Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Minnie Moskowitz

My evening…🌼🌹

Polecane posty

Przed chwilą, bocibot napisał:

Co tam na obiad? 

Wspomniany wczoraj mac&cheese, za którego jednak biorę się dopiero dzisiaj. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A to ser cheddar ma być czy żółty starczy 🤔ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, bocibot napisał:

A to ser cheddar ma być czy żółty starczy 🤔ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa 

W przepisie tam był gouda albo cheddar, ale ja dam mozarellę starkowaną w kostce. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał:

W przepisie tam był gouda albo cheddar, ale ja dam mozarellę starkowaną w kostce. 

Smacznego. Wnerwia mnie ta woda z mozzarelli i za mało umami dla mnie ale starzy też lubiom

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, bocibot napisał:

Smacznego. Wnerwia mnie ta woda z mozzarelli i za mało umami dla mnie ale starzy też lubiom

 

Jest też mozarella taka a’la żółty ser. Nie kupiłam tej białej w kulce. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał:

Jest też mozarella taka a’la żółty ser. Nie kupiłam tej białej w kulce. 

A to nie widziałam jak ja mało wiem o świecie w dopie byłam guwno widziałam memusie;O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
19 minut temu, bocibot napisał:

A to ser cheddar ma być czy żółty starczy 🤔ja jadłam pierogi ale malo i kawę sobie piłam co zjem to muszę do klopa 

Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, salix napisał:

Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak.

Dlatego dodałam jeszcze trochę starkowanego grana padano, maggi, pieprzu, czosnku i papryki ostrej w proszku. Jeszcze trochę się zagotuje i będzie konsumpcja. 🧀 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, salix napisał:

Cheddar ma bardziej wyrazisty smak, jak dodasz jakąś goudę, to będzie po prostu trochę delikatniejsze albo mdłe. Ogólnie to mozna mieszać różne sery żeby uzyskać ciekawszy smak.

Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 minuty temu, Minnie Moskowitz napisał:

Dlatego dodałam jeszcze trochę starkowanego grana padano, maggi, pieprzu, czosnku i papryki ostrej w proszku. Jeszcze trochę się zagotuje i będzie konsumpcja. 🧀 

Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
37 minut temu, bocibot napisał:

Cheddar lubię i pleśniowe bo umami maja sporo, tofu nie wiadomo jak użyć żeby smakowało 

Żeby było smaczne trzeba je pokroić w kostkę, obtoczyć w mące ziemniaczanej usmażyć, zrobić sos z miodu, sosu sojowego, octu ryżowego (ale ja daje jabłkowy) chili, czosnek i imbir. 

Ten sos jest taki smaczny i intensywny w smaku, że tekturę z nim można by było zjeść. 😉

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tofu jest takie nijakie, że najlepiej je jeszcze wcześniej zamarynować porządnie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×