Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość This-is-me

Długie, cienkie włosy

Polecane posty

Gość This-is-me

Czy dziewczyna o cienkich włosach też może zapuścić je długie, do pasa? Czy może długie włosy prezentują się dobrze tylko wtedy, kiedy są z zdrowe, gęste, mocne?

Gość This-is-me
Chodzi mi włosy, które nie są idealne - np. rzadkie lub cienkie, albo takie które nie chcą się ukladać

rzadkie i cienkie to nie to samo cienkie wlosy to takie ktore maja po prostu cieniutka srednice ale moze byc ich duzo, tyle ze maja tendencje to platania sie a rzedakie wlosy to 3 na krzyz i wtedy raczej dlugich nie powinno sie nosic

Gość This-is-me
a w przypadku tych rzadkich, to jaką fryzurę możesz poradzić?

Gość magnoliaa
dla rzadkich i cienkich włosów lepsza jest krótka fryzura, dobrze (nie za mocno) wycieniowana, tak aby włosy ładnie się układały i sprawiały wrażenie gęstszych.

Gość moim zdaniem jak rzadkie
to raczej nie dluzsze niz do polowy szyi - do tego codzienne mycie i stosowanie dobrej pianki i wyglada to o niebo lepiej niz takie smutne dlugie marniutkie kosmyczki :-)

Jedna dziewczyna z mojej szkoły ma dość cienkie włosy i nie ma ich też za dużo a ma długie do pasa i wszyscy uważają że wygląda to bardzo ładnie.Ważne żeby włosy były zadbane,zdrowo wyglądające i lśniące :)

Gość magnoliaa
to jeszcze zależy jaką sie ma twarz, ale mało komu jest dobrze w ulizanych włosach, a długie, cienkie włosy takie właśnie są: przyklapnięte na maksa. no i te smętnie wiszące kosmyki, nie :O

Gość Anka 09
ja mam włosy średniej długości ok.20cm. za łopatki. Moje włosy są cienkie ale ja je zapuszczam myje je szamponem Pantiv geste i mocne i stosuje odżywkę Sansulk 3D moje włosy zaraz po umyciu i przez cały dzien sa geste i puszyste myje je codziennie a raz w tygodniu nakładam na nie maskę odbuduwająca i jest super!!!!!!!!!

Gość jaa.
niekoniecznie długie, cienkie włosy muszą być przyklapnięte. moje raczej należą do tych cienkich , mam ich bardzo dużo, ale każdy jeden osobno jest chudziutki. Sięgają mi do łopatek, ale problemów z brakiem objętości nie mam. zawsze wyglądają jakby były grube..chociaż nie są. a myje je zwykłym szaponem z Timotei. nigdy nie kierowałam sie modą tylko własnymi odczuciami. Po prostu czułam że jest mi lepiej w długich niż w takim byle czym. Bo te krótkie naprawdę trzeba codzinnie modelować, żeby dać dobry efekt. A ciągłe czesanie, suszenie, i psikanie lakierem powoduje, że z wiekiem wyglądają coraz gorzej, przede wszystkim wypadają. No i żeby ładnie wyglądały długie włosy trzeba je często rozpuszczać, bo ciągle związane również się niszczą..

pytanie jeszcze, czy cienkie i rzadkie włosy masz z natury, czy z własnego zaniedbania. nieodpowiednia dieta i traktowanie włosów specyfikami utrwalającymi, w połączeniu z gorącem, może mocno dać im w kość. w takiej sytuacji warto regularnie podcinać to co zniszczone. fajnie regeneruje włosy nafta kosmetyczna, ja dorwałam urt oil z anny, właśnie z naftą oczyszczoną - kłaki zdecydowanie poprawiły swoją kondycję, no ale to wiadomo, trzeba systematycznie stosować by zauważyć jakiś efekt..cudów nie ma, niestety.

