Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K-i-n-i-a---1-6

Mam 16 lat, test na ciąże wyszedł mi pozytywne, ginegolok to potwierdził.

Polecane posty

Gość anykaaaaaaaaaaaaaaaa
autorko droga - czy u ciebie pada właśnie? "Podczas deszczu dzieci się nudzą" :O

Gość ja bym proponowała
a ja i tak twierdzę, żę takie tematy są potrzebne.

Gość zla_kobieta
ja nie czuje sie upowazniona do udzielania jej rad i nie napisam nigdzie, ze ma nie usuwac dziecka, zaczelam tu pisac, bo wierzyc mi sie nie chce jak czytam, ze ktos uwaza plod ni za czlowieka, ale jeszcze nikt sie nie pokusil napiasac czym jest plod skoro nie czlowiekiem i nadal nie uwazam, zeby ktokolwiek mial obowiazak jej pomagac, oprocz osob jej bliskich

zla_kobieta ===> mnie nie obchodzi jej brzuch i grosza na to nie dam :) dlatego mówię - niech robi co chce bo to ona będzie miala ten problem cale życie na glowie a nie ja...

Gość ja bym proponowała
a ja uwazam, ze przede wszystkim obowiązek pomagac takiej dziewczynie ma państwo polskie, a to dlatego, że antykoncepcja hormonalna jest tu tak droga, ze nalezy do najdrozszych w Europie przy zerowej edukacji seksualnej i przy jednych z najnizszych płac w Europie. Nie mozna stosować prawa wybiórczo - tzn. uznawać, ż eaborcja jest kwestią w ktrórą państwo ma prawo sie wtrącac i zakazywać, a wychowanie dziecka jest sprawą prywatną matki. Albo aborcja i wychowanie pod egidą państwa, albo wreszcie kobiec z dyktatem państwa w sprawie aborcji, a co zatem idzie i pomocy po narodzinach.

Gość zla_kobieta
rosalindo paczeko :) otoz to :)

Gość ja bym proponowała
o ile ktoś czytał, to widac, że stosowała antykoncpecję - prezerwatywy . A jednak zawiodła. Tak wiec moze trochę kultury - nei wiem jak jednoczesnei mozna mówić o dziecku poczetym pod sercem, i wypisywać teksty w stylu " po chuj sie ruchała" .

Gość zla_kobieta
oj..ale Ci co nie maja na droga antykoncepcje znajduja pieniadze na droga nielegalna aborcje tak wiem ze to mniej pieniedzy niz wychowywanie dziecka, ale wiecej niz srodki antykoncepcyjne... to glupota i egoizm jest przyczyna niechcianych ciaz a nie brak pieniedzy na antykoncepcje a ja nie chce nikomu fundowac aborcji z moich podatkow!

Gość to po co sie ruchala
mozna! bo to czlowieka szlag tarfia, jak gowniara wypuisuje ze wpadla i chce sie pozbyc problemu. jestes dojrzaly do seksu to musisz byc dojrzaly do macierzynstwa i jezce to wyrazenie "ginekolok" mysle ze to istota malo myslaca:O szkoda gadac,

Gość ja bym proponowała
sugeruję doczytać ten watek do końca - autora stosowała prezerwatywy - najpowszechniej stosowana antykoncepcję w Polsce. Skoro wg ciebie to glupota, ż kobiety nei stać na 35-40 zł miesięcznie, to gratuluję, ale często , gęsto nei stać . Ja nie chcę, żeby z moich podatków kasa szła na świątynieopatrznosci Bożej i katechetów w szkołach, wiec jesteśmy kwita.

Gość życzę założycielce tematu
żeby dostrała takiego krwotoku po usinieciu zeby leżała 3 tygodnie w szpitalu i żeby się wszyscy dowiedzieli co gówniara zronbiła!!! wyrwij sobie rękę a nie dziecko które zrobiłaś!!!

