Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znak zapytaniaa

kto do kogo idzie w swaty?

Polecane posty

Gość znak zapytaniaa

mamy juz dziecko nasi rodzice sie znają ale jeszcze sie nie spotkali tak by porozmawiac o naszej przyszlosci, mamauwarza ze jego rodzice powinnie przyjsc do nas sami bez zadnego zaproszenia ze powinnie sie zapowiedziec, a jego matka ostatnio stwierdzila ze sie dziwi ze nikt sie nie odzywa zeby sie spotkac! jak to wkoncu jest?

No jasne, ja tam bez zaproszenia do ludzi których nie znam na pewno bym nie poszła.

Gość to wy ich musicie umowic
proste to przeciez ;)

nie rozumiem jednej rzeczy jak to rodzice sie maja spotkac,zeby porozmawiac o Waszej przyszlowci , przeciez Wy juz chyba dorosli jestescie??

i co to w ogole sa \"swaty\"? \"swaty\" to chyba jak się chce zapoznać młodych ze sobą, a nie starych :)

o jezu zaproscie rodzicow do siebie zeby sobie pogadali i tyle :O

Gość znak zapytaniaa
moi tesciowie dla moich rodzicow sa swatami no i moja mama uwaza ze to rodzice przyszlego pana mlodego mają obowiazek sie zainteresowac i przyjsc i ze wogole powinni to zrobic jak zaszlam w ciaze, no i cala moja rodzina jest tego samego zdania bo tak bylo jak moja mama wychodzila za mąz to wtedy jej tesciowie przychodzili swaty no a jak mamy brat sie zenil do babciea szla do rodzicow jego przyszlej zony, nie wiem czy mnie zrozumialyscie ale chcialam sie dowiedziec jak to bylo u was praktykowane??? tak samo tyddzien temu moja kuzynka miala slub i jej tesciowie tez przed slubem przychodzili do jej rodzicow copprawda dlugo na to spotkanie czekali ale tamci w koncu przyszli jestesmy mlodzi slub beda nam organizowac rodzice, no i jest problem bo mama czeka na ich przyjscie a oni sie dziwia ze nikt sie z nimi nie spotyka

o matko, jak tak dalej beda uwazac,ze to tamci maja przyjsc i odwrotnie to sie w zyciu nie spotkaja, wezcie sprawe w swoje rece i sami zadecydujcie

jak u mnie bylo - powiem Ci czasem moja mam dzwoni do mamy mojego męża i prosi ją na kawkę, a czsem mama męża prosi moich rodziców nie odstawaiją Wersalu z kolejnością ludzie - troche luzu i spontaniczności !

Gość znak zapytaniaa
swaty inaczej zmowiny haris a jak bylo przed slubem?

wiesz, my sie już dosc długo znaliśmy przed ślubem, więc rodzice też poznali się jakoś tak na nautralnym gruncie, na jakims spacerze czy coś, nie pamiętam dokładnie ale jeśli chodzi o pierwszą oficlana kawę to moja mama zapraszała

Gość u mnie bylo tak
gdy oglosilismy ze sie zareczamy, umowilismy sie, ze oficjalen zareczyny robimy u mamy pan mlodego, przyjechali moi rodzice i brat i zrobilismy 3 dniowa impreze rozmawaiajc od cézasu do czasu na tematy weselno- organizacyjne, bylo super

Gość uuppupupuppupup