Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mardelona

Co myslicie dziewczyny ?? help...

Polecane posty

Gość Mardelona

Czesc dziewczyny :) od jakiegos czasu biore yasminelle, w sumie to juz moje drugie opakowanie. W te niedziele koncze je i powinnam zrobic 7 dni przerwy, tylko ze problem polega na tym, ze na wtorek zapowiada sie fajny wyjazd, ktorego przełozyc nie moge. Nie chce miec okresu przez ten czas, moge wiec zaczac brac nowe opakowanie przez przerwy, da sie w ogole cos na moj problem poradzic?

Gość Mardelona
w sensie zeby poczekac z okresem, przynajmniej o jakies 5 dni :)

Gość blue gruszka
Mozesz brać kolejne opakowanie bez 7 dni przerwy .W ten sposób miesiaczka nei zakłóci ci wyjazdu...;)

Mardelona ..... Opóźnienie wystąpienia miesiączki ( krwawienia a odstawienia ) jest możliwe przez przjście bezpośrednio do nowego blistra z pominięciem okresu bez tabletek. Tylko musisz liczyć się z tym, że w związku z tym może ( ale nie musi ) wystapić plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe podczas przyjmowania tabletek z drugiego blistra

bierz bez 7 dniowej przerwy kolejne opakowanie tak mozesz sobie przdluzyc krwawienie,tylko najlepiej nie rob tego za czesto.pozdrawiam

mi gin powiedziala ze jesli chce przesunac okres to tylko o tydzien bo pozniej wystepuje plamienie tak wiec konczysz opakowanie, bez robienia przerwy bierzesz tyle tabletek o ile chcesz przesunac okres, ( ja chcialam przesunac okres o 7 dni czyli wzielam kolejnych 7 tabletek), po wzieciu tych tabletek robisz 7 dni przerwy na okres, i po 7 dniach zaczynasz nowe opakowanie - mam nadzieje ze zrozumialas o co cho:) a 14 tabletek ktore mi zostaly zatrzymalam zeby wrazieczego miec na nastepne przesuniecie okresu:)

Gość bani87
Hej! mam taki problem! w niedziele powinnam wziasc ostatnia tabletke z opakowania lecz zapomnialm i teraz powinnam miec tydzien przerwy i zawsze dostawalm okres w czwartek wieczorem. ale postanowilam nie robic przerwy poniewaz okres w ten weekend bardzo mi nie pasuje wiec powinnam nastepna tabletke wziasc w poniedzilek jednak niestty nie mialm zadnej apteki pod reka no i w ten poniedzilek juz 2 dzien nie wzielm tabletki...wiec ominelam ta jedna i wczoraj wzielma dopiero tabletke!a dzis rano dostalam okres! czy moze byc tak ze przez te 2 dni nie brania tabletki mi sie to przesunelo o 1 dzien? nie wiem co teraz mam zrobic czy kontynuowac branie tabletek i wziasc dzisiaj czy dopiero w poniedzilek czyli po tygodniowej pzrerwie czy co???? nie wiem komplatnie co w takim prypadku mam zrobic!prosze o pomoc! z gory dzikeuje! dodam ze biore tabletki juz rok i jeszce nigdy mi sie cos takiego nie przydazylo choc przyznam ze czas zapomnialm wziasc tabletki!!