Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola 79 kg

walka z nadwagą przy niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Gość kaskabaska.1988
Polecam odżywki i suplementy ze strony - www.twoje-odzywki.pl Mi bardzo pomogły termogeniki + bieganie + dieta.

Gość gość
Thyromine i Hoodia efekt murowany :)

Gość Tuśka67
Moi drodzy też zawsze byłam grubsza. Ważyłam 65kg przy wzroście 167. W pół roku przytyłam 20kg, czyli już było mnie około 85kg. To bardzo dużo, ludzie tylko mnie wytykali placami. Poszłam do lekarza i okazało się, że to problemy z tarczycą. Biorę letrox 50 od ponad 2 miesięcy (prawie będą już 3). Równocześnie zmieniłam całkowicie nawyki żywieniowe. Zaczęłam stosować metodę MONTIGNACA. I schudłam 13 kg przez ten okres. Dodatkowo zaczęłam uprawić trochę więcej sportu. Teraz widzę efekty. Wszystkim polecam.

Gość gosc28
Ja wazylam59kg. przez rok przytylam do 74(teraz). nie wiedzialam dlaczego. jem źle, przez tryb zycia ale nie obzeram sie. mam TSH 54,5. biore euthyrox 50. boje sie ze nie zrzuce tego:(((( jestem załamana.

Gość Ola2907
Ja zawsze byłam wysoka i szczupła, od września do grudnia 2013 przytylam 7 kg.. i rozregulowal mi sie okres.. wiec poszłam do lekarza ginekologa sprawdzic o co chodzi.. wykryto mi niepłodność i niedoczynność tarczycy. Nie konsultowałam się z endokrynologiem, ponieważ mój ginekolog zapewnił mnie, że ma kompetencje do leczenia tego okropnego choróbska.. mam 20 lat i ta waga mnie mega dobija.. próbowałam wszystkiego ale ospałość i ciągłe zmęczenie odbiera mi siłe na walke z tym.. co robić ? błagam o pomoc.. co prawda waga nie rośnie.. spadło mi nawet 4kg ale 3 wróciło ;/...

Gość gość
czasami nasze problemy z wagą sa spowodowane problemami zdrowotnymi, daltego zanim pprzystapimy do walki z waga powinniśmy przeprowadzić kompleksowe badania, albo udać się do ośrodka w którym zapewnią Nam takie badania. Ja zanim rozpoczełam odchudznie w Gaca System rozpoczęłam od dokładnych pomiarow na podstawie których dopasowali mi odpowiednia idnywidualna dietę i indywidualny plan ćwiczeń i tak właśnie to powinno wyglądac, dlatego polecam Gaca Centrum wszytskim którzy liczą na profesjonalną i indywidualną opiekę podczas odchudzania bo takie podejście właśnie tam mają.

Gość gość
W długiej, dalekiej i pełnej stresu podróży, podczas której nie mogłam sobie pozwolić na wybór diety, nawet niedoczynność tarczycy nie była w stanie utrzymać mojej wagi. Myśląc o tym, jak ciężko jest Wam zrzucić zbędne kilogramy, sami (a głównie: same) wpędzacie się w depresję, podczas której zaczyna się podjadać i koło się zamyka. Dopóki nie myślałam o swojej dolegliwości, wszystko było w porządku. Kiedy przeczytałam na kilku forach, z czym wiąże się niedoczynność tarczycy, od razu zaczęłam obserwować u siebie szereg objawów. Zmieniłam punkt widzenia. Myślę o sobie jako o osobie zdrowej i... zaczęłam na powrót odnosić sukcesy. Moja waga jest stabilna, potrafię się dobrze skoncentrować i nie widzę żadnych przeszkód na mojej drodze. A codzienna dawka leku to tylko mały rytuał, jak mycie zębów.

Gość gość
Hej :) Choruję na Hashi od lat. Przyplątało się po ciąży. Polecam najpierw poczytanie a potem wypróbowanie diety bezglutenowej. Istnieje też dieta Paleo czy jakoś tak , ale uważam że jest bardzo restrykcyjna, i na razie nie mam siły. Na bezglutenowej jest ok - leci waga w dół :) nie wiem ile, bo nie mam wagi, ale widzę po ubraniach, po ciele. Do tego piję zioła i mam zasadę że jak chcę coś słodkiego to musi być bezglutenowe i muszę to przygotować sama. Czyli żadnych sklepowych paczkowanych przekąsek, W ogóle minimum paczkowanej żywności. Gotuję sama, a za przekąski służy chleb ryżowy , orzechy i banany :) zero głodowania , jak jestem głodna to jem. Na prawdę dla mnie bomba, bez katowania się, bez liczenia kalorii. pozdrawiam

Gość swinska tarczyca
Naturalne rozwiązanie dla syntetycznych hormonów tarczycy. Potoczna "świnka" jest zdrowa, skuteczna i tania. Mam sprowadzany z Tajlandii suplement diety Thiroyd 1000 tabletek po 60 mg. Sprzedaję po 180zł + 20 zł przesyłka pobraniowa. Również mam suplement Thyroid TR (bez laktozy i glutenu), 1000 tabletek po 60 mg, za 250 zł, włącza to koszt wysyłki rejestrowanej z Tajlandii. Mogę też go wysłać z Polski, ale za 350 zł. Proszę przekaż znajomym. dziekuję z góry Jan Krongboon massagewarsaw@gmail.com https://www.facebook.com/kurs.tajski

Gość gość
Na niedoczynność tarczycy stosowałam naturalny preparat Thyrolin. Zdecydowałam się na niego po tym jak Euthyrox niewiele mi pomagał.Po kilku miesiącach wyniki TSH i T4 unormowały się. Kupowałam na tej stronie http://nplink.net/ewwK09xq

Gość mirecka

mając niedoczynność tarczycy polecam konsultacje ze specjalistą w celu ustalenia odpowiedniej diety - ja miałam takie konsultacje online przez skype z tego względu, że jestem za granicą, wybrałam Panią Beatę Ślebzak-Cebulę z Poznania z polecenia znajomych