Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
martula2801

Wynki badań Traczycy. Proszę o komentarze...

Polecane posty

Witam, mam 17 lat. W czerwcu 2007 na tzw:\"Bilansie\" lekarz rodzinna zauważyła że mam nienaturalnie \"grubą\" szyję, wiec kazała mi zrobić USG Tarczycy, oto opis z dnia 02.06.2007r.: \"Tarczyca niepowiększona. W prawym płacie tarczycy pojedynczy, jednorodnie hypoechogenny guzek o wym. [u]16x15x25 mm[/u], w lewym płacie widoczne dwa drobne hypoechogenne guzki z przestrzeniami płynowymi, większy o wym. [u]11x5x7 mm[/u]. Pozostały miąższ tarczycy prawidłowy bez innych zmiano gniskowych. Wymiary tarczycy: cieśń grubości 3mm, prawy płat 21x20x55 mm, lewy płat 16x14x51mm. Nie uwidoczniono zmian węzłowych w sąsiedztwie tarczycy.\" Po odebraniu tego opisu Lekarz zalecił ,i wykonanie bad. krwi: Hormon tyreotropowy Tsh w surowicy: 3,940 mlU/l 0,3-5,0 wartość ref. Tyroksyna wolna Ft4 w surowicy: 14,8 pmol/l 9,0-24,0 wartość ref. Dostałam skierowanie do endokrynologa ale niestety nie mogę sie do niego dodzwonićdlatego chcę prosić o wasze komentarze na temat mojego badania, bo nie wiem czy mogę z tym poczekać czy jednak muszę się do niego w jakiś sposób dobić:) Dodam że skierowanie dostałam do Poradni Endokrynologicznej dla Dzieciprzy ulicy Jaśkowej Doliny 5 w Gdańsku. Być może ktoś wie jak tam można sie umówić na wizytę bo telefonicznie nie mogę sie dostać. Z góry dziękuję, Marta. Boję sie dlatego mam nadzieje że u Was znajdę kogoś kto mi pomoże....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować