Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Antykoncepcja i w ciąży

Są JAKIEś SZANSE BYM ZASZLA W CIążYYYY???????????ODPISZCIE

Polecane posty

Cześć Skończyłam właśnie drugie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych ale w połowie drugich zapomniałam o jednej tabletce ,koleżanka mi powiedziała bym wzieła dwie na raz , ale nie było mnie w domu przyszłam o 3 godziny później o 1 w nocy, a powinnam brać o 23...wzięłam oczywiśćie o tej pierwszej w nocy dwie tabletki tak jak mi mówili , po 24 godzinach kochałam się ze swoim chłopakiem jak to bywa u nas codzienie :) W poniedziałek powinnam zacząć następne opakowanie ale jest czwartek a ja dalej nie dostałam okresu czy są jakieś szanse ,że mogłam zajść w ciąży ( dokładnie nie wiem ale minęły 2 tygodnie od mojego zapomnienia ,kiedy będę mogła sprawdzić czy jestem w ciąży??) Prosze Odpiszcie Bardzo Dziękuuuje

sspóźnilas sie tylko 3 godziny ? to żAdne spóźnienie, nie trzeba brac idealnie co do minuty, niepotrzebnie brałas diwe, zapomnienie tabletki jest wtedy jesli weźmiesz ją póóźniej niz po 12 h

Nie... dam przykladowo w środe powinnam brać tabletkę ale zapomniałam wiec biore w czwartek dwie ale w czwartek też spoźnilam się o 3 godziny a nastepnego dni kochałam się ze swoim chłopakiem bez innego zabezpieczenia to czy są jakies szanse bym zaszła w ciąży?? i czemu okres się spóźnia?

który to byl tydzien brania? czytałas ulotke? powinnas sie przez 7 dni dodatkowo zabezpieczać... ale po co przeczytać ulotke, lepiej posłuchać koleżanki

Gość mozesz byc w ciazy
jesli zapomnialas jednej tabletki to musisz sie dodatkowo zabezpieczac to ze wzielas dwie naraz nic nie zmienia :)

na krwawienie masz jeszcze czas, może pojawić się nawet w 7 dniu przerwy, więc się nie martw. może też nie pojawić się wcale i to nie od razu ciążę musi oznaczać. to dla pocieszenia było. teraz zjadę trochę - po co ryzykowałaś ten stosunek z facetem skoronie masz pewności że masz zachowaną antykoncepcję? jeśli to było w 2 tygodniu przyjmowania to jest ok.

Gość ___________
może poczytaj sobie ulotkę zamiast zadawać takie pytania? :/ dorwałaś się do tabletek a nawet nie poświęcisz 5minut zeby przeczytać ulotkę..

Gość Są jakieś szanse bym była w ci
jeju weź cztałam prae razy ulotke - to ty przeczytaj co ja napisałam a nie nie umiesz czytac i pierdolisz swoje komenty ;/

Gość wiesz co zrób
przepisz tę ulotkę TU - my przeczytamy i pokombinujemy jak to z tymi twoimi tabsami jest:) dodaj też, jakie to tabsy moze..

moniak który to byl tydzien brania? czytałas ulotke? powinnas sie przez 7 dni dodatkowo zabezpieczać... ale po co przeczytać ulotke, lepiej posłuchać koleżanki ulotka rzecz święta ! czy ja powiedziałam o tych 7-dniowych przerwach? NIE ale jesli ci chodzi o drugie opakowanie to ta pomylka była w polowie wiec czyli napewno koło 2 tygodni i napewno po dwoch....a tak wogle na paczaktku ja zawsze sie zabezpieczam i z tego co mowil ginekolog mozna wspolzyc odrazu po pierwszej tabletce bez prezerwatywy ale najlepiej gdzies po tygodniu.

pilton masz racje ja na po przeczytaniu swojej nic nie skapowalam, byly tam jakies wykresy, wogole nie na temat....dopiero jak poszlam do gina to wszystkiego sie dowiedzialam

moniak który to byl tydzien brania? czytałas ulotke? powinnas sie przez 7 dni dodatkowo zabezpieczać... ale po co przeczytać ulotke, lepiej posłuchać koleżanki ulotka rzecz święta ! czy ja powiedziałam o tych 7-dniowych przerwach? NIE ale jesli ci chodzi o drugie opakowanie to ta pomylka była w polowie wiec czyli napewno koło 2 tygodni i napewno po dwoch....a tak wogle na paczaktku ja zawsze sie zabezpieczam i z tego co mowil ginekolog mozna wspolzyc odrazu po pierwszej tabletce bez prezerwatywy ale najlepiej gdzies po tygodniu.

ale dziewczyno nie unoś się poproszę! moniak mówi o czymś innym. jest tak, że jak spóźnisz się o więcej niż 12 godzin to przez kolejne 7 dni powinnaś się dodatkowo zabezpieczać i o to jej chodziło, a nie o zabezpieczenie w czasie przerwy. najlepsza jest ulotka mercilonu tu wszystko pisze (no i wygląda jak kawałek tapety na ścianę :P) w ich przypadku jak zapomnisz w 1 tyg to zabezpieczasz się dodatkowo przez 7 dni, jak zapomnisz w 2 tyg to nic się nie dzieje, a jak w 3 tyg to albo nie robisz przerwy, albo od razu ją robisz nie kończąc opakowania. ale ja dla pewności bym się dodatkowo przez tydzień zabezpieczała.

wykres;/ jezu to są pewnie przyklady kiedy masz je brac tylko przyklady w rysuknu;/ dobra spadam bo zaraz padne

Gość wiesz co zrób
sorry, nawet nazwy nie zamierzasz tu podać? któraś z dziewczyn może bierze te same co ty i ma większą orientację w temacie to by ci poradziła:O a to czy DOKŁADNIE chodzi o pominięcie/zapomnienie tabletki w drugim czy trzecim tygodniu jest bardzo ważne, decydujące wręcz jak należy postąpić. DOKŁADNIE który tydzień a nie "koło drugiego"

Hm jak mam sie nie unosic? Ja tu poprostu pytam o rade a tu wala jakieś glupoty to czytaj ulotki czy cos w tym stylu ;/ chyba jak sie cos uzywa to napewno przeczytałam> i w mojej ulotce nic nie pisało o zabezpieczeniu przez 7 dni

powiedz co bierzesz... w ogole masz na ulotce jakies info co robic w przypadku zapomnienia? niemozliwe zeby nie było nic o dodatkowym zabezpieczeniu jesli zapomni sie tabletke...