Kaloria 0 Napisano Lipiec 26, 2007 może mi ktoś, kto używa tego sprzętu poradzić w wyborze parowaru i wogóle interesue mnie wszystko na ten temat, łącznie z przepisami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaloria 0 Napisano Lipiec 26, 2007 podoba mi się ten, ale jest dosyć drogi :( http://www.allegro.pl/item219717928_parowar_tefal_vs_4001_satysfakcja_albo_zwrot_kasy.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisi. Napisano Lipiec 26, 2007 polecam ta stronke (sa tam nawet przepisy) :) http://www.tefal.pl/All+Products/Cooking+appliances/Steamers/Steamers+-+family+page.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaloria 0 Napisano Lipiec 26, 2007 dzięki sisi :) poczytam sobie. A Ty używasz parowaru? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sisi. Napisano Lipiec 26, 2007 nie ale gotuje na parze :) a ten ktory tobie sie podoba jest super ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaloria 0 Napisano Lipiec 26, 2007 ja mam garnek do gotowania na parze, ale w takim parowarze chyba prościej i szybciej ugotuje się cały obiad. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jakas ona 33 0 Napisano Lipiec 26, 2007 tak, ale kurcze , czemu on taki drogi ...:( w koncu to tylko parowar ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaloria 0 Napisano Lipiec 26, 2007 są tańsze parowary, ale ten jest najładnieszy co nie zmienia faktu, że w tańszych wersjach tak samo chyba można gotować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nata47 0 Napisano Lipiec 26, 2007 Oczywiście, widziałam niedrogie w Tesco. Ten tefala jest niezły, ale i wydatek duży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak smakuje np. wołowina Napisano Lipiec 27, 2007 z takiego parowaru? Czy będzie to suchy kawałek mięsa bez smaku w dodatku trzeba by to długo żuć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zainteresowanaaa Napisano Lipiec 27, 2007 wszystkie sie odchudzają a tak mało opinii o parowarach :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nata47 0 Napisano Lipiec 27, 2007 używam parowar już od roku, nie polecam innego mięsa z parowara jak piersi z kurczaka i indyka . Trzeba je jeszcze zawinąć w folię , bo inaczej każde mięso będzie suche. Ja generalnie robie na parze tylko filety rybne , bądź kostki plus warzywa i to najczęściej z mrożonek. To wychodzi najlepsze i szybciutko. Oczywiście ryba też w folii aluminiowej. Pojemnik do ryżu się nie sprawdził, chyba , że ten ryż ma być tylko podgrzany. Robiony z przepisu załączonego do parowara był po prostu niezjadliwy.Nie sprawdzałam jeszcze tylko ryżu w woreczkach, ale wydaje mi się , że szybciej jest ugotować w wodzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Landrynka_truskavkova 0 Napisano Sierpień 1, 2007 A jaki jest czas przyrządzania posiłku np warzywa i ryba w parowarze? Zastanawiam się nad kupnem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tttomekk Napisano Sierpień 15, 2008 Uzywam parowaru tefala od 3 miesiecy. Po prostu rewelacja. Wstawiam wszystko naraz i nic mnie nie obchodzi zadne kipienie przypalanie itd.Przewaznie gotujemy ziemniaki i duzo warzyw tylko swierze. Warzywa z parowaru bez porownania bardzo smakowite swietnie wychodza brokuly lub kalafior Pycha. Mrozonki sa bez porownania gorsze jakies rozlazle .Piersi z kurczaka wychodza rewelacyjne. Losos wychodzi cudowny. Gotujemy tez cale ryby np pstragi badz makrela mysle ze kazda wyjdzie pyszna. Nie uzywam zadnych foli aluminiowych i wszystko jest soczyste. Nic nie trzeba solic. Przed podaniem solimy tylko ziemniaki lekko. Do wszystkiego uzywamy sosu jogurtowego np czosnkowy. POlecam lososia po prostu rewelacja!!!! Ogolnie po zakupie parowaru nie odpalam garnkow. