Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

olafu

ile zarabia pokoj贸wka

Polecane posty

Witam. czy ktos moze mi powiedziec ile moze zarobic pokojowka w piecio gwiazdkowym hotelu?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 papryckaaa
mialam wiele praktyk w hotelach i z doswiadczenia wiem ze to strasznie ciezka praca, naprawde, za najnizsza krajowa a byly to hotele 3, 4 gwiazdkowe w duzych miastach ;/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasieeenka_
Ja pracuje w hotelu 2 gwiazdkowym w Poznaniu i u nas pokojowa ma najni偶sz膮 krajow膮 + premia 20 %.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nawet sie nie baw w to bo
wiecej wydasz na kosmetyki ktorych bedziesz musiala uzywac zeby ratowac zniszczona wszystkimi preparatami do czyszczenia niz zarobisz a praca jes ciezka we wrocku w hotelu 4gwiazkowym 3.5-4zl za h

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jjjioj
W krk w hotelu 3*** 1200

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alamakota11111
Moja znajoma zarabia艂a 1800 z艂. jako pokoj贸wka, z tym, 偶e zapiernicz mia艂a straszny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kathrin1982
witam mam pytanie a jak wyglada praca pokojowki, i cop sprawdzaja na rozmowie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wikak
wlasciwie o nic nie pytaja, moze tylko dlaczego chcesz pracowac. A tak naprawde licza sie poprostu efekty pracy. Albo sie wyrabiasz i jestes dokladna, albo nie. A co do stawki to ja mam 6,50 w 4 gwiazdkowym. Najgorsze jest 艂贸偶ko:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a mo偶e ona wychodzi
no wlasnie, przez biuro jest najgorzej. moze zle trafilam, ale zapierdziel 10 godzin dziennie gdzie placili stawke tygodniow膮, a nie od godziny wiec wychodzilo na to ze placa za 6 godz. praca do lekkich nie nalezy. ale najgorsi sa tam ci zmazancy, pierunstwo sie zjecha艂o i cwaniaczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oleczka 20
Witam ja jestem po 4 lethnikum plus praktykah w tym niemiekich. Ja moge powiedziec jak wygldala moja 3 tyg praktyka od 8-13 mia艂am sama posprzatac np 40 pokoiji.z tym ze niektore mia艂y wywieszke "nie przeszkadzac albo nagle ktos zazyczy艂 sobie zeby teraz jemu posprzatac.Opanowanie i wytrzyma艂osc to podstawa uprzejmosc.Ja sprzatajc mia艂am do roboty:艂azienke plus wc zmienianie bielizny poscielowej odkurzanie pokoju wycieranie kurzy usuwanie smieci.jak robi艂am na kuchni(taki punkt programu) to musia艂am byc na nogach od 6.00 do 10.30(uzupe艂nianie potraw na stole szwedzkim zabieranie zastawy,spzrtanie kuchni mycie talerzy(duuzo ich by艂o plus utrzymanie kuchni w czystosci)ja juz z艂ozy艂am podanie na probe i odrazu do mnie zadzwonili z krakowa:)z dominic apartaments czy jakos tak.gdzie podane by艂o ze po okresie probnym mozna zarobic netto 1200-1400 na reke.pani piowiedzia艂a ze sie nadaje lepiej niz inne poniewaz mam zaswiadzcenie po praktykach jestem(klasa 2-4) plus europass mobilnosc mam.wysoko znajomosc jezyka angielskiego:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pokojowa
Ja pracuje w 艁贸dzkim hotelu 3 gwiazdkowym,jest strasznie ci臋偶ko, a i os贸b rz膮dz膮cych jest wi臋cej ni偶 nas do roboty. To jest naprawd臋 ci臋偶ka praca a do tego Pani pokojowa nie tylko sprz膮ta pokoje ale te偶 zajmuje si臋 wieloma innymi rzeczami,za te same pieni膮dze. Zawsze my艣la艂am ze pokojowa zajmuje si臋 tylko pokojami a nie ca艂ym hotelem. Do tego powinny by膰 inne osoby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yyy aha.. xD
Amstardemm czy jakos tak.. Napisalas ze zarabiasz 1400 euro, nie uwazasz ze to za duzo.? Przeliczmy to na polskie.. .. No to zarabiasz 5.517.82 .. Czy nie uwazasz ze troche za duuzo.? chyba ze tam jest drozej.. chociaz ja w amsterdamie pracowalabym tylko rok.. Przywazac pieniazki do domciu, bylabym chyba bogata haha.. Nie no POZDRO ;|

