Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym sadzicie

Odwazny glos na temat zaloby narodowej

Polecane posty

Gość media sie ciesza ze maja
temat. Kaczory podlizuja sie kosciolowi i pilnuje popularnosci. To wlasnie jest zerowanie na cudzym nieszczesciu . Dla mnie to nieszczere i mnie brzydzi

Gość rryyba
owszem to wielka tragedia i być może bardziej się wydaje wstrząsająca, ale czy te osoby są kimś wyjątkowym,że państwo wypłaca im takie odszkodowanie? Nie mam nic przeciwko temu, ale niech też pomyśli o innych ludziach .

kaczory robia duzo rzeczy zle. Pielegniarki miesiac koczowaly i nic. Wydawanie panstwowej kasy na gebe jest bardzo latwe. CO z tego wynika? Zapytajcieludzi, ktorym wyrywaliscie kae z gardla klotnia o targi katowickie i halembe.

tak samo niesmaczne dla mnie robi sie to, ze narod nie widzi nic. Przeciez zgineli polacy w obcym kraju, zgineli strasznie, zgineli masowo. NIe rozumiecie zaloby? Nie obchodzcie jej, i nie wsciekajcie sie, ze jak wam sie cos stanie, to wasze dzieci nie dostana nic :P skoro tak was to boli :P

Gość rryyba
Na szosach giną jedyni żywiciele rodzin i nikt nie troszczy się o pozostawionych bliskich. Ale jak sprawa jest głośna na świecie, wtedy czy to potrzebne czy nie rodzina dostanie piniądze nawet za starego dziadka, który grosza nie dodawał do życia. może ktoś powie,że to cyniczne, ale taka jest prawda.

Gość rryyba
Ciemna strono ciupagi, żałoba a odszkodowanie to dwie różne rzeczy.

Gość giuyvgiuy
Żałoba to cos co ma sie w sercu ,w duszy a reszta to cyrk i zarabianie ,czy szukanie popularności

Gość franek z budowy
wreszcie ktos prawdziwy i rzetelny artukul napisal i pewnie za to straci prace :( Ja sie pod tym podpisuje obiema rekoma BRAWO wreszcie ktos odwazny

Gość Samantaaaa
Musi byc taka polityka i juz,za tydzien juz nikt nie bedzie o tym pamietał, tak jak z górnikami.Odbeda sie koncerty, imprezy i zycie toczy sie dalej.Tylko rodziny beda pamiętac.Więc nie róbcie cyrków na forum i 100 tematów powstaje na ten temat a za tydzien i taqk juz ich nie bedzie bo beda inne sprawy a zycie toczy sie dalej, a ludzie codziennie sie rodza iu codziennie umieraja i tak juz ma byc i kropka.Nie wczuwajcie sie bo tym swiata nie uratujecie.

Gość popieram autora artykułu
zdarzyła się tragedia - zgadzam się - tylko codziennie w Polsce ginie porównywalna ilość ludzi i nikt z tego powodu nie zarządza żałoby narodowej i nie rozdaje rodzinom po 100 tys. !!! dlaczego mieszkańcy wiosek spod Częstochowy wciąż czekają na pomoc ? zobaczymy czy za parę mies. wszyscy będą mieli domy ? jestem pewna że nie a stracili w większości dorobek całego życia ! dlaczego ich tragedia zeszła na drugi plan ? dlatego że nie byli na pielgrzymce !!! gdyby ich domy szlag trafił w trakcie pielgrzymki do jakiegoś świętego miejsca pieniądze na odbudowę dostali by od ręki ! smutne ale prawdziwe :-o

Gość rryyba
Ciupago jak mnie się coś stanie to właśnie moje dzieci nie dostaną nic od państwa a to nie dlatego, że nie obchodzę żałoby, bo to akurat mi nie przeszkadza, ale dlatego,że nie zginę w autobusie tylko przejedzie mnie pijany kierowca - np. dla mojej rodziny będzie to taka sama tragedia nie tylko psychiczna ale i finansowa, bo może sobie nie poradzić. Może znajdziesz na to sposób?

Gość mądre słowa
ciupago, ale obawiam się, że więcej krzywdy od ruskich zrobiła kilkunastomiesięczna propaganda różowych, a może te wyjałowione mózgi są juz w ogóle pozbawione możliwości myślenia

Gość giuyvgiuy
wk......a mnie takie cumcianie

Gość wg mnie starczyloby
zeby kaczor pojechal na miejsce wypadku, odniosl do sprawy ze wspolczuciem i powaga. Ale np transmisja mszy w TV to przegiecie. I co ma do tego wojsko? Dlaczego pielgrzymi sa lepszymi obywatelami niz inni, co dzien umierajacy niewinni ludzie? Szczerze wspolczuje rodzinom ofiar, ale te demonstarcje rzadu sa dla mnie na pokaz, nieszczere. Ojciec znakomej zginal w wypadku za granica, nie ze swojej winy,ilez ona miala problemow, chocby z samym transportem zwlok, nikt jej nie pomogl, raczej klody pod nogi Kaczki nie po raz pierwszy zamiast laczyc, dzielą spolecznstwo , czego dowodem jest chocby ta dyskusja. Zero wyczucia politycznego.

Gość giuyvgiuy
prawdziwa załoba jest w cieniu i milczeniu

Gość mądre słowa
wyobraź sobie odwrotną sytuację, dopiero byście zawodzili pod wodzą gw, interii, po i czego tam jeszcze, że Kaczki nic nie zrobiły Pomyśl trochę własną głową i zauważ, że problem nie w Kaczkach...

