Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI..

zaswiadczenie lekarskie L4 dla kobiet w ciazy!!!

Polecane posty

Gość NIKI..

chcialabym sie dowiedziec jakie jest oznaczenie na wydruku jak kobieta jest w ciazy!Lekarka mi zaznaczyla kod B i wiecej nic nei widze i ze mam lezec!moze ktoras z was wie

Ja dostaję L4 i tam jest własnie kod B, który oznacza ze jesteś w ciąży...prócz tego powinnaś mieć tez wpisaną 1 - czyli chory powinien leżeć:) I to tyle:)

cukierkowa kod B oczywiscie ale nie musi miec wpisanej 1. Ja musialam byc na L4 w ciazy i mialam oznaczenie ze moge chodzic. NIe musi byc 1 na pewno.

Gość NIKI..
mi wpislala 1 ze mam lezec ale ja nogi mam i moge chodzic co nie:):):) i mowila bym byla w domu bo kontrole z zuzu sa!!do sklepu nawet wyjsc nie moge??

Ja nie twierdze ze zawsze przy ciazy musi byc 1...nie kazda musi leżeć...:) Ja mam 1 wpisaną i tyle...:) A kontrola moze być...do sklepu wyjsc mozesz, przecież sie nie bedziesz trzymac w domu jak w klatce:D Mi lekarz powiedział, ze kobiety w ciąży rzadko sprawdzają więc mam sie nie martwic...(mam meldunek gdzie indziej-to ten adres z L4, a teraz mieszkam gdzie indziej, inne województwo) Pozdrawiam

Gość NIKI..
no wlasne ja jestem zameldowana na Piastow a moge teraz mieszkac u mojego ,bo tak sie zdarza ze siedze u niego a zadziej w domu!

Ja mam meldunek w łódzkiem a teraz mieszkam (wynajmuję) w woj. sląskim...chciałam zeby lekarz mi wpisał 2 na L4, zeby nie było problemu przy kontroli...ale powiedzial zebym sie nie martwiła, bo rzadko to sprawdzaja u kobiet w ciąży...tym bardziej, ze umowe o pracę mam ze slaskiego...ogólnie pieczątka lekarza też jest stąd:) Jestem na L4 od 24 kwietnia i jak do tej pory nie było problemów:)

Gość NIKI..
a chcialam zapytac moze wiecie, bo ja teraz jestem na urlopie wakacyjnym a lekarka mi wystawila L4 od dzis 25 do 23sierpnia,i powiedziala ze jak teraz daje L4na urlopie to dluzsze jest macerzynskie od 25 do dnia gdy koncze urlop czyli do 1sierpnia.prawda to|??

Gość ale ale le
no logiczne, że skoro jesteś na zwolnieniu to nie wykorzystujesz urlopu wypoczynkowego i możesz go sobie wziąć jak już urodzisz dziecko, wtedy więcej czasu spędzisz w domu.