Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 565

gruba jestem? ocencie

Polecane posty

złoty czy nie złoty :/ ale jak to się ma do talii i bioder? tzn co podzielić przez co?

Gość bez sensu...
WZÓR: mnożysz swoją wagę w kg przez wzrost podany w m do kwadratu i wychodzi ci twoje BMI... np.41,4kg/(1,61*1,61) - tak wygląda moje...podstaw swoje dane i ci wyjdzie twoje... :))

Gość gość
bez sensu...a możesz podać swoje wymiary? Wzrost/waga/i cała reszta?Ja np. mam wymiary niby w porządku, jednak jak na siebie patrze i na kobiety na ulicy to sie wydaje byc takim suchym gnatem.....poza tym siły nie mam, ledwie taszcze dwie siatki z zakupami ze sklepu za rogiem:o Z medycznego punktu widzenia jestem zdrowa, wiec nie wiem czemu takie chuchro ze mnie:o

BMI znam :P ale nie wiem jak obliczyć ten stosunek talii i bioder :P

Gość bez sensu...
jakie 6 kg???? o co kaman???? waga podzielić przez wzrost podniesiony do kwadratu... kumasz?? ważysz np.50kg i masz 1.63m wzrostu więc liczysz 50/(1,63*1,63) i wychodzi ci twoje BMI... wpiszesz w google "BMI" to wybija ci szablony do obliczania...

Gość bez sensu...
pozdro600 - mam 161cm wzrostu, waga 41,4kg(z dziś rano robiłam pomiary), talia 55cm, biodra 77cm, biust nie pamiętam ale mis.A 75, łydka 30cm...mało...

bez sensu... ------> mogę Ci oddać 6 kg :D no nie no wzór na BMI znam, ale ktoś wcześniej napisał że liczy się wzorem na złoty podział stosunek talii do bioder...

Gość jak wymiary to wymiary
116/72/95

Gość gość
Też nie wiem o co chodzi z tym stosunkiem, ale biorac pod uwage że idealny wymiar bioder to 90 cm, talii 60 cm, to idealny stosunek wychodzi:1,5:). Ja mam 1.38:oBez sensu-> to faktycznie mało, baardzo mało:o Na pewno nic Ci fizycznie nie dolega? Tarczyca, żołądek,pasożyty....? Ja sobie zrobilam komplekowe badania jak mi waga w dół ostro poleciala, tak na wszelki wypadek.

ej pozdro, moja przyjaciółka miała własnie podobne wymiary i NIC jej nie było, tylko słabe krążenie miała. teraz utyła za granicą i ma większy biust niż ja, a jest sporo szczuplejsza nadal.............. (mam doła)

Złoty podział to jest ideał: np. talia 60 cm, biodra 97cm, czyli stosunek t/b = 0.618 albo b/t = 1.618 ­

Gość gość
Maała, wlasnie sie przyjrzalam Twoim wymiarom. Nie rozumiem, czemu narzekasz. Przecież wygląda dobrze. Pomysl o tych kobietach, co ważą grubo ponad 70 kilo, pełno takich na ulicach.........

Gość gość
Biodra 97?:D:D:DSvemir, ale to chyba przy 190 cm wzrostu:D

Gość bez sensu...
ja też robiłam podstawowe badania krwi... wyszły ok... ale ja sie ograniczałam w jedzeniu - dlatego waga mi tak poleciała... jestem tego świadoma... teraz przyszło opamiętanie jak patrzę w lustro...szkieletor... ale ciężko jest mi przytyć - boję się, że będę gruba... to już jest skrzywienie psychiki - zdaję sobie z tego sprawę... ale nie jestem w stanie nic z tym zrobić... wiem, że ważę przynajmniej 5-8 kg za mało... ale myśl, że mogłabym tyle nabrać spowrotem... nie, nie mogę po prostu, mimo, że bardzo bym chciała - nie umiem tego wytłumaczyć... jednocześnie chcę a nie mogę - blokada... to chyba jest już choroba...

Gość bez sensu...
ja też idę spac... oczka mi już same lecą...papa laseczki... nie odchudzajcie się wbrew sobie... wiem co piszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
bez sensu--> ale mam nadzieje, że sie nie glodzisz specjalnie......jeśli siada nam nasza waga na psyche, to nie jest dobry znak.....

Gość nmbnbv
masz bmi 20,5 wiec wg mnie jak na kobiete i twoj wzrost to super zgrabnej figury nie masz. 18-19 maja modelki i inne szczuple zgrabne kboiety. (grubasy neich sie odpplerdola, mowie szczyuple i zgrabne a nie wychodzone wieszaki! a to roznica) pozatym jako niska kobieta musisz miec mniej tluszczu jak wyzsza aby zgrabniej wygladac, moim zdaniem przy twoim zwroscie dociagnij do 19 bmi i bedziesz zyleta. moje zdanie, czy jestes gruba? wg bmi nie, ale szczupla tez nie jestes.

Gość no nieźle
to ja mam 20.07 i jestem pasztet ;( przegrałam życie

Gość hhg
Do autorki topiku - chyba jesteś pulchna, bo ja mam 173 cm wzrostu, a ważę tyle samo co ty.

nmbnbv ----> no Ameryki nie odkryłeś :P nigdy nie twierdziłam, że jestem szczupła :/ tylko mój facet tak twierdzi, ale cóż... ale co mi po BMI 19, jak przez odchudzanie zmalały mi cycki :/ lepsza chuda bez cycków? :(

Gość kolega
ja wybieram wienksze cycki :D

no właśnie.... jak utyję, to jestem gruba, jak schudnę to nie mam cycków.... idę skoczyć z zapory :(

Gość kolega
nie skacz, choduj cyce :D