Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaulinusiaAniołek

GALABIJA PARTY!!!

Polecane posty

Gość PaulinusiaAniołek

Hej! Bylam w tym roku na rejsie po Nilu i bylo po prostu wspaniale, ale doslownie zachwycilam sie galabija party. Lecialy swietne arabskie kawalki i mega sie przy tym tanczylo ale ja- gupie cielatko ;) - nie pomyslalam zeby to sobie nagrac. Dlatego bardzo prosze wszystkich fanow etnicznej muzy o jakies fajne, rytmiczne, egipskie nutki i wszelkie linki nawiazujace do tego tematu. I goraco zachecam Was do podrozowania po Egipcie, bo to niesamowiety kraj i wspaniale doswiadczenie! Nefertari ps. Kontakt na GG: 10492371

www.amrdiabworld.com Mam dość dużo różnych kawałków egipskich. Mogę podać Tobie wieczorem spis piosenek to sobie ściągniesz z netu.

Gość PaulinusiaAniołek
Ok, może jutro, będę przez cały dzień co jakiś czas wchodzić, więc czekam i pozdrawiam! ;)

Darbouka - Africa Mix Sidi Mansour - Saber Rebai Zaama Zaama - Takfarenas Nadhra - Hakim Bab Hadid - Barbes El Harba Ouin - Cheb Khaled Ya Rayeh - Rachid Taha Ellila - Faudel Amani - Diana Haddad Yeraouah - Tarek Abdelhalim Hailouh - Jawaher Ayam Zaman - Mohamad Mouner Bahebak Moot - Yuri Mrakadi :) - fajniutkie i nieśmiertelne na wszystkie sezony w Egipcie: Habibi Dah - Hichem Abes Lealy Nahari - Amr Diab Można też u nich usłyszeć tureckie, np. Tarkana bardzo często: Simarik - Tarkan Arraba - Mustafa Sandal Resztę mam niestety na płytce, która jest podpisana po arabsku ;) Myślę, że trochę pomogłam, te utwory są dość stare (z 2005r.) , ale słyszałam je też w Tunezji w 2006r. - np. słynne Zaama Zaama, to już chyba z ósmy sezon leci ;)

Oj właśnie sobie słucham i aż mam dreszcze. Zachciało mi się do Egiptu :) Mam fajne wspomnienia stamtąd. I taniec brzucha w egipskiej spelunie pełnej Angoli i Egipcjan - i my dwie dziewczyny, no i kilka kelnerek. Boshe! Ale fajnie było, a śmiechu co nie miara. Jak nie znajdziesz tego nigdzie w necie to się odezwij, prześlę Tobie na maila. Poproszę kolegę z Egiptu żeby napisał mi jakieś nowe tytuły, które teraz lecą.

Gość PaulinusiaAniołek
Dzięki wielkie, baaaardzo mi pomogłaś! Zaraz to sprawdzę i wrazie czego się odezwę ;) pozdrawiam

Gość PaulinusiaAniołek
Parissssssssssssssssss ;D czy mogłabyś mnie poinstruować, SKĄD moge ściągnąć sobie w/W nutki? Bo wyświetlają mi sie stronki po arabsku, a ja... nie bardzo ;) odezwij sie do mnie albo daj jakies europejskie linki, bardzo cie prosze. Pozdrawiam

As Salam Aleikum! Niestety nie znam stron europejskich. Myślałam, że może wrzucisz to w emule albo coś podobnego. Mogłabym Tobie to przesłać, ale ostanio właśnie wyczyściłam kompa i musiałabym znowu przegrywać płytkę na twardy - oczywiście to żaden problem, ale nie dzisiaj i na pewno nie jutro. Wtedy mogłabym przeslać Tobie na maila na wp. na przykład bo tam wchodzą duże pliki bez problemów. Na dzien dzisiejszy mam tylko 3 piosenki na twardym. W tym Lealy Nahary, którą lubię.

strona z muzyką arabską : www.mazikana.com Wszystko za free albo emule Jest też strona z teledyskami arabskimi,ale nie mogę teraz przypomnieć sobie adresu :-O Jak coś możecie pytać - znam praktycznie wszystkie piosenkarki.

Gość gres
cześć Ja bylem w Tnezji w tym roku i Zaama zaama wciąż hiciorem :) nawet kupilem sobie cd The Best Arbic Songs:) po prostu rewelka slucham zawsze kiedy tylko moge:) pozdrawiam

Gość gres
a zna ktos tytuły kawałkow lecacacych podczas tanczacych fontann w Tunezji w El Kantoui?1

Gość hannia24
www.szczuplasylwetka.bloog.pl