Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaDaR

Novynette-czy Wam sie to zdarza?

Polecane posty

WitaM!Stosuje antykoncepcje od 4 lat (od 1,5 roku novynette).Mam niepokojace objawy o ktore musze zapytac...w ubieglym mies.mialam lekkie 1 dniowe krwawienie co mi sie wczesniej nie zdarzalo(srednio trwalo 4 dni)w tym mies.dzis jest 5 dzien odstawienia i powiedzmy ze mam krwawienie a raczej uplawy w kolorze krwi ZNIKOME!Wiem ze krwawienia moga sie zmniejszac ale przciez nie moga nie wystapic...Jesli chodzi o mozliwosc ciazy-nie wykluczam.Dodam jeszcze przytylam w przeciagu miesiaca 2 kg!-jem normalnie!Suchosc w ustach,zdarza mi sie jesc rzeczy na ktore wczesniej nie mialam ochoty,mam takie dziwne babelki w brzuszku...czuje sie pelnaaa...Moje pytanie czy ktoras z Was miala podobne objawy i co mi mozecie poradzic...?Czekam help!

Gość bella na urlopie
nie miałam

Gość kukury-ku
rany...nie chce krakać, ale mi to wygląda na ciązę...możesz być w tym 0.01% którym się to zdarza, na wszelki wypadek zrób sobie test

Gość mamaWawa
ja uzywam ich od miesiaca i powiem ci ze dziwnie sie po nich czuje. Wczesniej uzywalam Cerazette, bo karmilam piersia. Tez mam rozne zachcianki tak jak w ciazy, ale ja na 100% nie jestem. jezeli chodzi o krwawienie to tez mialam teraz jakies dziwne niby było ale nie tak jak zawsze... mysle ze te tabletki poprostu na niektore z nas tak dzialaja... na wszelki wypadek zrob test ciazowy,bo nigdy nic nie wiedomo...

Myslalam ze sie bez tego obedzie...kupie test i zrobie poki tego nie wyklucze to bede sie martwic i truc tabletkami kolejny miesiac...Dzieki za odpowiedz i prosze kolejne kobietki o wypowidzenie swojego zdania na ten tmat bo jak sobie mozecie wyobrazic jaki to lekki stresik dla mnie jest...

biore novynette juz dlugo i roznie sie czuje. nie znam sie na objawach ciazy ale kiedys co miesiac mialam schizy ze na pewno jestem. po pewnym czasie krwawienie staje sie coraz slabsze. na n a poczatku mialam prawie tak jak przed tabsami i dostawalam ok. 2 dni po ostatniej tabletce. teraz dostaje 5 dni po ostatniej tabletce i mam 3 bardzo lekkie dni. czasem z powodu stresu czy pogody bywa, ze krawienie jest inne ale jesli leci cokolwiek to na 99% w ciazy nie jestes. Tabletki zawieraja progesteron, ktory podtrzymuje ciaze i hamuje miesiaczke. w przerwie jego poziom spada i dlategp masz krwawienie z odstawienia. natomiast gdybys byla w ciazy to poziom progesterony by nie spadl na tyle drastycznie, zeby mialo wystapic krwawienie jakiekowiek. dla wlasnego spokoju kup test bo lepiej dmuchac na zimne :d

Ja brałam novinetki 3.5 roku bez przerwy. Moim zdaniem masz typowe objawy skutków ubocznych tych tabletek, chyba one po prostu nie są dla Ciebie. Poprośc lekarza o zmianę tabletek. Tabletki owszem powodują że krwawienie jest mniejsze ale nie mogą go całkowicie wyeliminować, czujesz bąbelki w środku dlatego że te tabsy zatrzymują Ci wodę w organiźmie, suchośc w ustach też o tym świadczy no i dodatkowe kg. Moim zdaniem te tabletki są dobre ale wiadomo że każda kobieta ma inny organizm i inaczej reaguje!

aha i dla pewności zrób test ciażowy - chociaz moim zdaniem nie jesteś w ciaży 🌻

Dzieki dziewczynki za porady sa dla mnie bardzo cenne,my kobiety musimy sobie pomagac:):):)buziaczki!!