east midlans 0 Napisano Lipiec 27, 2007 Witajcie. Podobno w moim mieście jest nabór do pracy w banku (HSBC). Pracuje może ktoś z Was w tego typu instytucji??, jakim poziomem jezyka nalezy sie wyjkazać, jakie spełniać wymagania, jakie etapy naboru przejść?. Posiadam wykształcenie wyższe lecz w zupełnie innym kierunku. Z góry dzięki za inforamcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
valeriana 0 Napisano Lipiec 28, 2007 co prawda nie pracuje w banku ale w podobnej instytucji finansowej. podstawa jest jezyk i znajomosc obslugi komputera. idz i zobacz - czesto przyjmuja ludzi nawet bez doswiadczenia nie to co w kraju :P u mnie pracuje obecnie dziewczyna lat 18 ktora ma za soba rok w natwescie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość onauk Napisano Lipiec 29, 2007 czy mozecie mi powiedziec jakie sa mniej wiecej zarobki w Banku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość przypadek1 Napisano Lipiec 30, 2007 Banki w UK nastawione sa bardzo na tzw sale, czyli sprzedaz. Kazdy bank ma wyznaczone cele sprzedazy ktore musi conajmniej osiagnac, w najlepszym wypaku przekroczyc. Umiejetnosc odpowiedniej rozmowy z klientem, wylapywanie okazji do sprzedania klientowi odpowiednich produktow, oraz doswiadczenie w operowaniu gotowka i innymi metodami platnosci, obsluga kasy. Oczywiscie pracujac non stop z klientem wazna jest znajomosc jezyka i cos co sie nazywa common sense ( zdrowy rozsadek). Wyksztalcenie nie gra wielkiej roli, ja osobiscie mam wyksztalcenie wyzsze ekonomiczne ale wiekszosc ludzi tam pracujacych nawet nie ukonczyla licencjata, zwylke zaczyna sie na bezposredniej obsludze klienta, przy kasie, potem mozna szybko awansowac, co jest plusem pracy w banku. Dodatkowym plusem sa roznego rodzaju premie i znizki. Ale to zalezy od danego banku i jak dlugo zamierzasz w nim pracowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niunia83 0 Napisano Wrzesień 19, 2008 to co powyżej zostało napisane oczywiście się zgadza ale nie tylko odnośnie Wielkiej Brytanii, tak samo jest w Polsce. Do większości banków potrzebują osób z min wykształceniem średnim i zaczyna się wtedy od typowego kasjera i obsługi klienta. Jedyna różnica między Uk a Polską - w Polsce szybko na awans nie można liczyć :) Sama pracowałam dosyć dlugo w jednej istytucji i przeniosłam się do innego banku zaczynając już od wyższego stanowiska gdyż posiadałam doświadczenie no i odpowiednie wykształcenie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach