Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona zuza

czy ktos z Was ma parodontoze i jest w trakcie leczenia , błagam odezwijcie sie,

Polecane posty

mieszkam w małym miescie, lekarka stwierzdiła u mnie ze mam parodontoze i powiedziała zebym sie modliła to moze mi zeby nie wypadną..... o leczeniu nawt nie wspomniała , nie ma w moim miescie lekarzy ktorzy lecza ta chorobe

Gość zoffija
co to za głupia cipa ? musisz regularnie oczyszczac zeby z kamienia, to postep choroby sie zatrzyma albo spowolni używaj past wzmacniających dziasła i płukanek, poszukaj sobie kosmetyków do zebów meridol - jest to pasta do zębów i płyn do płukania ust, oprócz tego mozna z tej firmy kupic szczoteczkę bardzo miękką , z cieniutkimi włosami, która fajnie masuje dziąsła

no tak ale to podobno nie wiele pomoze jesli juz parodontoza jest. jesli usune kamien to przednie zeby beda sie ruszac, ona powiedziała ze trzeba bedzie usunąc, matko nie wiem co robic

Gość komuszka
uspokój się jesli faktycznie juz tak zaawansowany to stan, to mozliwe, że trzeba bedzie usunąć wyzej dupy nie podskoczysz, ale to nie jest koniec swiata; nie od razu wszystkie, może będzie trzeba usunać kilka i dostaniesz mostek na te brakujace, mozesz zrobic implanty, jak cie stac to jest na pewno przerazające, ale wiekszosć ludzi straci zeby predzej czy póxniej a paradentoza jest główna przyczyna utraty zębów to tylko zęby - dostaniesz zastepcze i bedziesz mogła gryźć jak swoimi i smiac sie jak swoimi a na razie jeszcze nie trzeba usuwać gdzie mieszkasz ? moze wybierz sie do wiekszego miasta, poszukaj specjalisty , który własnie w tym temacie sie orientuje

Gość ggehes
czrna rozpacz :-o po pierwsze paradontoze sie leczy, po drugie nie trzeba niczego wyrywac po trzecie modlenie sie nic tu nie da :P zmien stomatologa to po PIERWSZE !!! nawet jesli masz bardzo obsuniete dziasla to zaklada sie na zeby koszulki, wstrzykuje w dziasla lekarstwa itp.itd. nie martw sie idz prywatnie i lecz dziasla :)

Gość SIALALALA
poszukaj kliniki gdzie robią operacje na paradontoze.Ja nie wytłumacze jak to sie robi ale z tego co wiem to rozpruwają dziąsła i wstrzykują czy wpychają jakiś "materiał"(naturalny).Podobno ratuje to zęby i nie wypadają. Ja kiedyś też z tego skorzystam.Poszukaj i dopytaj się.