Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taloss

Co byście powiedzieli bogu gdybyście go spotkali??

Polecane posty

Gość łowca iluzji
no tak tylko skoro Bóg stworzył człowieka to ujmując Boga jako istote wszechwiedzącą nalezy naturalnie założyc że wszelkie możliwe dzieła wolnego człowieka(wolna wola tez musi byc dziełem Boga skoro mówimy ze stworzył wszystko)Bóg przewidział -że tak powiem w chwili gdy powołał człowieka do istnienia

Zapytałabym się co jeszcze mnie czeka,i czy nie mogłabym wygrać jakiejś sumki w ToTo,bo część bym rozdała dla potrzebujących.

I to też pomieszał, bo w NT były dwie kobiety lekkich obyczajów: Maria z Magdalii oraz jawnogrzesznica. A przecież to dwie kobiety były. W sumie Maria (Miriam) była nałożnicą najpierw buntownika Szymona, potem rzymskiego oficera, następnie kapłanką Dionizosa (i bachantką), ale nigdy nie biła dziwką.

Gość łowca iluzji
reasumując to co następuje i nastąpi za sprawą wolnego człowieka zostało przewidziane przez wszechwiedzącego stwórcę-Boga a skoro tak nasz ukochany Bóg godził sie na zbrodnie cierpienie człowieka wojny i wszelkie zło

Ja bym powiedział zeby nie zaglądał na cafe bo tam takie durne posty się spotyka, że pwnie by żałował, że stworzył takie osobniki jak np. ..... no, mniejsza z tym tym razem bez nicków :P