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnieszkaj 0 Napisano Maj 26, 2010 Co do przepisów, to właściwie nie trzeba daleko szukać, bo w sieci znajdziesz wszystko - wydaje mi się nawet, że więcej niż w książkach kucharskich. Możesz sobie zerknąć na stronę magicznej planety - tam mają mnóstwo parowarów, z tefala tez jest kilka, ale mi najbardziej przypadł do gustu model VC1017 Inox and Design - ma dwa pojemniki do gotowania, osobny pojemnik na ryż i stojaczek na jajka, ma funkcję podtrzymywania ciepła, więc wydaje mi się, ze jest to już bardzo konkretne urządzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jamala 0 Napisano Sierpień 12, 2010 A może Zelmer 37Z010 by był dobry? Wydaje mi się, że jakościowo to niezła marka, przynajmniej ja nie miałam nigdy z nią problemów, poza tym jej produkty dostępne sa w przyzwoitych cenach. Z tego co widziałam, to na medialux.pl cos takiego można kupić za 182 zł - jak na taki parowar, to naprawdę nieźle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dlaciebiewszystko 0 Napisano Sierpień 18, 2010 Tefal to dobra marka, ale równie dobrze możesz poszukać czegoś z philipsa, boscha czy zelmera. Ceny są bardzo zróżnicowane, niezależnie od marki. Na electro.pl widziałam parowary tefala za 100 złotych jak i za 300. zwróć uwagę na pojemność takiego urządzenia, bo tu też są spore rozbieżności ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jusia2345 Napisano Wrzesień 14, 2010 namawiam mojego narzeczonego na zakup paro waru ale zawsze jakoś tak znajdą się inne wydatkiwiecie jak to jest poszukałam trochę i znalazłam fajny konkurs gdzie własnie można wygrac parowar Philipsa tutaj macie opis http://www.polprazolacidcontrol.pl/konkurs własnie przygotuwuję obrazek z moją wizją uporczywej zgagi tak na marginesie śmieszny pomysł na konkursno mam nadzieję że się uda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krzysiek g Napisano Wrzesień 26, 2010 Witam mam zamiar z dziewczyną kupić parowar myśle ze zelmer 37zo11 będzie dobrym zakupem dziewczyna chce także przyrządzać ciasta na nim nie wiem czy się da natomiast jedna rzecz mnie interesuje czy użytkowanie takiego sprzętu nie jest kosztowne czy dużo się płąci za prąd Aby przygotować obiad trzeba chyba z godzinę czasu prosze o pomoc i rade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleksas 0 Napisano Listopad 23, 2010 Zelmera polecam jak najbardziej. przedtem miałam clatronika i też się sprawdzał. Na obiad wystarczy 0.5 godziny. Ja ryż czy kaszę gryczaną zalewam wrzątkiem z czajnika - gotuje się zdecydowanie szybciej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wianki Napisano Grudzień 29, 2010 Cześć dziewczyny,przedstawiam Wam mój ulubiony obiad z parowara. Posiadam parowar Tefal http://www.tefal.pl/All+Products/Cooking+Appliances/Steamers/Products/VS7001/vitacuisine-gourmand.htm Ale napewno w innych typach prowaru też da się coś takiego zrobić.Nie wiem tylko czy dozwolone jest solenie. Do koszyka wkładam obrane i pokrojone na ćwiartki kartofle,sole.Nastawiam na 20 minut. W tym czasie przygotowuję: Pierś kurczaka rozbijam lekko , sole,pieprzę...smaruję serkiem topionym z jednej strony (najlepiej śmietankowym).Na środek filetu kładę np.pokrojoną w słupki paprykę czerwoną (tak ze 3 słupki), pokrojone ze 2 oliwki i dla kontrastu posiekaną pietruszkę/koperek.Zwijam pierś w roladkę,spinam wykałaczką. Brokuł myję i dzielę na różyczki (może być mrożony oczywiście). Po 20 minutach parowania kartofli dokładam koszyk z brokułem,lekko solę i na wierzch kładę tacę z piersią (lub kilkoma piersiami).Nastawiam na kolejne 20 minut. W tym czasie przygotowyję sos czosnokowy: majonez+śmietana w proporcji 1:1 + kilka ząbków czosnku,lub w wersji lajt jogurt naturalny+kilka ząbków czosnku. Po 40 minutach parowania w sumie,wyjmuję wszystko na talerz. Brokuł polewam sosem czosnkowym i kruszę po wierzchu kawałek Fety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wianki Napisano Grudzień 29, 2010 A dodam jeszcze,że moj parowar posiada "kubeczki smaku".Cenowo jest chyba różnica ok.100zł w porównaniu z parowarem bez tych kubeczków. Myślę,że jest to zbędny wydatek.Kubeczki smaku używałam 2 razy przez rok...Do parowaru są dołączone przepisy na dania z wykorzystaniem tych kubeczków,ale....jakoś nigdy nie mogłam się zebrać.Zrobiłam jedynie 1 dnia gdy kupiłam parowar serniczki i na drugi dzien (bo mi skaldników zostało).Fajnie to wyglada .... ale chyba nie ma co przepłacać za taką atrakcję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