Gość ja bym proponowała
Skoro uwazasz, ze to gówniara, no to swietnie - ciekawe czy dojrzałym trzeba byc TYLKO do macierzyństwa, a do ojcostwa już nie.

Gość zla_kobieta
do ja bym proponowala: a wlasnie ze nie jestesmy kwita, bo ja tez nie chce fundowac Swiatyni Opatrznosci Bozej ;P ( i tak nie zostala ufundowana) no to Ty tez doczytaj...stac ja na tabletki antykoncepcyjne, bo teraz ma zamiar je brac nie mowilam konkretnie o niej, to pewnie prowokacja, bo jakby dobrze tych prezerwatyw uzywala to bez pekniecia by nie zaszla w ciaze, a jezeli uzywala zle to to tez glupota i brak przewidywania powaznych konsekwencji

Gość ja bym proponowała
osoba, która wypisała te zyczenia o krwotoku , jest osobą pozbawioną elementarnych ludzkich odruchów - nie daj Boże, żeby była to polska katoliczka... Wam nei chodzi o dziecko, chodzi wam o karę dla niej - o ukaranie dziecka dzieckiem. Leczcie sie ludzie, bo nie zyczę wam zgwałconej córki - pierwsi byście ją kamieniowali , jak muzułmanie;(

Gość malutka1984
najpierw od: aborcja to przerwanie ciąży, z której byc może urodziło by się dziecko czyli żywa istota! problem w tym kto tą istotę wychowa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tez rozwala mnie podejscie: nie usuwaj, przecież znjadą się ludzie, którzy Ci pomoga, a jak napisałam, żebyście ruszyli d.... to odrazu wielka afera, że niby dlaczego skoro sama naważyła piwa... zastanówcie się ludzie co mówicie! skoro piszesz, że znajdzie się ktoś kto pomoże, to dlaczego sam nie pomożesz? łatwo jest pisać! bardzo łatwo, jeszcze łatwiej oceniać! a pomocy nie można prawie od nikogo uzyskać! wymiotować mi się chce jak czytam Wasze historyjki o tym, że kotś się znajdzie, że wszystko się ułoży itp., a może nikt się nie znajdzie, rodzice nie zakceptują! ona nie ma przecież pracy, pieniędzy, mieszkania! ludzie zastanówicie się! co do kościoła: Skoro jesteśmy tak katolickim krajem to, dlaczego obrzucacie ją błotem? Przecież to nie po chrześcijańsku. W ogóle skąd tyle przestępstw? Czyżby spora część społeczeństwa zasłaniała się tylko moralnością nauczoną już podstawówce? Potem łatwiej się ocenia, a samemu popełnia inne grzechy, byle tylko nie wyszły na jaw. W ogóle łatwiej się wtedy pisze, tj. nie moralne, będziesz tego żałować – czyste podejście jak z katechezy.

ja was nie rozumiem, to jej zycie i niech ona sama sobie decyduje co zrobi nie piszcie ze po chuj sie ruchala, wy tez sie ruchacie a nikt was nic nie mowi i ciekawe co wy byscie zrobily kiedy byscie zaszly... to dziecko ma dopiero 16 lat, gimnazjum skonczone albo i nie, pracy nie ma, nie wiadomo jak rodzice zareaguja, moze wyrzuca z domu? a wy jej piszecie zeby urodzila.... jak ma urodzic jak pozniej trzeba to dziecko nakarmic, ubrac, kupic jakas zabawke....a jak ona ma kupic kiedy nie ma pracy??!! poza tym adopcja... no tak dla mnie to gorsze niz aborcja, bo po adopcji myslisz codziennie o tym dziecku czy ma co jesc, czy ma jakies ciuchy i czy nie jest smutne, czy nie placze, itp....piszecie ze na pewno ktos pomoze ale kto? tak to jest zabrania sie aborcji ale pomagac to juz nie ma komu...tak ja krytykujecie a same pomyslcie co byscie zrobily w jej sytuacji... sa moze nielicznie kobietki ktore urodzily majac 17 lat, ale wiekszosc dziewczyn po prostu to przerasta i nie stac ich na dziecko!!latwo jest mowic kobiecie 24letniej ktora pracuje ze 16latka ma nie usuwac..... ty masz kase a ona nie a wiemy ze na dziecko idzie duzo kasy... poza tym plod jest plodem do 3 miesiaca.... nie ma mozgu - nie ma zycia.... poza tym jezeli nazywacie plod czlowiekiem to znaczy ze ten czlowiek moze byc poza organizmem matki( samodzielnie zyc) a sorry ale z tego co mi wiadomo to plod 5miesieczny ma nikle szanse na samodzielne przezycie.... wiec tu nie pierdolcie ze ona pod sercem nosi dziecko... na razie to jest polaczona komorka z plemnikiem, z tego bedzie dziecko ale na razie to nie jest dziecko!!

