Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawy temacik

Jaka jest różnica między pewnością siebieakceptacją siebie, a zarozumiałością

Polecane posty

Gość Nemek
Prinzesska_De-re ..cyt.. Dobre pytanie na , ktore wcale nie jest aż jak łatwo jednoznacznie odpowiedzieć. Dla mnie pewność siebie to umiejętność poznania swoich zalet i samego siebie na tyle by w codziennym życiu zapewnić sobie zdecydowane i "pewne siebie" ---Ja..end cyt.." w sumie klasyk-- czyli zakładasz ze masz w sobie coś!!!coś specjalnego, unikatowego, oki a jak nie masz? założenie ze w każdym człowieku jest coś specjalnego-- dla mnie jest blednę.. i tu pokłócę się;; jak coś;) według mojego-- można w prosty sposób poklasyfikować ludzi -schemat w sumie prosty--szufladkowanie -bardzo proste.. .... a jak nie masz nic-wsio co potrzebujesz -nie masz w sposób nadprzyrodzony ? tylko musisz w normalny sposób osiągnąć czyli normalnie, edukacja -praktyka -praca-a jeśli właśnie nie masz talentu do niczego-czyli jak jeste lepszy w jaki sposób?.. Powiem tak -witaj bracie ;)

Powiem ci szczerze, ze jestem osoba pewna siebie. Kiedys taka nie bylam---to dluga historia. Moi extesciowie doprowadzili mnie do tego , ze pierwszy raz w zyciu "wybuchlam" w sumie w obronie wlasnej. Nie uwazam sie za kogos wyjatkowego---jestem jaka jestem i ani lepsza ani gorsza.

Gość Nemek
Jaka jest różnica między pewnością siebie akceptacją siebie, a zarozumiałością? chyba piszesz nie w temat , ;)

zarozumiałość jest wtedy gdy dana osoba wciąż podkreśla swoje atuty, mówi o nich w kółko i nie przyznaje innym racji, myśli że tylko ona ma racje i nigdy się nie myli, a nawet jak już ma świadomośc, że racji nie ma -to tego nie przyzna

Gość Nemek
To raczej --chwalipięta-- megaloman- itd. Nie zawsze ludzie mówią dużo - a co jeśli dana osoba milczy taki , skryty bufon który i tak ma się za lepszego od innych..