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 klaudii
witam. ja pracuje jako pokojowka w restauracji z pokojami hotelowymi, obsluguje sniadania sprzatam toalety i restauracje a pozniej ide na pokoje robic porzadek do tego w mieszkaniu szefom plus prasowanie. zarabiam 10zl naza godzine na reke. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzieki za tyle informacji juz teraz wiem ze nie bede sie pchac za pokojwke

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pati 89
w Katowicach w hotelu Campanile zarabia si臋 od pokoju czyli 3,20 praca na accord - 偶enada i wyzysk w bia艂y dzie艅. Do tego oszukuj膮 nazliczaniu pokoji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dlatego lepiej jest sobie spisywac ile pokoi w danym dniu siie posprzatalo i jeszcze lepiej ,zeby ktos kompetentny sie pood tym podpisywal kazdego roboczego dnia- wtedy nie beda krecic z wyplatami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 markaz
Nie wiem kto wymy艣li艂 ten czas na posprz膮tanie pokoju; 20-25 minut. Autor tego "projektu" powinien sam zap........膰 w ten spos贸b pi臋膰 lat za kar臋. To jest niewolnicza praca za marne grosze. Do tego jeszcze go艣cie hotelowi zupe艂nie bez kultury. I o dziwo - im grubszy portfel, tym tej kultury mniej. 呕adnego poszanowania dla cudzej pracy. Nawet 艣winia nie zostawi艂aby po sobie takiego syfu. I do takiego za艣winionego pokoju wchodzi pokoj贸wka i ma go w 25 minut doprowadzi膰 do stanu 艣wietno艣ci. To utopia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja pracuje ju偶6 lat jako pkojowa.Ale powiedzialam koniec.Skonczylam liceum,kursy j.angielskiego a pracuje jak niewolnik za 1200 z艂.Nawet na oplaty nie starcza.Kr臋gos艂up boli,nogi puchn膮,barki bol膮 od d藕wigania bielizny po艣cielowej i 偶adnego uznania ,chociaz opinia na portalach wysoka.To jest bardzo ci臋偶ka i niestety szkodliwa praca ale wci膮偶 nisko p艂atna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dotmasati1978uzjar
Ja pracuje w hotelu 2 gwiazdkowym w Poznaniu i u nas pokojowa ma najni偶sz膮 krajow膮 + premia 20 %. Jasne http://sqmin.tk/j