do ojcostwa tez, a w ogole to tabletki niektore nie kosztuja 35-40 zl tylko sa o wiele tansze, a jak kupowala prezerwatywy z biedronki za 2 zl to jej sprawa. do nauki a nie do seksu zycze zalozycielce tematu-> tez jej zycze

Gość ja bym proponowała
nie sta jej na tabletki, z protego powodu - ona nie zarabia , co ci umkneło jakos. A po drugie - owszem świątynia opatrznosci została ufundowana - ileś tysicy z budzetu pioszło na jej dofinansowanie . Z budzetu czyli z moich i twoich podatków.

Gość ja bym proponowała
Tsbletki nei są o wiele tańsze - tabletki przeciętnie kosztują 30 zł miesięcznie.

do malutkiej-> jeszcze raz mowie PO CO UPRAWIALA SEKS!?zapezpieczyla by sie przynajmniej jakos pewniej fajna-> my sie moze i ruchamy ale juz studiujemy a nie chodzimy do gimnazjum

Gość tak czytam i czytam
refundowane tabletki??? sa o wiele tansze nawet okolo 10 zl za opakowanie, co ty gadasz??????????????

Gość życzę założycielce tematu
jeżeli chłopak chce się puieprzyć to niech jej zafunduje tabsy... na zabieg ma a na tabsy nie??? z drugiej strony ona ma 16 on 3 lata więcej czyli 19... skąd 19latek ma kasę na zabieg??? to nie kosztuje 12,50 tylko coś koło 2000-3000 PLN... nikt jej nie każe wychowywać... moze oddać... ale najłatwiej powiedzieć ze to coś to nie dziecko i mozna je w kubeł pierdolnąć... sama niec sobie wlezie do zsypu na śmieci i tam zdechnie!!!

Gość ale głupiu topik

Gość malutka1984
Aloha! Przecież się zabezpieczała! A Wy ile miałyście lat jak zaczynałyście się kochać? Ja miałam 17. Ok., trochę wcześnie, ale bez przesady, nie ma przecież 13 czy 14 latek. Chłopak jest starszy. Przecież ludzie zaczynają w podobnym wieku, więc nie rozumiem o co Wam chodzi.

Gość ja bym proponowała
Osobo studioująca, moze i studiujesz, ale cechuje cię język rodem prosto z rynsztoka i taki stopień złośliwości, że uważam, że nie powinnas się na tych studiach znależć. Niemniej jednaj zrobię to samo co ty. życzę zatem, zeby osbobę studiująca zgwałciło dwóch zakapiorów w bramie , zaszła w ciazę, a facet, z którym się kocha , powiedział, ze już jej nei chce i nie moze na nia patzreć. A potem , mam nadzieję urodzisz to dziecko, a ono ciodziennie będzie pytać o tate, a ty bedziesz widziaął twarz jednego z tych zakapiorów w twarzy twojego dziecka . I jak, miło teraz po takich zyczeniach? Prawda, że miło? No własnie - pomyslcie czasem ludzie, jakimi jesteście moralnymi zerami, zycząc innym krwotoków, chorób itp...Katolicy, kurwa jego mac@

