Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miriam 26

tyję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość miriam 26

po mirenie zaczełam tyć -nic nie jem już tydzien a waga do przodu !czy to się zatrzyma?

Gość ehyt
a rzuć w cholerę to świństwo!!! po co Ci to?

Gość windom
hehe, weź ty tam do góry najpierw dowiedz się, co to jest mirena a potem dawaj rady w stylu "rzuć to swiństwo" a swoją drogą powiem ci, ze jan wolę łykać swoje pigułki, niż potem martwić się co zrobić, bo a nuż wpadłam :P a już pytanie po co ci to jest szczytem inteligencji:P

Gość ehyt
mozna zabezpieczac sie przerwatywa np. dodatkowo kochajac sie w nieplodne. nie rozumiem, po co sie truchormonami. tyle. w ciaze naprawde nie tak latwo jest zajsc.

Gość nowai22
tak nie jest ławtow jeśli ktoś chce! a jeśli ktoś nie chce-jeszcze- to wpadki się zdarzają...:-)

Gość mikurette
Poczekaj jeszcze chwileczkę. Ile utyłaś?

Gość Karusia1978
Może poproś gina o zmianę tabletek na te z mniejszym stężeniem hormonów.Ja brałam 3 lata LOGEST i przez pierwsze 3 miesiące moja waga wzrosła o 3 kilo ale potem wszystko wróciło do normy jak się organizm przyzwyczaił.Wzrost wagi jest spowodowany zatrzymaniem wody w organiżmie.Jeżeli nie jest to jakas makabryczna zmiana wagi to radzę przeczekać w przeciwnym razie najlepiej poproś gina o zmianę na jakieś z mniejszą zawartością hormonów.A takich rad że lepiej współżyć w dni nie płodne w ogóle nie słuchaj.Mam koleżankę,która mając nieregularne cykle z powodów religijnych wybrała antykoncepcję naturalną i co dzień rano nim wstała z łóżka mierzyła sobię temperaturę w c****.Z takim skutkiem że mieszkając w jednopokojowym mieszkaniu spodziewa się 4 dziecka.Nie wyobrażam sobie że chcąc sexu mówię do męża nie dzisiaj kochanie bo mam płodne ---zrobimy to za tydzień...Mam 2 zdrowych dzieci,staram się o trzecie a po tym jak zajdę ,urodzę i skończę karmić znów będę brała tabletki,bo na czwarte dziecko się nie zdecyduję.Pozdrawiam.

ale autorka ma mirenę, a to nie tabletki tylko wkładka wewnątrzmaciczna, czyli spirala!!! nie wiem co ci poradzić najlepiej będzie jak przejdziesz się do lekarza, może hormony w niej zawarte tak na ciebie działają. musisz liczyć się z tym że być może będzie trzeba ją usunąć.

Gość miriam26
Mirene założyłam 9 lipca-mam chorą wątrobe i po pigułkach żle się czułam ,miałam też zwykłą spiralę i nagminne zapalenie macicy ,jak nic nie brałam to na liczeniu dni się przeliczyłam -chyba dla mnie już tylko szklanka wody została...załamka .Od 9 lipca przytyłam 7 kg ,przez ostatnie 6 lat miałam zero problemów z wagą a mój ginekolog każe przeczekać ...na co ?aż stanę się hipopotamem?

ale może faktycznie poczekaj jeszcze odrobinkę, może waga się zatrzyma. myślę że do miesiąca powinno być ok. jak nie to pozostaje obserwacja cyklu, ale nie liczenie dni tylko temperatura, obserwacja szyjki macicy i śluzu. albo prezerwatywy.

Gość miriam26
acha -dziekuje ża wasze rady-choć nie wszystkie życzliwe i błagam jeżeli ktoś wie czy warto przeczekać i czy to tycie wychamuje niech mi napisze bo od mojego konowała to ja się tylko dowiedziałam kiedy mam dać kasę a teraz niechce ze mną gadać bo ma urlop pozdrawiam serdecznie

Gość miriam26
mała agatko-dziekuje za porade ,fajnie ze mozna sie komus wyzalic-ale na metodach naturalnych juz trzy razy byłam w ciazy

oj to faktycznie niefajnie - zwłaszcza jeśli te ciąże nie były planowane :) niestety więcej nie pomogę, bo mirenki nie miałam, ale na tabsach tyję, a znów muszę brać :( jakby co to będziesz musiała przemysł oponiarski wspomóc :P

Gość miriam26
no wolałabym tego przemysłu jednak nie wspomagać choćbym miała rok nie jeść nic normalnego oprócz kiełków...

Gość miriam26
co to kurde jest taka technika komórki -srórki a nie umieją zrobić pigułek tak żeby żadna kobieta nie chodziła jak słonica ,czy my musimy tak się męczyć?chłopy do sterylizacji ,marsz!

Gość miriam26
mała agatko -my kobiety to biedne istoty -diety,tuczące hormony i znowu diety ...a chłopy jedzą i bzykają bez ograniczeń

Gość miriam26
jest jeszcze jedna opcja antykoncepcji-wibrator.....

Gość miriam 26
wczoraj wyjełam to świnstwo-mam ropny stan zapalny w macicy dzieki przyjemnosci za tysiąc zł,ból,łzy ,czekają mnie kolejne badania...nie róbcie tego dziewczyny-sto dziewczyn przejdzie bez komplikacji stopierwsza skonczy tak jak ja ...nigdy nie wiecie przed założeniem czy własnie wy nie bedziecie tą pechową osobą -ja niemam już siły to strasznie boli...nie róbcie sobie tego ...