winnebranie 0 Napisano Lipiec 19, 2011 Dla wszystkich, które poszukują w sieci okazji polecam internetowy outlet www.takoui.pl . Właśnie ruszyła sprzedaż Tefal do 45 % taniej niż w sklepach. W ofercie min. PAROWAR INOX&DESIGN :) sPRZEDAŻ TRWA WYŁĄCZNIE DO 30/07/2011! zACHĘCAM DO ODWIEDZENIA STRONY:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agnie88 0 Napisano Październik 26, 2011 uważam, że przejście na gotowanie na parze to świetny pomysł, sama mam taki zamiar. Naczytałam się sporo o róznicy w jedzeniu smażonym i gotowanym w wodzie a gotowanym na parze. Różnica jest ogrooomna. jedzenie jest zdrowsze i nie trafi podczas gotowania swoich składników odżywczych i witamin. Z co do Tefala, podobno ludzie polecają. Ja natknęłam się na fajny model w Magicznej Planecie, podaję linka http://magicznaplaneta.pl/dzial/agd/kategoria/?id=166&prod=106563 Ma w sobie też kubeczki smaku - 6 szklanych pojemników do przygotowywania deserów i musów :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gasha Napisano Grudzień 5, 2011 a co sadzicie o parowarze morphy richards??? używa go ktoś? polecacie? http://dobreparowary.pl/parowar-morphy-richards-intellisteam-48780,39.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zastanawiam się między parowar Napisano Sierpień 18, 2012 Zastanawiam się między parowarem a garnkiem do gotowania na parze Berghoff Orion,ale raczej tenduję do garnka bo mam małą kuchnię a parowar jednak trochę miejsca zajmuje,do tego jest skomplikowany w obsłudze,mąż na przykład podczas mojej nieobecności nie ugotuje nic w parowarze a w garnku tak:wrzuca,wlewa wody i się gotuje.Ja też wolę rzeczy proste i nieskomplikowane ale też mi zależy na tym żeby było smaczne i szybko ugotowane.Co radzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qwertyuiopnn Napisano Sierpień 18, 2012 ja mam tefala rewelacja ,miesko nigdy nie jest suche ,ma trzy poziomy,warzywka pychota polecam nawet pierogi na nim odgrzewam i sa jak z wody Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość qwertyuiopnn Napisano Sierpień 18, 2012 ja też tych kubeczków nie urzywam :) musisz też patrzyć na moc parowara bo jak będzie słaba to długo będzie sie gotować np warzywa na patelnie mrozonka u nas 12 minut:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość klautel_Michal Napisano Grudzień 12, 2012 Polecam parowar firmy Morphy Richards ta angielska marka jest synonimem przystępnej ceny i doskonałej jakości - od bodajże 1936 roku produkują urządzenia AGD. Produkty tej firmy można znaleźć w 90% angielskich gospodarstw domowych. Tak więc, firmy możesz się nie obawiać. Co do Morphy Richards Intellisteam 48780 to jest bardzo dobry wybór. Intellisteam 48780 ma 3 niezależne, indywidualnie sterowane komory do przygotowywania potraw, każda wyposażona jest w osobną grzałkę. Dzięki temu, w każdym pojemniku możemy ustawić inny czas (program) gotowania. Parowar w każdym pojemniku tak dobierze czas rozpoczęcia parowania, aby gotowanie wszystkich dań zakończyło się w tym samym czasie. Chyba żaden z parowarów nie ma takiej możliwości. Obecnie jest to najbardziej zaawansowany technicznie parowar. Można powiedzieć, że Intellisteam to taki Ferrari wśród parowarów :). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uzywam, swieze Napisano Grudzień 12, 2012 ludzie takie proste slowa a wy bledy robicie.. :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach