Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ofelka_

BRAK OKRESU

Polecane posty

Gość Ofelka_

Dziewczyny,ja juz nie wiem co robic. Przez beznadziejne odchudzanie utracilam okres.Lekarz wywolywal mi go roznymi tabletkami:Provera,Luteina.Po tych pierwszych okres dostalam dwa razy,natomiast po luteinie tylko raz.Potem bralam luteine przez kolejne dwa miesiace i nic,zero miesiaczki.Ostatni okres mialam w grudniu :(. Po raz kolejny bylam u ginekologa tydzien temu.Pytalam sie go co moze byc przyczyna braku miesiaczki,opowiadalam mu o moim odchudzaniu.On jednak ciagle twierdzi,ze problem polega na tym,ze moja przysadka mozgowa nie wysyla odpowiednich sygnalow i przez to wszystko jest zaklocone.Robilam badania hormonow,strasznie drogie :(.Hormony wyszly bardzo dobrze. Teraz ginekolog przepisal mi tabletki antykoncepcyjne Cilest.Biore je juz piąty dzien.Czuje sie po nich masakrycznie.Caly dzien chodze ospala,mam mdlosci,boli mnie zołądek,nie mam apetytu,jestem przybita.Juz nie wiem co robic.Nie wiem czy ten lekarz jest godny zaufania.Przepisal mi az szesc opakowan tych tabletek,a nie wzial w ogole pod uwage,ze przeciez moge sie po nich zle czuc :(.W jego przychodzni wisza kalendarze reklamujace Cilest. Kochane,co mam zrobic zeby okres mi wrocil.Ja juz nie mam sil tak funkcjonowac.Co ja zrobilam.To wszystko przez to glupie odchudzanie,zupelnie niepotrzebne a potrafilo zmarnowac zdrowie:(.

Gość sduedh
kwestia tego, ile obecnie wazysz.... moze trzeba odzyskac kiilka kilo.

Gość Ofelka_
przed odchudzaniem wazylam 55 kg,a najnizsza wage jaka uzuskalam to 49 kg.Teraz waze 52 kg przy wzroscie 1.66 cm.

Gość sduedh
hm, po co sie odchudzalas?... byc moze dopiero, jak wrocisz do poprzedniej wagi, okres naturalnie sam wroci... tymczasem, zycze wlasciwie podejmowanych decyzji i jak najmniej chemii, hormonow, itp. dopiero zaczna ci sie klopoty... trzymam kciuki

Gość Ofelka_
To wszystko wina mnie samej.Nigdy sobie tego nie wybacze.Jestem taka mloda osoba a tu juz takie problemy :(.

hmm...ja przy wzroscie 163 mam 49kg i miesiaczkuje w MIARE normalnie jak na moj organizm -> co 50 dni xd jak dla mnie jest to i tak dobry wynik bo kiedys nie mialam przez 3,4 miesiace okresu... hmm...u mnie zawsze sama przychodzi, moze poczekaj jescze troszkę...

Gość Ofelka_
Ja juz czekam na miesiaczke rok czasu :(.I w ciagu tego roku przyszla tylko trzy razy po lekach.Teraz biore ten Cilest,i po jego odstawieniu powinna przyjsc.Ale czy ja kiedykolwiek sie doczekam,zeby okres przyszedl naturalnie?To moje marzenie.

Gość jaaaaaaaaa haaaaaa
ja bym sie cieszyla jakby mi zniknął okres. Bo mam odwrotny problem - jak sie tylko zaczne czymś stresować, zmienie klimat etc. to od razu sie ze mnie leje w nieludzkich ilościach. Pomyśl co gorsze :P:D

Gość Ofelka_
bezplodnosc i ciagle problemy ze zdrowiem czy bujny okres?I ty sie jeszcze pytasz co gorsze??Kpina!!

Gość hejhej hej
Cóż, według mnie nie ważysz aż tak mało na tyle, by mieć problem z okresem. Według mnie coś nie tak dzieje się w Twoim organizmie. Mówisz, że badania hormonalne wyszły ok. Zależy jakie badania robiłaś i w którym dniu cyklu bo to też ma znaczenie. Jeśli po Cilest czujesz się tak źle, to skończ to opakowanie i idź do lekarza po inne tabletki. Nie wiem, co Ci doradzić. Może idż do innego lekarza. Dobrze jest zasiegnąć kilka opini. Jeśli chodzi o tabletki to polecam Yasmin ze względu na małą ilość hormonów. Jendakże te opakowanie musisz skończyć.

Gość jaaaaaaaaaaa haaaaa
ofelka :D buahahaha :)) "bujny okres" ?? To nie jest okres tylko krwotoki podczas stresu, podczas wyjazdu na wakacje za sprawą zmiany klimatu, podczas choroby itd. Nie raz w miesiacu.

Jeżeli jesteś bardzo zrozpaczona tym brakiem to spróbuj przytyć porządnie. Tak żebys warzyła więcej niż przed odchudzaniem.

moim zdaniem też nie wazysz aż tak mało, nawet mieścisz się spokonie w normie, ale to zalezy pewnie od organizmu albo od tempa w jakim schudłaś mi przy zrzuceniu 10 kg z 68-58 jakoś tez zanikł okres na jakiś czas, ale pozniej jak organizm przyzwyczaił się do nowej wagii to wrócił teraz waże 47 kg i miesiączkuję zupełnie normalnie aha - mam 171cm może u ciebie powód jest inny niż odchudzanie ?

W wieku 18 lat ważyłam mniej wiecej tyle samo co ty przy takim samym wzroście i zatrzymał mi się okres prawie na rok ,dopiero jak złapałam pare kilo wszystko wróciło do normy.Można powiedzieć prawie do normy,miałam trudności z zajściem w ciążę na szczęście przejsciowe.Obecnie znowu schudłam do 53 i zaczynają sie problemy z okresem spóżnił sie dwa tyg i trwa ł bardzo krótko.Myślę że w twoim przypadku istotną rzeczą jest złapanie paru kilogramów.