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak moge- sama w takm pracuje W zaleznosci od zajetosci pokoi, ilosci gosci w danym czasie- od 600 do okolo 1800 zlotych za miesiac Zwykle okolo 4,5 zlotego za pokoj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pokojowka ma 20 minut na posprzatane pokoju zwykle jesli ma do psprzataniia okolo 15 pokoi w ciagu 8 miu godzin i czas na przerwe. Do tego dochodzi czas potrzebny na przygotowanie sie do pracy- uzupelnienie poscieli, detergentow, kosmetykow, folderow na wozku z jakim musi poruszac sie medzy pietrami i pokojami. Kolejny dodatkowy czas w 8 mio godzinnym systemie to czas potrzebny na pozostawienie bielizny poscielowej w pralni, wyrzucenie POSEGREGOWANYCH smieci itp. Na to wszystko ma zaledwie te 20 minut. Nieraz po skonczonej pracy mozna uslyszec zarzuty typu- plamka na dywanie, mucha na parapecie- chodzi o niuanse, ktore moozna zarzucic kazdej pokojowce byleby tylko nie pochwalic. Premia za te prace to rzadkosc- Moze to zalezy jak bardzo hotel docenia te karkolomna prace. Do tego nalezy byc dyspozycyjnym- swiatek, piatek i niedziela i chyba nawet 10 gwiazdkowy hotel nie placi za prace w swieta plus 100 procent stawki. Mowi sie ,ze jaka praca taka placa ale tutaj ma sie to nijak do pensji za harowke. Wniosek nasuwa sie jeden- Jezel nie masz wyboru- to tam pracujesz- Jesli masz wybor- szukaj czegos innego- Bo nawet jesli sila charakteru zniesiesz ten ciezar pracy kiedys po prostu organizm nie wytrzyma i zaboli tu i tam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰patrycja
Ja pracoawlowalam trzy lata jako pokojowa swieta niedziele za osiem zl na godzine szef wynajmowal apartamenty czasem za 500zl na dobe mi to zazwyczaj zajmowalo 30minut ogarniecie pokoju po jednej nocy jak chcialam podwyzke powiedzial mi ze nie bedzie mnie na sile trzymal odeszlam teraz zatrudnil babke co sprzata dwie godziny i zle to robi ma za swoje ja juz nie wroce do tego dusigrosza twraz znalazlam taka sama prace za 15zl na godzine ale musze dojechac 15km powiedzialam ze chce aby mi placila 100zl od apartamentu powiedziala ze nie stac jej na mnie trudno trzeba sie cenic tym bardziej ze we wladyslawowie tetni zycie u prywaciarzy bez umowy sama sobie teraz niech sprzata albo jaka ruske za 5zl niech zatrudni dodam ze mam gangliona na rece ktory mi przeszkadza ciagle wizyty u ortopedy na chwile lagodza bol szkoda ze tak maja nas za nic bardzo lubie sprzatac wyciszam sie przy tym ale widac nie pisane mi zarabiac za to co sie lubi robic a szkoda z checia by sie wiekrza chodzilo do pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰mexx
jak.slysze.ze.wy.ludzie.macie.7zl.za.tak.ciezka.prace to.juz.w.sklepach.lepiej.placa- ruskie.maja.45zl.za.1h.sprzatania.w.warszawie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
17,40 na godz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Pracuje w hotelu 4* i zarabiam 1500 z艂.praca jest bardzo ci臋偶ka i momentami chcia艂o by si臋 ja rzuci膰.Pracodawcy powinni doceni膰 takie osoby pracuj膮ce bo prac臋 mo偶na by by艂o por贸wna膰 do pracy na budowie . pokoj贸wka nie tylko sprz膮ta pokoje ale wykonuje du偶o innych zaj臋膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam jestem pokojowa sprzataczka na lobby nosze deski do praswania w w hotelu 4 ro gwiazdkowym myje windy ,okna i ciagle slysze ze jestem trzecim gatunkiem czlowieka sprzatam pokoje bo to tez podobno moja praca obowiazkow w huj ciagle wymagania a placa 14 zl brutto palic nie wolno i najlepiej by bylo nie oddychac tylko z********ac bo pani dyrektor chce awansowac naszym kosztem musi sie biedaczka wykazac by bron boze nie zwolnili mowcie co chcecie ale najbardziej boli brak szacunku dla czlowieka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
witam jestem pokojowa sprzataczka na lobby nosze deski do praswania w w hotelu 4 ro gwiazdkowym myje windy ,okna i ciagle slysze ze jestem trzecim gatunkiem czlowieka sprzatam pokoje bo to tez podobno moja praca obowiazkow w huj ciagle wymagania a placa 14 zl brutto palic nie wolno i najlepiej by bylo nie oddychac tylko z********ac bo pani dyrektor chce awansowac naszym kosztem musi sie biedaczka wykazac by bron boze nie zwolnili mowcie co chcecie ale najbardziej boli brak szacunku dla czlowieka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja pracowa艂am w obs艂udze hotelowej przez wakacje http://pomorskie-praca.pl/praca-sezonowa-na-helu/ i faktycznie mo偶e pieni膮dze nie s膮 tak bardzo du偶e, ale nie wiem czy to nie lepsze ni偶 praca w knajpie. W moim przypadku to by艂a pierwsza praca, typowo sezonowa.

Udost臋pnij ten post