Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malamii.......aa

Zabawy dla niemowlaczka- kosi kosi i co dalej???

Polecane posty

Gość malamii.......aa

Moja córcia ma 8 miesiecy, umie już kosi kosi, brawo, powtarza sylaby, ale nie wiem czego mogłabym ją jeszcze uczyć . Doświadczone mamy podpowiedzcie!!!

Gość malamii.......aa
a nie znam tosi tosi

Gość malamii.......aa

Gość ja znam inaczej
koci koci łapci [pojedziem do babci babcia da cukierka a dziadek da papierka:P

Gość kocikociiii
koci koci łapci pojedziem do babci babcia da pierozia a dziadzio batozia

Gość tez mama
kosi kosi łapci pojedziem do babci w duzymsamochodzie na samiutkim przodzie a od babci do taty -jest tam piesek kudlaty a od taty do dziadka dadza nam kosz na jabla kupimy se jabluszek bedzie pyszny garusek... Dla zainteresowanych to stara ludowa wyliczanka.. A garusek to-kompocik ...bodaj...

zabawa na paluszkach: ten pierwszy to dziadziuś, a druga babunia, największy to tatuś, a obok mamunia. Na samym końcu nasza córunia.

tosi tosi lapci, pojedziem do babci babcia da nam maczki, dla.. na paczki :P

ważyła kokoszka kaszkę....., a oprócz takich zabaw świetne są małe książeczki ze zwierzakami, i próby naśladowania głosów, ..?

Gość sroczka..
kaszkę ważyła, nie kokoszka

Gość okularnica hehe
Do mnie ciotka wyjechała z jakimś "sroczka kaszkę warzyła" - jak miałam koło 5 lat. Myslałam, ze padne. W tym wieku to ja juz czytałam książki.

Gość kokoszkaaaaaaaaaa
tak się mój św pamięci tata ze na bawił przy stopce tu kokoszka dziobała jagielki czy igielki-temu dała (jeden paluszek) temu dała itd. a temu łepek urwała i fruuuuuu poleciała :) ja teraz się z moja córcią tak bawie-szkoda ze nie zdązył zobaczyć wnuczki :(

zabawa paluszkowa (podana ale ja znam inaczej) zaczynamy od kciuka ten pierwszy to dziadzius, a przy nim babunia, najwiekszy jest tatus, a obok mamunia, a to ja (imie dizecka moze byc) dizecinka mala trala lala trala lala a to moja raczka cala (pokazujemy wszystkie paluszki) trala lala trala lala cos inego - dla nieco starszego maucha z pokazywaniem :) Raczki robia klap klap klap (klaszcze) nozki tupia tup tup tup (tupie) tutaj swoja glowe mam a na brzuszku sobie gram bam bam bam (uderzanie w brzuszek) Buzia robi am am am oczy patrza tu i tam (dizecko sie rozglada w 2 strony) tutaj swoje uszy mam a na nosie sobie gram pam pam pam :) mklodszemu maluszkowi mozemy mowic wierszyk i sami mu pokazywac poszczegolne czesci ciala :) ojj duzo tego ejst :) milej zabawy