Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taloss

Co byście powiedzieli bogu gdybyście go spotkali??

Polecane posty

Heh... To ludzie nadali Bogu imiona, przydomki, zawołania i nazwania. Nie on sobie. A jeśli chodzi o wojny, to są one wynikiem ludzkiej działalności i ludzkiej głupoty (plus chciwości i takie tam...). O co ja bym zapytała? O to, jak było naprawdę.

Gość Hehe Albinoska
Cytat z Nic śmiesznego :D

Gość łowca iluzji
...nie dziękuje lustro juz mam:) nigdy nie byłbym do końca pewien czy to rzeczywiście On ,spytał bym go gdzie byl jak Go tak bardzo potrzebowałem

Gość łowca iluzji
a pozatym spytałbym co u niego słychac :)

Gość Hehe Albinoska
W Nic śmiesznego (z Czarkiem P.) była taka scena: Czaruś jest w windzie, dosiada się dziadzio i pyta: "Do góry jedzie czy w dół?". A Czaruś na to:" A gdzie ma jechać, w bok?".

powiedzialbym ze spedzenie calej wiecznosci w niebie z dewotami to kara ponad moje sily i niech mi nikt nie wmawia ze to szczescie, wole juz ciepelko w piekle i piwko z kolesiami

A to nie jest tak, że każdy ma takie niebo, w jakie wierzy? Ueeee... To ja się tak nie bawię :P

Nie wiem, ja sobie wymarzyłam całkiem fajne niebo :) Z górami, lasem, czystym potokiem przy drewnianej chatce (bez widma powodzi), śpiewającymi ptakami, słońcem, niebem, chmurkami i mężem u boku :) CZarna dziura to zdecydowanie nie mój klimat :P

Gość no cóż...
gdy spróbowałam to sobie wyobrazić.....popłakałam się :(

Gość łowca iluzji
albinoska to wszystko można miec na ziemi

Co to za niebo bez mężowskiej miłości i szczęścia, które mi daje? Nie wyobrażam sobie, bym mogła być w niebie bez Niego :):):) Czarna dziura... Hmmm... Ewentualna rozrywka na deszczowe dni :P

Gość łowca iluzji
a prawda jest taka że każdy by chciał od Boga to czego pragnął na ziemi lecz tego nie doświadczył

Łowco iluzji, właśnie :) Dlatego nie wyobrażam sobie, by po drugiej stronie mogło być inaczej ;)

1. Jeżeli bym spotkała Boga, to przeprosiłabym za chwile zwątpienia, ale nikt nie dawał mi podstaw aby w niego wierzyć. 2. Zapytałabym, czemu akurat ja? 3. Zapytałabym czy zwierzęta mają duszę, bo mówią, że nie, a jeśli tak to dlaczego. Widzicie, bardzo głupie te pytania, ale najbardziej mnie nurtują :o

\"prawda jest taka że każdy by chciał od Boga to czego pragnął na ziemi lecz tego nie doświadczył\" - z tym do końca się nie zgodzę :)

Gość whm
najpierw bym się spytał Boga czy czy umie mówic w polskim jezyku:)

Gość łowca iluzji
dlaczego ,przecież pragnienie Boga ma taką same źródło jak pragnienie raju i nieśmiertelności ,

Gość łowca iluzji
jesli ta druga strona istnieje to świadomi musimy byc świata ziemskiego bo w końcu naszą osobowośc kształtuja doswiadczenia i pamiec o przeszłości jesli by życie po śmierci nie było pewną formą kontynuacji naszego życia tu na ziemi realizowanego to mam wątpliwości czy mówilibyśmy wtedy o sobie samych

Mi raczej chodzi o to, że nie pragnę otrzymać w niebie tego, czego za życia nie miałam. Wystarczy mi to, co miałam tutaj :) Więcej mi nie potrzeba :) Ewentualnie nie chciałabym mieć kłopotów, problemów, choroby na karku, ale przecież to właśnie jest niebo - bez tego wszystkiego, co złe, smutne i nieprzyjemne. curva, czytałam kiedyś książkę Dusza Zwierząt. Polecam, o ile nie czytałaś :) Robaki nie są zwierzętami. Są robakami. Chyba...

jeju, własnie każdy chce przepraszać za grzechy, A może Bóg właśnie ma inne pojęcie grzechu? Może to kościoł nam zmienił myślenie? Ja bym nie przepraszała za nic. Wiedział co robi, ciągnąc mnie na ten świat :P Wiedział,ze nieźle nabroję :D

Gość łowca iluzji
chyba że po śmierci złe wspomnienia się resetują ,nasze ziemskie ułomności które sa w istocie pewną forma naszej tożsamości znikają ,a wiec w jednej chwili nastepuje -nie wiadomo w jaki sposób jakościowa zmiana naszego"Ja"i jesteśmy zdolni do doświadczania tylko i wyłącznie przyjemnosci -jakos nie chce mi sie w takie cuda wierzyc

Gość łowca iluzji
...skoro Bóg jest stwórcą wszelkiej rzeczy to stworzył też zbrodnie no chyba że teraz zaczniemy mówic ze człowiek jest istotą wolną i moze dokonywac selekcji wyborów więc w takim razie gdzie przy takim załozeniu jest miejsce dla Boga i jaką miałby wtedy funkcje pełnic -sędziego we własnej sprawie(stworzeniu)??????????/

Ja bym powiedziała\" Dziękuję za to co mam : za rodzinę , zdrowie , najbliższych i za wszystko za co zapomniałam podziękować . Pomóż mi pokonywać życiowe trudności , daj więcej wiary w ludzi i siłę dla moich kochanych rodziców na następne kilkadziesiąt lat \"

łowca, własnie takie samo zagadnienie poruszyłam kiedyś na religii i facetka powiedziała mi, że te złe rzeczy wymyślił człowiek, bo dostał wolną wolę. a więc Bóg jak stworzyciel wszystkiego, musiał stworzyć i dobro i zło. A jeśli tylko dobro, to wolna wola okazała się złem, bo pociągnęła człowieka do zła.

No właśnie, kościół trochę pomieszał z tym dobrem i złem. Od samego początku istniały Światło i Ciemność, czyli Bóg i Szatan. Ale kościół wszystko pochrzanił, niestety, by było łatwiej sterować prostym i ciemnym ludem. Co zrobił z Lucyferem? Zrobił z niego szatana, a przecież tak nie jest w rzeczywistości.