Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ofelka_

BRAK OKRESU

Polecane posty

Gość Ofelka_

Dziewczyny,ja juz nie wiem co robic. Przez beznadziejne odchudzanie utracilam okres.Lekarz wywolywal mi go roznymi tabletkami rovera,Luteina.Po tych pierwszych okres dostalam dwa razy,natomiast po luteinie tylko raz.Potem bralam luteine przez kolejne dwa miesiace i nic,zero miesiaczki.Ostatni okres mialam w grudniu . Po raz kolejny bylam u ginekologa tydzien temu.Pytalam sie go co moze byc przyczyna braku miesiaczki,opowiadalam mu o moim odchudzaniu.On jednak ciagle twierdzi,ze problem polega na tym,ze moja przysadka mozgowa nie wysyla odpowiednich sygnalow i przez to wszystko jest zaklocone.Robilam badania hormonow,strasznie drogie .Hormony wyszly bardzo dobrze. Teraz ginekolog przepisal mi tabletki antykoncepcyjne Cilest.Biore je juz piąty dzien.Czuje sie po nich masakrycznie.Caly dzien chodze ospala,mam mdlosci,boli mnie zołądek,nie mam apetytu,jestem przybita.Juz nie wiem co robic.Nie wiem czy ten lekarz jest godny zaufania.Przepisal mi az szesc opakowan tych tabletek,a nie wzial w ogole pod uwage,ze przeciez moge sie po nich zle czuc .W jego przychodzni wisza kalendarze reklamujace Cilest. Kochane,co mam zrobic zeby okres mi wrocil.Ja juz nie mam sil tak funkcjonowac.Co ja zrobilam.To wszystko przez to glupie odchudzanie,zupelnie niepotrzebne a potrafilo zmarnowac zdrowie .

Gość mikurette
Nie przejmuj się. Też tak miałam. Brałam Luteinę i wywołało to dwa okresy i koniec. Dalej nic. Więc dostałam Cilest. I brałam i brałam, czułam się ociężała i po roku zdecydowałam jednak nie brać go, tylko inne tabletki, bo czułam się strasznie. Wytrzymaj jeszcze troszeczkę, może Twój organizm się do tabletek dopiero przyzwyczaja? A jeśli nie to, nie wykupuj wszystkich, tylko odpis zrób 3-3 opakowania. Lekarz? hmmm... średnio mi się podoba. Takie podejście. Poza tym... Tabletki to nie cukierki! Kto przepisuje 6 opakowań? Ja mam zawsze po 2 i chodzę na kontrolę - wagi ciała itp. Pozdrawiam.

Gość martusia1253
Wiesz co...moim zdaniem ten lekarz troche przesadził :/ bez kitu...on powinien sprawdzić czy te tabletki są dla Ciebie odpowiednie...Idź do niego i powiedz o tym że źle się czujesz po nich...ja tez je używałam i musiałam zmienić, bo strasznie się czlam. Ale to że nie masz okresu to jest dziwne....może zmien ginekologa. Bo pierwszy raz o takim przypadku słysze. Ale życze powodzenia i PS. Dobrze ze zdrozumiałaś że źle zrobiłaś odchudzając się. Jesli będziesz wiedziała co i jak i pójdziesz do tego ginegologa to napisz...papa pozdrawiam :*

Gość Ofelka_
Witajcie dziewczynki :).Dzisiaj juz troche lepiej sie czulam.Moze naprawde moj organizm sie do nich powolutku przyzwyczaja.Ale tak naprawde to ja wolalabym nie brac zadnych tabletek.Jak ja zaluje,ze tak sie odchudzalam.Wprawdzie nie bylo to drastyczne odchudzanie,ale widocznie mam bardzo wrazliwy organizm,w dziecinstwie ciagle chorowalam,bylam i jestem do tej pory podatna na rozne infekcje.Niestety,za bledy trzeba placic. Mowie Wam,jak ja juz bym pragnela,eby okres mi wrocil,zeby przychodzil juz naturalnie,bez zadnych lekow.To moje marzenie.W ciagu roku mialam tylk trzy razy okres.Koszmar :(.Kiedy to wszystko sie skonczy?Mam tylko nadzieje,ze wszystko wroci do normy i nie bede musiala brac zadnych lekow do konca zycia.A ginekolog mi wlasnie powiedzial,ze byc moze bede sie musiala leczyc cale zycie.Jestem taka zla,ze on nie potrafi zrozumiec,ze to wszystko to przez odchudzanie,on twierdzi,ze to wina przysadki.Juz nie wiem co robic jak znowu do niego pojde na wizyte.Tym bardziej,ze wszystkie wyniki hormonow mam idealne.To jakis koszmar.