Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Semirades

Pytanie o aspiracje finansowe w trakcie rozmowy o pracę

Polecane posty

Gość Semirades

Dzisiaj byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, podczas której padło sakramentalne pytanie o moje aspiracje finansowe. Uważam je o tyle głupie, iż podobno i tak mają w firmie określone stawki i pomimo wszelakich roszczeń w razie przyjęcia płacą po swojemu. Martwi mnie jedynie to, że jeśli podałam wg nich za dużą stawkę, to mnie zwyczajnie nie przyjmą, a zależy mi na tej pracy jak cholera:( Co sądzicie na ten temat?

Gość Semirades
* uważam je za o tyle głupie (miało być;)

Obecnie pracuję na zastępstwo w jednej z dużych firm audytorskich na stanowisku asystentki administracyjnej. Ponieważ pracuję tylko do końca miesiąca to szukam pracy i ostatnio byłam na rozmowie na której przepytująca mnie kobieta niczym mnie nie zaskoczyła, bo wszystkie obowiązki które miałabym pełnić w nowej pracy pełnię teraz. No i padło wkońcu pytanie o zarobki-powiedziałam ile myślę i niestety pewnie przez to nie dostanę tej pracy:( chociaż prawdę powiedziawszy nie powiedziałam wielkiej kwoty taka która by mi wystarczyła na samodzielne utrzymanie się i na jakieś małę rozrywki...No cóż też uwarzam, że pytanie o zarobki jest beznadziejne;/

Gość Semirades
No to przybij piątkę Jolcia - ale chała:(

Gość po 7 latach

Gość Dziewczęca
zawsze się podaje na wyrost, żeby później móc negocjować w dół. Jeśli ze skromności piśnieś mało, to tyle dostaniesz, takie są prawa rynku. Zawsze się podaje zawyżoną kwotę. Poza tym, mój brat keidyś podał zawyżoną...i tyle dostał!

Pytanie o zarobki nie jest beznadziejne. Ty podajesz sume jaka chcesz zarabiac (ewentualnie do negocjacji), a pracodawca wie czy go na ciebie stac ;)

Gość windom earle
może na początku te pytania wydają się beznadziejne. ale jak człowiek ma już jakieś doświadczenie to wie też już czego chce. ja np. przy pstatniej rozmowie o pracę powiedziałam, że poniżej penwego pułapu nie chcę schodzić. teraz zarabiam juz więcej niż na poczatku i wiem, ze gdybym zmieniała pracę, to na rozmowie na pewno powiem, ze mniej niż kwota obecna+200,300 zł nie chcę zarabiać. i koniec - bo jeżeli pracowdawca chciałby mi dać mniej, to ja mu podziękuję. trzeba znać swoja wartość i się cenić, bo jak sami siebie nie będziemy cenić, to inni na pewno tego nie zrobią.

w 100% zgadzam sie z poprzednikiem. Pracownicy musza sami zacząć się szanowac i nie przyjmowac robot za 1200 brutto :[

Gość ooooo00000000

Gość a ja mówię zawsze
...że nie chcę pieniędzy. I zawsze dostaję posadę, o którą się staram. Niedługo będę prezesem zarządu.

Gość jeżeli bedą chcieli cię przyją
będą negocjować i nie skreślą cię z listy kandydatów z tego powodu