Gość a ja mam cienkie i zle wyglada
ja sa blyszczace sliskie ale przez to przylizane i brzydko to wyglada nawet jak mam niezbyt dlugie

Cienkie włosy też mogą być ładne długie tylko trzeba je obciąć nieco inaczej niż te gęste. Moja koleżanka ma cienkie włosy a sięgają jej prawie do pasa. Ma je u góry mocniej wycieniowane i przez to nieco się unoszą do góry i fryzura ma więcej objętości :) Więc jak widać można :)

Gość uupppppppppppppp
wiesz moze ta kumpela nie ma grubych ale az takich cienkich nie ma bo ja nawet jak mam dlugosci do ramion to mam taki siurki ze szok i zadne ciecie nie pomoze. nawet dlugosci do polowy plecow sobie nie wyobrazam a co dopiero do pasa. wiec wlosy cienkie nie zawsze oznacza to samo

Gość baleronna
Mam cienkie włosy, ale nie są rzadkie, powiedziałabym - takie przecietnej gęstości. Optymalna dla mnie dlugosć to tak do ramion, ścieniowane. Jak noszę dłuższe, to wiszą smetne strączki. Jak noszę krotsze, to fryzura się nie trzyma i wyglądam jak zmokła kura.

Witam serdecznie, Dobrym rozwiązaniem mogą okazać się uzupełnienia włosów. Zapraszam wszystkie Panie, które zainteresowane są takim sposobem . Nowe technologie zapewniają bardzo naturalny wygląd, włosy nosi się 24/dobę, można je wysoko upinać, kręcić, czesać w każdą stronę. W razie pytań lub chęci obejrzenia naszych zdjęć i materiałów proszę pisać na adres: sylvie2@onet.eu secrethair4u@onet.eu NR TEL. 663-052-323 http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=7474 864 POZDRAWIAM ----------------------------------- SECRET HAIR 4 U

Gość mad00000
dementuje plotki:) wlosy rzadkie i cienkie nie powinny byc cieniowane wcale bo to im objetosc zmniejsza !! chyba ze sie kreca to moze pomaga takie uniesienie od nasady ale inacze wcale sie nie unosza tylko wygladaja jakby ich bylo zdecydowanie mniej co najwyzej mozna sobie na pazurki z przodu pozwolic ponadto obcinanie wlosow wcale ich nie zageszcza wlosy wlosy krotkie nieraz wgladaja jeszcze gorzej niz dlugie kiedys myslalam ze taki klasyczny bob zwiekszy objetosc moich wlosow tymczasem bylo o wiele gorzej bo to byl mega przylizany bob jakbym prawie wosow nie miala jesli mowiemy o wlosach do pasa to fakt nawet bardzo grube i piekne wygladaja narnie wiec najlepiej takie do ramion nosic badz calkiem krotka fryzurke na chlopca:) obcianie koncowek nie powoduje wypadania chyba ze sa tak zniszczone ze kazde pociagniecie grzebieniem je wyrywa poprzez splatanie farbowanie rowniez nie ma wplywy na ich kondycje pod warunkiem ze sa to dobre farby najepiej u fryzjera ponadto wlosy wypadaja z wiekiem i nic sie nie da poradzic z biegiem lat staja sie rzadsze popatrzmy na nasze mamy przeciez nie maja juz burzy lokow (zazwyczaj)pozatym hormony za dieta zla pielegnacja tym sie nalezy przejmowac ale co wazne jak juz genetycznie ma ktos rzadkie wlosy to nic sie nie poradzi ... moze keidys wymysla fajny sposob na zageszczanie wlosow ktorego nie bedzie trzeba powtarzac co pare miesiecy:)tez na to czekam:)

Gość to ja mam jakieś dziwne
włosy,bo są dość cienkie i raczej rzadkie niż gęste,no może średnie,ale wlaśnie lepiej wyglądaja jak są dłuższe.Teraz mam do stanika (i zapuszczam) i wyglądają lepiej niż takie za ucho czy do ramion,bo wtedy były kompletnie nijakie.Wcale nie są przez to przylizane,chyba dlatego,ze są cienkie,a więc lekkie.I cieniowania nie polecam-teraz zapuszczam do równej długości,bo wtedy są grubsze,a teraz mam przerzedzone :O

Gość Milencia1990
Na wszystko jest rada, jeśli chcesz zapuszczać to najpierw zadbaj o kondycję włosa a nawet możesz to robić w międzyczasie a dopiero potem myśl o ułożeniu jakiejś fryzurki. Tu masz moją propozycję ;) https://www.youtube.com/watch?v=owYxYuCURDA