Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym sadzicie

Odwazny glos na temat zaloby narodowej

Polecane posty

Gość co o tym sadzicie

Az sie zdziwilam, ze portal Interia.pl zdobyl sie na glosne powiedzenie tego, o czym wielu ludzi jedynie mysli, bojac sie, ze gdy wypowiedza swe mysli na glos, zostana potepieni jako nieczuli, niepatriotyczni i gruboskorni. http://interia360.pl/artykul/idiotyzm-narodowej-zaloby,228 wiem ze na kafe juz bylo kilka topikow w tym tonie, ale to kafe. anonimowe forum. a nie duzy i znany portal internetowy.

Gość baaaaaaaaaaaaaabaaaaa
popieram autora tego artykułu. Jest mi przykro z powodu tego wypadku, pomodliłam się za ofiary . Ale to co wyprawiają Kaczyńscy to żenada

Gość a ja uważam że słusznie
Kaczyński postąpił. To wielka tragedia. Co komu przeszkadza czarna wstąż ka w rogu ekranu telewizora czy też specjalne msze. Kto nie chce niech to oleje. Dla mnie ten "głos" na interii to podły idiotyzm - typowa polska cecha. Gatuluję.

Zaloba narodowa trwa trzy dni, a gdzie ja mam sie poskarzyc na codzienna glupote polakow? No gdzie? Skoro im msze i czarna wstazka przeskadzaja, do tego stopnia, by prowadzic dyskusje narodowa, to co ja mam zrobic? Do trybunalu polske podac, bo jest glupia na codzien i od swieta? Debiliada :O

Gość khdajgs
jedna z opinii pod artykułem: "Zawsze się znajdzie ktoś, kto przy okazji nawet tragicznych wydarzeń, chce zabłysnąć oryginalnością poglądów. Co nim kieruje? Dla mnie odpowiedź jest oczywista - małość i wierna jej towarzyszka PYCHA. A czy pomyślałeś mędrcu od siedmiu boleści, co czują bliscy ofiar czytając wymyślony przez ciebie tytuł. Zastosowanie słowa "wymyślony" jest z mojej strony dużym nadużyciem, bo o myśleniu w tym przypadku trudno mówić, a o zwykłej ludzkiej przyzwoitości należy zapomnieć..." nic dodac nic ująć

dlatego codziennie powinnas sie pomodlic :O skad w ludziach taki brak emaptii? Czy w tym zarciu z McDonalda podaja jakies srodki rozwadniajace mozg? Bo im mlodsze pokolenie, im czesciej odwiedzajace takie fast foody - tym glupsze opinie na temat otaczajacego nas swiata.

dlatego, ze zgineli w jednej chwili, w obcym panstwie i sa to polacy. To sa rodziny, ktore stracily bliskich. Dzis bardzo fajnie psycholog mowila o ludziach, ktorzy wlasnie w ten sposob rozumuja pojecie tej tragedi i im podobnych, ze po co mam sie modlic i plakac, skoro codziennie ludzie gina. Tacy ludzie (podobno) sa bardzo zapatrzeni w siebie i nie potrafia wspolczuc nikomu.

nie rozpaczam, ale stara sie zrozumiec! I kiedy jade autem i widze, gdy przy drodze jakas starsza kobieta zawiesza wieniec i zapala znicz - jest mi tak samo przykro i jej wspolczuje! Rozpacz, jaka rozpacz? Chwila zrozumienia! To az tak duzo dla was? Kiedy wy nie staracie sie nawet zrozumiec - nie wymagajcie by rozumiano was, bo nie zaslugujecie na to.

Gość baaaaaaaaaaaaaabaaaaa
no cóż niektórzy robią coś tylko na pokaz: trzeba się umartwiać z powodu tragedii , iść do kościoła bo tak wypada itp. A nie robią tego z potrzeby serca, po cichu bez wielkiego halo

Gość marcysiankaaa
No to jeszcze dodam, że Rollingstonsi ofiarowują swój koncert pamięci o ofiarach wypadku. Mało, WPŁACAJA KASĘ NA RZECZ OFIAR I RODZIN POSZKODOWANYCH, podobnie jak organizatorzy koncertu. Zaraz niektórzy podniosą kolejny lament zawiści.

Gość rryyba
jak się czuje matka czy żona , która straciła bliską osobę w podobnym wypadku ale dzień wcześniej i w prywatnym aucie? Co ona może sądzić słuchając jak nad innym synem lub mężem ktoś lamentuje, naród o nim mówi , ba - nawet za niego ktoś dostaje odszkodowanie, a o jej dziecku cicho? Czy ci ludzie różnią się czymś od siebie? Tylko tym, że ten pierwszy jechał w sam, a ten drugi w autobusie. Dlaczego jedna matka dostanie odszkodowanie, a druga nie? Niech mi ktoś powie, co różni tych ludzi. Gdyby ktoś zginął na służbie, strażak, policjant, czy tak jak górnicy w pracy... a tutaj, tak samo żal, tak samo szkoda życia ludzkiego, ale nie widzę powodu aby nad jednymi mocniej płakać .

