na odchudzanie itp. nie kazdy sie domysla. A pozatym co widzisz dziwnego w tym ze kobieta uprawia sex? Wszystko dla ludzi nic w tym dziwnego, jak idziesz do apteki po tabletki anty albo prezerwatywy to tez cos nie tak?

Gość dziunia444
nie trzeba ich manifestowac.mozna je przyklejac np na posladek;p hmm no wlasnie se poczytalam troche.poszlabym do ginekologa ale w mojej miejscowosci mozna od 18 lat a mi troche brakuje:/:/ po prostu chce miec pewnosc a wiadomo jak jest z prezerwatywami:/

Gość ja stosuje
juz ponad rok czasu sa na recepte.super sie czuje.wygodniej mi tak niz z tablatkami.nie nosze plasrta przyklejonego na wierzchu,nie ze względu na wstyd lub ze nie wypada (chociaz czasami warto tez o tym pomyslec,w szczególności w pracy),ale ze wzgledu na to ze troche sie brudza wookoło i czasami po prostu nie wyglada to ładnie. w razie jakichkolwiiek pytań pisz.odpowiem. pozdrawiam a co do kosztów... to rzeczywiscie w porównaniu do tabletek sa nieco droższe.

Gość dziunia444
hmm wszystko byloby ok..hgdyby nie to,ze w mojej miejscoowsci do ginekologa mozna isc,jesli ma sie ukonczone 18 lat..wczesnije tylko z mama..ni przeciez nie wezme matki do ginekologa po tabletki albo plastry..potem sie dziwia ze 17latki z dziecmi:/:/ az sie zniesmaczylam:/

Gość ja stosuje
dziwne to... ja normalnie chodziłam od 17roku zycia i nikomu nic do tego nie było....a moze spróbuj gdzies prywatnie albo normalnie,moze sie uda...

Gość to chyba jakas dziura zabita
dechami

Gość dziunia444
no u mnie ejst 1 ginekolog.. jaka zwala jenki:(:(

Gość dziunia444
nie no wsumie miasteczko normalne..15000 mieszkancow.no nie wiem czemu tak jest;/

Gość niesmak to powodują
dzieci uprawiające sex:O

Gość dziunia444
nie no wsumie miasteczko normalne..15000 mieszkancow.no nie wiem czemu tak jest;/

Gość niesmak powoduja...
dzieci uprawiajace seks,gdzie popadnie i z kim popadnie a potem 17letnie matki oddajace swoje dzieci do domów dziecka. dziwczyna przynajmniej mysli o tym co postanowiła zrobić.i chce sie zabezpieczyc.jej decyzja.

Gość dziunia444
no jo ale jakie dzieci? poza tym wiek sie nie liczy.. tylko gotowosc na to.. to co ze mam 17 lat..nie uszczam sie na boki..mam chloapka ktorego kocham i jestem z nim bardzo dlugo;p ta wypowiedxz byla niedojrzala

Gość ja stosuje
no to niestety nie masz wyjscia..musisz sobie plastry odpuścić narazie (na rok).. a moze gdzies obok jest większe miasto???

Gość dziunia444
no jest ale w takim razie potrzebuje skierowania od lekarza pierwszego kontaktu (ktory est w dodatku przjaciolka mojej mamy) heh rpzewalone;p

Gość ja stosuje
a po co skierowanie??? nie potrzeba do ginekologa.teraz jedziesz gdzie chcesz,rejestrujesz sie i tyle.jesli jest gdzies wieksze miasto to jedziesz i tyle.a poza tym, nie ma nic dziwnego w tym ze 17letnia dziewczyna idzie do ginekologa.moga byc rózne powody...nie tylko antykoncepcja...

Gość dziunia444
dzieki na pewno takowego poszukam.heh dochodzi jeszcze strach i lekki wtsyd ale to juz jest do przemkniecia..:)

Gość ja stosuje
no wiesz...jesli decydujesz sie na seks.to jest nieuniknione.radze pójsc do kobiety...jest lepiej za pierwszym razem,bedziesz mniej skrępowana.a jesli chodzi o sam seks...to nie zmuszaj sie do niczego,musisz byc pewna ze własnie tego chcesz... pozdrawiam

Gość do niesmak powoduja...
popieram ci. dzieci uprawiajace sex to faktycznie obciach. tak samo laski, co sie afiszuja z plastrami anty na wierzchu, zwlaszcza mlode dziewczyny, ktore teorytycznie jeszcze powinny byc dziewicami