Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kattii

co gotujecie w parowarze?

Polecane posty

Gość kattii

Mam pytanie co gotujecie w parowarach i jak smakuje?

Gość darija
Ja marchewkę

Gość darija
II jak to smakuje?

ja przeważnie rybę, kalafior , marchew, pieczarki, piersi z kurczaka, brokuły. jeżeli dobrze sie doprawi to potrawy są smaczne.

Gość darija
Ale czy te przyprawy nie splywają z potraw jak paruje?

Gość kasija
I co nikt nic?

Gość katai
ja tak jak mutter. jasne ze nie splywa - przeciez to parowar a nie garnek z woda!

Gość kasija
A jak robicie całe obiady?

Gość katai
jak to jak? masz 3 pojemniki. do jednego wkladasz rybe, do drugiego brokuly a do trzeciego np. marchewke czy co tam chcesz. albo dokladasz w zaleznosci od czasu w jakim sie to gotuje. wlaczasz, czekasz..wyciagasz, jesz.

Gość katai
jak to jak? masz 3 pojemniki. do jednego wkladasz rybe, do drugiego brokuly a do trzeciego np. marchewke czy co tam chcesz. albo dokladasz w zaleznosci od czasu w jakim sie to gotuje. wlaczasz, czekasz..wyciagasz, jesz.

Gość katai
sorry, cos mi sie 2 razy wcisnelo :/

Gość kasija
Szczerze mówią mam parowar od trzech lat i nic jeszcze w nim nie robiłam.

Gość katai
to ja na odwrot - mam parowar od jakichs 2 lat i od tego czasu wlasciwie nie uzywam kuchenki, piekarnika czy mikrofalowki (no ta to moze do odmraania jedynie). naprawde polecam - potrawy maja o wiele glebszy smak. do tego jest to zdrowe i niskokaloryczne. :)

Gość kasija
Katai , ale co najczęściej z niego jesz i co najbardziej lubisz?

Gość katai
ja uwielbiam filet z mintaja. posypuje go taka przyprawa do ryb ( knorra, winiar - pelno tego w sklepach), ziolami - tymiankiem, bazylia, majerankiem. troche sole ( bo niestety nie umiem jesc nieslonych rzeczy). wkladam taki filet i po 10-15 min masz pyszne mieciutkie miesko.(doprawic mozesz tez po przygotowaniu). taki sredni filet ma ok 50-70 kcali! :) do tego pyszne sa brokuly lub kalafior - tu po prostu obierasz go w rozyczki i wkladasz:) marchewka tez jest dobra - kroisz na talarki. kurczak, indyk jest dobry - przyprawiam podobnie jak rybe :) kroje w paseczki i po 20 in gotowe a miesko miekkie! krewetki tez sa ok:) ,mozesz nawet fraknfuterke tak ugotowac wlasiwie wszystkie warzywa mozna tak robic.fasolke, brukselke,kukurydze w kolbach, por, cukinia, nawet szpinak i grzyby :) pyszne sa ziemniaki. mimo ze ich nie jem, czasem pozwalam sobie na jednego - serio - nie wiedzialam ze zwykly ziemniak moze tak smakowac :) ryzu nie probowalam gotowac bo pisze ze jakies 30-40 min a teraz masz te woreczki i gotujesz je normalnie przez 15 min wiec mi sie nie oplaca :) ale miesa i warzywa - pyycha..

Gość kasija
Dzięki. Myślę, że się skuszę.

Gość karinka.
A czy to jest zdrowe?

Gość Madzin
Zastanów się jak może być smaczne i zdrowe coś gotowane na parze????? Dla mnie to syf

hehe skoro to dla Ciebie syf to proponuje nawpiepszac sie chipsów i hamburgerów bo to pewnie dla Ciebie wyznacznik smaku i zdrowia Oczywiscie ze to zdrowe, nie ma lepszego sposoby termicznej obróbki jedzenia niz gotowanie na parze...:)

Gość Madzin
A czy można tam zrobić np. kukurydzę?

wyobrazasz sobie lepszy sposob gotowania ryby niz gotowanie na parze?? no ale gotowac trzeba umiec...jak sie potrafi zamarynowac odpowiednio mieso, rybe czy chocby przyprawic warzywa to wszystko jest pyszne...ale jak ktos nie potrzfi to lepiej napisac ze to syf i juz...nie ma jak konstruktywna opinia

Gość Madzin
Ja robiłam rybę i byla zupełnie bez smaku, normalnie syf

a jakim problemem jest ugotowanie tak kukurydzy?? juz dziewczyny pisały ze gotuja i jest pyszna...no chyba ze chodzi Ci o jakze zdrowy smieciowy popcorn:o

Gość Madzin
Ja wlaśnie wrzucilam zamarzniętą i może dlatego nie smakowała.

Gość eueutki
wiesz, jak zawsze mamusia gotowalam obiadki a Ty nie masz pojecia o smaku, przyprawach i ziolach - to faktycznie moze wyjsc syf. niestety, frytek nie da sie zrobic na parze! :P

Gość Madzin
To dajcie jakieś przepisy

Gość Madzin
Ja nie chce frytek. Ja chcę schudnąć. A takie potrawy z parowaru chyba cały tłuszcz zachowują w sobie.

no to brawo gratuluje pomysłu z ta ryba...jak smazysz to tez takie zamarzniete na patelnie?? chyba chocby rybe solisz?? taka jałowa bez zadnych przypraw robisz?? frytek moze i nie choc ugotowac ziemniaki w słupkach jak najbardziej a pozniej zawsze mozna je do piekarnika wrzucic zeby sie spiekły z wierzchu troszke:) a przy smazeniu ziemniaków niestety powstaja duze ilosci akryloamidu wiec lepeij sobie podarowac ta przyjemnosc czasami

Gość Ancik.
Skussiłyście mni i chyba kupię garnek do gotowania na parze.