Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka21

Jaka woda dla maluszka???

Polecane posty

Witam mamusie, porzebuje rady zwlaszcza od doswiadczonych juz mam. Nie wiem jaka wode moge uzywac do robienia mleka dla mojego 2 i pol miesiecznego synka, woda w domu raczej sie nie nadaje bo jest poprostu koloru rudego, nawet po zagotowaniu zostaje osad i boje sie ze malemu moze zaszkodzic... bardzo was prosze o rade bo slyszalam ze nie moge podac dziecku byle jakiej wody mineralnej (oczywisice tez przegowanej)

-primavera -aqarel Nestle -Gerber Ja urzywałam na początku wody z Nestle ale potem gotowałam kranówkę, u mnie jest dobra...

witam! oto wody podane w sierpniowym numerze "dziecka" \"dla niemowląt najwłaściwsze są niskozmineralizowane , niskosodowe wody źródlane. nowością są wody, które można podawać bez przegotowania ( gerber) wody dla niemowląt: kropla beskidu dobrawa primavera nata żywiec zdrój\"

Gość ona 2007
tylko nie Żywiec to najgorsza woda na rynku

Do ok.7 m-ca przygotowywałam na wodzie Żywiec a potem kupowałam (do tej pory kupuję) baniaki 5l obojętnie jakiej wody mineralnej .

Gość Nataliii
Ja stosuję wodę Humana, wprawdzie są problemy z jej dostaniem - ale wynalazłam możliwość zakupów z netu i nie muszę jej nosić :), teraz zastanawiałam się nad wodą Gerber, jednak nie wiem czy dobrze będzie zmieniać - no i noszenie ze sklepu mnie nie cieszy :(

Gość Filtr BRITA
prawie dwa i pół miesiąca kupowłam Dobrawe ale potem zdecydowlismy się na filtrowaną wodę z kranu .Jest OK

Gość mamma1000

Gość meblik.pl
nestle lub primavera ok 1,3 za butelke 1,5 litra.

Gość maja papaja
Jeśli masz w domu dobrą wodę, to wystarczy przegotować taką z kranu.

Gość mamma1000
Jestem mamą 8 miesięcznej córeczki i odkąd przeszłam na mleko sztuczne używam wody filtrowanej przegotowanej. używałam wody mineralnej ale po przegotowaniu wytrącał się osad czyli sole wapna -przyczyna kamicy nerkowej. Pediatra córki zalecił kupno dzbanka filtrującego. Polecam np:http://www.allegro.pl/item842510098_nowosc_dzbanek_filtrujacy_astra_wklad_dafi.html

Gość meblik.pl
Ja osobiscie wole z butelki wode ,bo w domu wszyscy taka pijemy .

Gość maja papaja
A jak wodę z kranu masz średnio dobrą, to kup filtr. Brita jest dobra ale droga. Kiedyś Ikea sprzedawała tańsze, podobne filtry i tak samo wydajne, ale teraz chyba już ich nie ma w sklepach... choć nie wiem tak do końca, nie jestem pewna.

Gość maja papaja
Ja nigdy nie kupuję wody z supermarketu. Tam gdzie mieszkam nie jest wcale popularna i wszyscy piją kranówkę (przegotowaną lub nie). Zazwyczaj gotuję na noc cały czajnik (albo 2) wody, a rano kiedy jest już zimna, przelewam w karafkę i służy całej rodzinie + często podaję ją do obiadu wieczorem.

Gość malineczka0855
z tysiąca wód jakie wypróbowałam (od tych najdroższych do najtańszych ) z czystym sumieniem mogę polecić ŻYWIECKI KRYSZTAŁ .. woda bardzo nisko zmineralizowana ok 120mg/l . nie obciąża nerek dziecka, nie pozostawia osadu podczas gotowania.... trafiłam na nią przypadkiem i odtąd używamy tylko jej do przygotowywania mleczka dla naszego bobasa. ja kupuję w 5 l. butelkach bo tylko takie chyba są w sprzedaży..