kobiety, same pomyslcie co byscie zrobily w jej sytuacji ( to jeszcze dziecko, sama mam 18 lat wiec tez jestem jakos jeszcze dzieckiem ale ja mam lepsza sytuacje bo liceum prawie skonczone i przed ukonczeniem ciazy moglabym jeszcze popracowac wiec jakos lepiej u mnie by bylo)....we mnie sie az gotuje jak mysle jakie wy zawistne jestescie.... a to ze ktos jej zyczyl zeby lezala z krotokiem - swiadczy tylko o tobie samej... i takie stwierdzenie do nauki a nie do seksu - co ci do tego ze ona woli seks niz nauke?! zazdrosna ze tak wczesnie zaczela uprawiac seks??!! wkurza mnie takie myslenie ze do nauki a nie seksu....... poza tym tak mowicie ze ktos jej pomoze albo niech odda do adopcji, to kobitki prosze niech ktoras sie zglosi na ochotnika bo takie pewne jestescie ze ktos NA PEWNO pomoze albo zaadoptuje.... jestescie debilkami bo na aborcje nie czeka sie 2 tyg tylko ponad rok jak nie ponad 2!!ona i tak podjela decyzje i takie upewnienia ja ze ktos pomoze to bzdury!! przeciez wiadomo ze NIKT nie pomoze, kazdy sie od niej odwroci i skad ma uzyskac pomoc?! poza tym piszecie ze jest glupia ze do seksu sie zabiera, itp... ale ludzie ona sama sobie tego dziecka nie zrobila!! facet tez jest nieodpowiedzialny ale stalo sie!! i to wcale nie musza byc prezerwatywy z biedronki za 2zl bo kazda moze byc uszkodzona wiec nie piszcie takiego czegos... a na tabletki moze ja nie stac, bo nie pracuje a kieszonkowego moze nie dostaje... i nie oceniajcie jej wedlug siebie, bo wy moze byscie nie usunely ale macie prace, mieszkanie i dla was dziecko byloby mniejszym szokiem niz dla niej!!

Gość ja bym proponowała
edynei 2 rodzaje tabletek sa za 10 zł , ich profil iormonalny nadaje się li tylko dla kobiet z wysokim poziomem androgenów, czyli moze dla 20-30% populacji.

to po co sie ruchala - wlasnie wiec nie oceniaj jej wedlug siebie!! bo ty cos masz, jestes starsza i dla ciebie dziecko nie byloby duzym problemem a nawet wydatkiem!! a ona nic nie ma!! mieszka u rodzicow, nie zarabia i pewnie jezszce gimnazjum nie skonczyla!!

Gość monisssia
.. dziecko w wieku 16 lat to jeszcze nie koniec swiata ,,, ja bym sie nie odwazyła na usuniecie ciazy... .. sama mam 17 lat owszem nie wyobrazam siebie w tym momencie jako matki ale jakbym wpadła z moim chlopakiem to bym nie usuneła .. .. nie wiem co to za chlopak ze zgodził sie na usuniecie zamiast wspierac cie i namowic do jecho urodzenia ,,, pozDRo ...

Gość taka jest polityka pisu
i całej tej chorej koalicji - już wiadomo kto ich wybierał ! najważniejsze, żeby urodzić a co będzie później już nikogo nie obchodzi ! mam znacznie więcej lat niż autorka topiku i jestem teraz w ciąży w szpitalu usłyszałam że jestem tylko opakowaniem dla dziecka !!! w znanym, szanowanym i podobno przyjaznym matce ! zapytałam lekarza, który mnie takim tekstem uraczył czy właśnie tak myśli o swojej matce ? próbował swoje słowa obrócić w żart ale jakoś mu nie wyszło :-o małolata - owszem nieodpowiedzialna - jak najbardziej ! ale to jest jej życie i ona będzie o tym myślała do końca życia - jak każda kobieta, która zdecydowała się na zabieg zafundowała sobie przyspieszony kurs dorastania i w przyszłości napewno będzie ostrożniejsza