Gość czcionka
przezyłam w swoim zyciu taka tragedie i zdaje sobie sprawe jak strasznie Ci ludzie to przezywaja i jest mi przykro,bardzo przykro... ale faktem,jest,ze przeciez codziennie ginie tyle osoób na naszych drogach, w zeszły weekend tragicznie zginęło ponad 50 osób w Polsce i ich ta "żałoba narodowa"juz nie dotyczy...?krótkie wzmianki w wiadomościach,jakby byli gorszym gatunkiem,bo nie zgineli za granicą i nie byli pielgrzymami?

Ja tez uważam, ze żałoba narodowa jest w tym przypadku trochę przesadzona. Jeśli ktoś odczuwa potrebę modlitwy za tych zmarłych to niech idzie do kościoła czy w domu sie pomodli w ich intencji, ale nie dajmy się zwariować. Ja wczoraj chciałam dowiedzieć się pewnej ważnej dla mnie informacji w wiadomościach i nie było jej w żadnych wiadomościach w telewizji. Czy śmierć ludzi ma nam przesłonić cały świat? Czy mamy siedziec i płakać przez 3 dni? CZy myślicie, ze bliskim tych ludzi zależy na tym? Nie sądzę. Gdyby był tam rzeczywiście ktoś z naszych blsikich to czy pierwsze co wołalibyśmy o żałobę narodową czy chcielibyśmy przeżyć to sami lub ze swoimi bliskimi a nie w świetle kamer i sensacji brukowca Faktu? A z jakiej racji należy się rodzinom zmarłym rekompensata finansowa tego wogóle nie mogę pojąć. Ktoś jedzie na wycieczkę za kupę pieniędzy to na pewno ma środki do życia. Rozumiem pomoc dla tych co przeżyli na powiedzmy rehabilitację, przewóz do kraju itp. To jest dla mnie dziwne po prostu. Jesteśmy biedną Polską, która nie ma szpitali i pielęgniarek ale dla ofiar wyjmuje się z kieszeni po 100 tys zł????!!!! Gdyby to była Ameryka to pewnie inni którzy straili bliskich na drogach sądziliby się z prezydentem o pieniądze, mogę się założyć. Ta tragedia przesłoniła też inną w naszym kraju. Ludzie z pod Częstocowy nie mają dachu nad głową, stracili wszystko. Czy oni nie zasługują na pomoc? A głupie PZU będzie się teraz ociągać z oszacowaniem strat a oni będą pilnować swojego dobytku pod gołym niebem kolejną noc. Wogóle szkoda słów. Dzisiaj w pracy rozmawialiśmy o tym i wszyscy mieliśmy takie same zdanie.

no ja tez sie zdziwilam i to bardzo i oni nie mieli calej strony na czarno jak np onet

\"Co ona może sądzić słuchając jak nad innym synem lub mężem ktoś lamentuje, naród o nim mówi , ba - nawet za niego ktoś dostaje odszkodowanie, a o jej dziecku cicho?\" aaa, to o to chodzi, ze o tej akurat smierci cisza w tej zlej telewizji??? swoja droga, gdy zginela bliska osoba, to matka, zona, czy kto tam jeszcze skupia sie na swojej smierci i nie ma zalu do mediow, ze jej w tv nie pokazuja. Z psychologicznego punktu widzenia cieszy sie, ze nie jest sama. A jezeli mysli o pieniadzach, to sory, na taka postawe nie mam slow.

Gość Samantaaaa
Jakze bysmy wypadli na arenie miedzynarodowej gdybysmy nie zareagowali w taki sposób?

Gość rryyba
Pariss bardzo dobrze to napisałaś, słowo w słowo się z tobą zgadzam

co do tragedii kolo czestochowy, wladze oszacowuja starty, straz pomaga, nie sa sami. Zaloba moze nalezy sie dlatego, ze nalozyly sie dwie tragedie :O ale co moga zrozumiec mozgi mc`donalds

Gość wawa.....
KRETYNI BO TO BYLA SMIERC ZBIOROWA A NIE POJEDYNCZY WYPADEK ZAJMIJCI SIE CZYMS NORMALNYM !!!! PIERDOLONE DEBILE Z WAS SA

heh ciekawa jestm kiedy sprawa sie nagllosni znow sie z nas beda smiac za granica:D

Gość rryyba
Jadąc swoim samochodem też chcę się czuć bezpiecznie i wrócić do domu. Równie dobrza jakiś kierowca autobusu może mi zajechać drogę, zgjnę i czy ktoś pomyśli o tym, że moje dzieci są osierocone i da im odszkodowanie?

niestety, polskie spoleczenstwo robi sie takie, jakie w zamiarze mieli ruskie po wojnie - tepe, by nad nimi latwo panowac. Nie udalo im sie jednak utrzymac w ryzach polski jeszcze 10 lat, wspaniale pokolenie wyroslo :O nic im nie pasuje, bo na drogach ludzie gina :O Ludzie gina na calym swiecie! W Brazylii tez byla zaloba i nie bylo tam glosow na nie. Piekna wizytowka kraju :O