Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diana1234567

Na ile można ufac testom?

Polecane posty

Gość diana1234567

Zrobiłam juz 2 testy ciązowe, wyniku negatywny. Jednak okresm mi sie spóxnia już tydzien i nie mam objawów jak przed nadchodzącą miesiączką. Czy moge być jednak w ciązy?czy raczej jest to wykluczone po dwóch testach?

Gość ja mam to samo /
Okres spóźnia mi się już 9 dni,test robiłam-wyszedł negatywny :/

bo się stresujecie i dlatego wam się spóźnia. To norma- ja np przed egzaminami to miałam opóźnienia 2 tygodnie. Podejdżcie do tego racjonalnie i wyluzujcie.

Gość fuku32
test wkryje ciąże po 6 dniach od zagnieżdzenia a to ma miejsce po 7-12 dni od owulacji.Proste gdy owulacja 14 dnia ,14 +12+6 a więc najwczesniej 32 dnia może ciąże wykryć test. Ja też mam taki problem i sie doczytałam w necie.A w celach reklamowych testy piszą " wykrywa ciąze 6 dniową."

Gość czekam_na_moja_hanie
zagniezdzenie nastepuje ok 5-7 dni po stosunku, wiec nie mozliwe jest raczej aby test wykyl ciaze po 6 dniach - to raczej chwyt marketingowy producentow.. dopiero po ok 6 dniach w organizmie kobiety wydziela sie hormon hcg jesli jest ona w ciązy .. aby test byl wiarygodny powinno sie go wykonac conajmniej po 10-14 dniach od stosunku .. jesli test byl wykonany w dniu spodziewanej miesiaczki, lub kilka dni po terminie to bardzo małe szanse są by test się mylił ... wiec spokojnie dziewuszki :)

Gość w anglii
robisz test, idziesz do lekarza i mowisz, ze jestes w ciazy, bo ci test wyszedl pozytywnie. i oni ci wierza na slowo, nikt tego juz nie sprawdza (np. dodatkowymi badaniami, badaniem ginekologicznycm czy wczesnym usg). wiec z tego wynika, ze test prawidlowo wykonany jest ok; a okres faktycznie sie moze spozniac z powodu stresu - takie bledne kolo - im bardziej sie spoznia tym bardziej sie stresujemy, wiec on jeszcze bardziej i my tez....

Gość ehhh sama nie wiem
czy po 2 tyg. od zaplodnienia i 2-3 dni po terminie miesiazczki to za wczesnie i wynik moze byc blednie negatywny ?