Gość magda M...
Ciupago zastanów się przez chwilę co ty wypisujesz dziewczyno!I jeszcze nas obrażasz, tylko zauważ, że nas myślących normalnie jest więcej.To ty masz jakieś głupie rozumowanie!Wiadomo, że wydarzyła się tragedia ale jest to tragedia tylko dla bliskich tych osób.Idąc twoim tokiem rozumowania powinniśmy rozpaczać po każdym kto umrze a na codzien na świecie umierają setki ludzi!!!Jest mi smutno z tego powodu, współczuje rodzinie zmarłych ale to nie powód do tego, bym przyodziała żałobne szaty.Wystarczy, że każdy z nas pomodli sie za te osoby, uczci ich śmierć minutą ciszy, a to co wyprawiają media i rząd to poprostu jakaś kpina!Myslisz, że rodzinom zmarłych jest lżej bo nadają o tej tragedi 24 h na dobe?bo pokazują zdjęcia z wypadku, zdjęcia zwłok?Czy uważasz, że jest im od tego lżej do cholery!To ich osobista tragedia i powinni ją przeżywać w spokoju! Prezydent mógł dać kase na podróż rodziny do Francji, na transport zwłok ale bez przesady po cholere im odszkodowanie??Czy wg Ciebie jest to w porzadku, że rząd nie wspiera ludzi potrzebujących, umierających z głodu, nie mających na leki, nie mających za co utrzymac rodzin, odbierających sobie życie z powodu trudnej sytuacji finansowej.Lekką ręką wyciąga tyle kasy dla tych osób, którzy nie są w trudnej sytuacji materialnej skoro mieli na wycieczki zagraniczne!

Masz rację...niestety Kaczyński odstawia szopkę.Dobrze wie,że ma małe poparcie.U moherowych beretów ma plus. Tragedia,tragedią,ale to co on wyrabia przechodzi ludzkie pojęcie

Gość fiska
zaatakowana CIUPAGA się zmyła. No Pokaż się i odpowiedz na ostatnie komentarze.

Gość normalnie jak to czytam
to wstyd mi że mam takich rodaków. Naprawdę wstydzilibyście się w ogóle tak pisać. Co wam przeszkadza żałoba? Nie pasuje wam, to prosze idzcie na imprezę i nie zawracajcie sobie nią głowy. Przynajmniej nikt nie będzie wtedy zakładał durnych topików. ŻENADA!!!!

A co Kaczyński niby takiego wyrabia? Nie jestem ogólnie za nim, ale teraz myślę, ze nie zrobił nic złego. Pojechał na miejsce wypadku, podziękował francuzom i ogłosił żałobę narodową. Aż tak to was boli? Aż tak jesteście zawistni? Smutne.

Gość mądre słowa
opanujcie się, pomyślcie trochę, nie ośmieszajcie się głupotą współczucie, smutek, zdolnośc do solidaryzowania się z pokrzywdzonymi to normalne ludzkie odruchy

Gość wlasnie w Kaczkach problem
bo kontrowersyjne sposob uczczenia tych zmarlych to ich pomysl. Oczywiscie Kaczki powinny sie do tego odniesc, ale z wyczuciem. Mediom sie nie maco dziwic, z tego zyja

gdyby nic nie robili też byłoby źle. Zastanówcie się, bo chyba jjuż nie macie się do czego przyczepić, więc żałoca wam zaczęła przeszkadzać.

Gość jeszcze troche i pomyśle
ze prawdziwa załoba polega na pokazywaniu trupów w telewizji

czytam tutaj rozne wypowiedzi i nasuwa mi sie ewidentnie jedno spostrzezenie - fanatyczni zwolennincy zaloby narodowej nie pojmuja, czym ona tak naprawde jest. nikt nie powinien narzucac innym swoich pogladow, nie wazne czy jest dresem z blokowiska, czy tez prezydentem RP. to juz 3 zaloba narodowa w przeciagu 1,5 roku i to jest oczywiste zerowanie na ludzkich uczuciach. kaczynski zrobi wszystko zebu tylko zaistniec w mediach, a wszystko - to konkretnie znaczy dla niego wprowadzic zalobe narodowa - bo tylko tyle potrafi zrobic, bo przypominam, ze po tragedii w hali MTK wiele osob dalej nie zobaczylo obiecanej im przez rzad zapomogi. przestancie uzywac argumentow typu \"jakbys sie czul\" itp, bo nikt z Was nie ma moralnego prawa byc oredownikiem rodzin, ktore w wypadku stracily bliskie im osoby. osobiscie na pewno bym sobie nie zyczyl, zeby ktos mi bliski stal sie czescia pozywki dla mediow i kultu wyznawcow ogolnonarodowej zaloby, ja powiem wprost - stracilem kiedys bliska mi osobe, ktora znaczyla dla mnie duzo wiecej, niz te 26 osob ktore zginely w tym wypadku, tylko ze nie o to chodzi, zeby sie licytowac, kto dla kogo ile znaczyl itp. kazdy ma prawo przezywac te tragedia na swoj sposob - na tym polega szeroko pojeta tolerancja i nikt nie powinien tego status quo zmieniac - a juz na pewno nie kaczynski.

Gość rarytasek
nie rozumiem po co płakać i rozpaczać. jeżeli ktoś wierzy z całej siły to uważa wręcz, że śmierć to nagroda i ogromne szczęście. jeżeli ktoś kocha Boga z całego serca to wie o czym tutaj piszę

Gość zgadzam się z artykułem
i nie jest to chęc ekstrawaganckich poglądów jak tu ktoś raczył zawyrokować tylko chłodna logika