Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnnnnnnnnikta

Czy mogę po miesięcznej przerwie zacząć brać tabsy znowu?

Polecane posty

Gość nnnnnnnnnikta

proszę o wasze wypowiedzi... Bardzo mi zależy na waszej pomocy.

Gość nnnnnnnnnikta
podnosze

Przerwa powinna trwać conajmniej 3 miesiace żeby organizm zdążyl doprowadzic sie do porządku, ale jesli zrobilas miesiąc przerwy, dostalas swoj zwykły okres to oczywiscie mozesz znow zacząć brać tabletki, z tym że nie wiem co na to Twoj organizm- możliwe ze zareaguje jakimis skutami ubocznymi

Gość nnnnnnnnnikta
wiesz to dziwna historia... postanowiłam że przerywam, bo nie ma senstu się trć (mam stałego partnera) ale był na wyjezdzie i wydizeliśmy się raz na miesiąc wieć nie bło sensu. ale on teraz wrócił i co... boje się prezerwatyw. miał ktoś tak? Ne będzie to szkodlwe? A ie chce iśc pytać doktora bo poprostu wybule 50 zł za zwykłe tak , lub nie.

zacznij znów brać ale ogolnie tak sie nie robi z tabsami, że się odstawia jak się z facetem nie widuje lepiej kontuowac przez jakiś tam okres czasu

Gość nnnnnnnnnikta
wiem... zdaję sobie sprawę że to jest nie zbyt zdrowe... ale ogólnie doszliśy do wniosku że nie ma senstu. a tu niespodzianka... Niwe wiem. Bardzo bym chciała znowu brać ale boje się czy będą działać?

A czemu miałyby nie działać? Działać będą. Od pierwszej tabletki, gdy przyjmiesz w 1 dc lub należy się dodatkowo zabezpieczać, jeśli przyjmiesz w innym dniu niż 1 dzień miesiączki.

Owo dodatkowe zabezpieczenie - stosujesz przez 7 pierwszych dni (jak pisałam - w przypadku wzięcia tabletek w innym dniu niż 1 dc)

Gość nnnnnnnnnikta
rozumiem. A nie zaszkodzi to mojemu organizmowi?

Gość nnnnnnnnnikta
up up

Gość malwinka2012
Tak,możesz i będą dzialać! Ja nie miałam wyjścia. W zeszłym roku miałam operacje na kamienie(usuwanie), moja kochana pani ginekolog kazała mi przerwać tab w sumie na 2miesiące, ze względu na przeciwwskazania i mozliwość złego oddziaływania z lekami które musiałam zażywać po operacji. Wiesz ale to chyba też zależy od dawki hormonów jakie są w danych tabletkach. Mój regulon, jest jednym ze słabszych lekówiwiec nie było problemu z przerwaniem i ponownym rozpoczęciem.